Αιγαίον - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους, έκθεση στο Σικάγο των ΗΠΑ

ΑΙΓΑΙΟΝ
Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους
έκθεση στο Σικάγο των ΗΠΑΜεγάλη επιτυχία σημειώνει η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «ΑΙΓΑΙΟΝ – Η Γέννηση ενός Aρχιπελάγους» στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στο Σικάγο των ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η παράταση λειτουργίας της για τους επόμενους 6 μήνες.
Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα τόσο από Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό όσο και από κατοίκους και επισκέπτες του Σικάγο. Δεκάδες ήταν και τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, προβάλλοντας τη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου στις ΗΠΑ.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 23.11.2015 από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Βλαζάκη και η αρχική περίοδος λειτουργίας προγραμματίστηκε μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Αποφασίστηκε η πρώτη παράταση λειτουργίας μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 και τώρα αποφασίστηκε νέα παράταση, γεγονός που δείχνει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού.
Την έκθεση διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αιγαίου και Κρήτης και με την υποστήριξη της TETRAGON.
Η έκθεση δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να ταξιδέψουν νοερά μέσα από τα εκθέματά της, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τις οπτικοακουστικές προβολές και τα αναλυτικά κείμενα τόσο στη Λέσβο όσο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, προβάλλοντας τις ομορφιές τους και τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά τους. Βασικό στοιχείο της έκθεσης αποτελούν τα εντυπωσιακά ευρήματα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Η λειτουργία της έκθεσης συμπληρώνεται με εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις που σκοπό έχουν τη γνωριμία επισκεπτών με το ελληνικό αρχιπέλαγος.
Η έκθεση παρουσιάστηκε πρώτα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS, στη Θεσσαλονίκη (Φεβρουάριος 2013 – Ιούνιος 2014), ακολούθησε η παρουσίαση της στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2014), ενώ τον Φεβρουάριο 2015 παρουσιάστηκε στο εκθεσιακό κέντρο Vittoriano στη Ρώμη.
Η έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα στο Polytechnic Museum της Μόσχας. Η παρουσίασή της στη Ρωσία αποτελεί τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του προγράμματος εορτασμού «Έτος Ρωσίας-Ελλάδας 2016» και θα παρουσιαστεί έως τις 16.3.2017.
Share on Google Plus

About George Lekakis

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ