Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ού αιώνα

«Ναζί: Οι βάρβαροι
του 20ού αιώνα»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Γιώργου Λεκάκη (www.lekakis.com) με τον εύγλωττο τίτλο «Ναζί: Οι βάρβαροι του 20ού αιώνα», από τις εκδόσεις «Κάδμος». Βιβλίο, δυστυχώς, επίκαιρο όσο ποτέ!
Το νέο 350 σελίδων βιβλίο του Γ. Λεκάκη έρχεται ως συνέχεια του πολύκροτου βιβλίου του «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής» (επίσης εκδ. «Κάδμος»), που έθεσε και τα κλεμμένα πολιτιστικά αγαθά μας στο τραπέζι των διεκδικήσεων των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.



Το βιβλίο χωρίζεται σε 5 μέρη, στα οποία υπάρχουν τα εξής κεφάλαια:

Α Μέρος: Περί γενοκτονιών
Η Ιστορία των Γενοκτονιών του μικρού γαλαζο...κόκκινου πλανήτη. Ο τραγικός 20ός αιώνας: Την πρώτη γενοκτονία του 20ού αι. διέπραξαν οι Γερμανοί. Το κίνημα της «Πανευρώπης» του Καλλέργη. Γενοκτονία των Σέρβων, των Κροατών και των Ελλήνων της Γιουγκοσλαβίας! Σύγχρονες γενοκτονίες (Ινδονησία, Καμπότζη, Αιθιοπία, Ισημερινή Γουινέα, Χιλή, Γουατεμάλα, σιχ Ινδίας, Ρουάντα, Βοσνία, Γιουγκοσλαβία, Οσετία, Παλαιστίνη, Λίβανος, Θιβέτ, Σουδάν)! Γενοκτονίες κατά Ελλήνων (Πρέβεζα, Σαλαώρα, Θράκη, Σαμοθράκη, Θεσσαλονίκη, Χίος, Κρήτη, Πόντος, Κωνσταντινούπολη, Ίμβρος, Τένεδος, κ.ά.). Οι γενοκτονίες των Αρμενίων. Η γενοκτονία Ασσυρίων, Σύρων, Χαλδαίων, μαρωνιτών Λιβάνου, αλεβήδων, Βουλγάρων... Γενοκτονία Ελληνοπαίδων στην Μακεδονία. Η γενοκτονία των Βορειοηπειρωτών από τους Αλβανούς: «Φωνάζει ο κλέφτης...». Τουρκικές απειλές για... νέα γενοκτονία στην Κύπρο! Οι Έλληνες έχουν υποστεί σωρευτική γενοκτονία! Δυο νέες επιστημονικές μελέτες για την Γενοκτονία των Ελλήνων από τους οθωμανούς. Βιβλιογραφία-πηγές.

Β Μέρος: Γερμανοί και ναζί, οι καταστροφείς του πολιτισμού
80 χρόνια από τότε που η Γερμανία αναβίωσε τον Μεσαίωνα: Το Βερολίνο έκαιγε σε δημόσιους χώρους βιβλία! Απαγόρευσε ακόμη και το «Ορφέας και Ευριδίκη»! «Περί φυσικής επιλογής». Χίτλερ: «Ένας επικίνδυνος τρελλός»...
Αναφέρονται κλοπές αρχαιοτήτων και πολιτιστικών αγαθών από Γερμανούς στην Ελλάδα προ... Κατοχής, όπως λ.χ. στο Μπερμπάτι-Πρόσυμνα Αργολίδος. Και κλοπές και λεηλασίες, φθορές και αυθαιρεσίες των Γερμανών επί Κατοχής στις περιοχές:
Της Στερεάς Ελλάδος (Μαραθώνος, Σαλαμίνος, ΙΜ Οσίου Λουκά Βοιωτίας)... Της Πελοποννήσου (Ισθμού Κορίνθου, Μέλαινα Αρκαδίας, πυραμίδα Ελληνικού Άργους)… Της Θεσσαλίας (Καρδίτσας)… Της Μακεδονίας (Άγ. Δημητρίου και Αρωνά Πιερίας, Παλαιών Κερδυλλίων Σερρών, Αγ. Όρους)… Της Ηπείρου (ΙΜ Παγανίων Θεσπρωτίας)… Των νησιών Αιγαίου-Κυκλάδων-Δωδεκανήσων (Κέα, Μήλος, Σάμος, Ψαρά, Ικαρία, Κω, Ρόδος)… Και φυσικά της Κρήτης (Πολυρρήνια, Μενιές, Απεσωκάρι, Φαλάσαρνα, Ρέθυμνο, Ανώγεια, ΙΜ Πρέβελη, Ιεράπτερα, Γόρτυνα, Ασκληπιείο Λεβήνος, και εκτενή αφιερώματα για την Μάχη της Κρήτης, και 10σέλιδο αφιέρωμα με το ιστορικό της Μάχης Καντάνου)… Υπάρχει επίσης αφιέρωμα για την... «ανύπαρκτη» - κατά το ελληνικό κράτος - «Έκθεσις διαπιστώσεως Ωμοτήτων» των Γερμανών στην Κρήτη, που συνέταξαν οι Κακριδής-Καζαντζάκης-Καλιτσουνάκης-Κουτουλάκης. Η έκθεση αυτή χάθηκε... όπως χάθηκαν σχεδόν όλα τα αρχεία της Κατοχής...
Το Μέρος Β΄ συνεχίζει με τα κεφάλαια: «Καταστραφείσαι πόλεις και χωρία». Οικολογική κλοπή και καταστροφή. Βιβλία-κατάλογοι με κλεμμένα έργα τέχνης επί Κατοχής, από Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Αυστρία, Γερμανία - πτωχό και κακόμοιρο το αρχείο του υπ. Πολιτισμού! Με μια πολύ σημαντική απόφαση του Εφετείου Μονάχου επιστρέφουν 173 από τα 350 κλεμμένα κειμήλια από τα κατεχόμενα της Κύπρου! 70 χρόνια από μια εκτέλεση Ελλήνων πατριωτών... για «το μεγαλύτερο σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ευρώπη»: Οι Γερμανοί εκτέλεσαν με πέλεκυ μια γυναίκα! Ο γερμανικός και ο ελληνικός... πολιτισμός (Δίστομο, Κρήτη, Πλατύ Ημαθίας). Οι Γερμανοί έκλεβαν και τους Θιβετιανούς! Η πολιτιστική λεηλασία της Κεντρικής Ασίας ξεκίνησε από έναν Ουγγρο-Βρετανό εβραίο αρχαιοκλέπτη.
Και κλείνει με το κεφάλαιο: Ο Πόντιος στρατιώτης Κωνσταντίνος Κουκίδης: Ένας αδικημένος και περιφρονημένος νεο-εθνομάρτυς. Και: 70 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου τραίνου με Έλληνες από την Θεσσαλονίκη για το ναζιστικό στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Γ Μέρος: Παιγνίδια τραπεζών και τραπεζιτών, ιατρών, φαρμακευτικών εταιριών και Πανεπιστημίων
Η Γερμανική Τράπεζα ντρέπεται για το γερμανικό παρελθόν... Η Γερμανική Τράπεζα χρηματοδότησε την Γκεστάπο, την IG Farben και το Άουσβιτς!.. Γι’ αυτό και πλήρωσε αποζημιώσεις στους επιζήσαντες... Διοικούσε και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος!!! Και η Dresdner Bank. Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας βοήθησε τους ναζί να πουλήσουν τον κλεμμένο χρυσό της Τσεχοσλοβακίας!
Το 3ο μέρος συνεχίζει με το σημαντικό κεφάλαιο: Ανήθικη Ιατρική, επίορκοι ιατροί και ατιμώρητοι ναζί: Ο Φίσερ και το «αμαρτωλό» Ινστιτούτο «Κάιζερ Βίλχελμ». Και οι ΗΠΑ στα χνάρια της ρατσιστικής Γερμανίας: Το Ίδρυμα Charles Benedict Davenport! Λεντς: Η φυλετική «ανωτερότητα» του έθνους απειλείται. Άμπελ: Ένας ιατρός μανιακός με την συλλογή ανθρωπίνων κρανίων, που έζησε ως ζωγράφος... Χιλιάδες Γερμανοί ναζί ιατροί σε απάνθρωπα πειράματα. Το Κέντρο Ερεύνης της φυλής των Ναζί στο Ιστορικό Μουσείο της Βιέννης! Η μυστική ναζιστική Ιατρική Σχολή στο Αλτ Ρέσε. Το πρόγραμμα ευθανασίας «T-4». Μπρακ: Ο... οργανωτής της ευθανασίας. Ο Σούμανν και η «Δράση 14f13». Μπούλερ: Ο συγγραφέας, λογοκριτής και «φιλόσοφος της ευθανασίας» δολοφόνος. Γκλομπότσνικ: Ο «αδίστακτος της Αυστρίας», που πήγε αδιάβαστος... Το «Πρόγραμμα Lebensborn» φυλακίσεως ασθενών παιδιών. Γενετική επέμβαση στην εγκυμοσύνη. Η Δίκη των Ιατρών. Μπέκερ: O χημικός «ειδικός επί των θαλάμων αερίων». Βίντμανν: Να γίνουν θάλαμοι αερίων οι θάλαμοι των... νοσοκομείων! Καλμάιερ: Ο σύμβουλος... αεριοποιήσεως ανθρώπων. Μπραντ: Ο υπεύθυνος των Υπηρεσιών Υγείας. Κόντι: Ο υπεύθυνος των θεμάτων Υγείας του κόμματος. Βιρθς: Πάνω και από τον Μένγκελε! Μένγκελε: Ο «Δρ. Θάνατος». Έπσταϊν και Νίζλι: Οι εβραίοι ιατροί βοηθοί του Μένγκελε. Το Πανεπιστήμιο που παρήγγειλε... 112 πτώματα! Μορέλλ: Ο ιατρός που «χαπάκωνε» τον Χίτλερ. Φερσούερ: Απλός «οπαδός των ναζί», που την γλύτωσε με πρόστιμο... Τα χρυσά δόντια, η χαρά των οδοντιάτρων! Κοχ: Η tattoomaniac «σκύλα του Μπούχενβαλντ». Η IG Farben. Κλάουμπεργκ: Ο ιατρός που... κράτησε καταψυγμένο σπέρμα του Χίτλερ. Χάιμ: Ο ιατρός-χασάπης του Μάουτχάουζεν. Έτρωγαν τις ψείρες τους! Κάποιοι ναζί στην μεταναζί εποχή. Ναζιστικές επιβιώσεις και στον αθλητισμό. Αποικίες Γερμανών ναζί στην Ν. Αμερική, για να διαδώσουν τον «αριανισμό»: Παραγουάη: Εμπλέκεται και η ναζί αδελφή του Νίτσε! Hohenau: Η αποικία που γέμισε «ακάθαρτους»... Χιλή: Sociedad Benefactora y Educacional Dignidad («Αποικία της Αξιοπρέπειας, της Φιλανθρωπίας, της Εκπαίδευσης»): Πώς εννοούν οι ναζί την αξιοπρέπεια. Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Αργεντινή, Παραγουάη, Χιλή, Βολιβία, Ν. Αφρική, Λιβύη, Αίγυπτος, και Ελλάς... Όλοι εμπλέκονται με κάποιον τρόπο με τους ναζί μετά τον πόλεμο... Πώς γινόταν η σαπουνοποίηση των ανθρώπων!!! Και η «περίεργη» «υπόθεση Μέρτεν» στην Θεσσαλονίκη. Οι φασιστο-ναζιστικές καταβολές του κρατιδίου των Σκοπίων. Χ. Φρανκ: «Θα περάσουν χίλια χρόνια και οι ενοχές της Γερμανίας δεν θα έχουν εξαλειφθεί»! Μέρκελ: «Η Γερμανία έχει διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού». «Όταν ήρθαν να πάρουν…». Η «Δήλωσης Ενοχής της Στουτγκάρδης». «Η εκκλησία δεν έκανε αρκετά για να αντισταθεί στους ναζί»...

Δ Μέρος: Περί οφειλών
Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Η ταινία του Άγγελου Αν. Παπαναστασίου. Η πρώτη ταινία κινουμενέων σχεδίων που έγινε στην Ελλάδα, η αντιφασιστική ταινία, του Σταμάτη Πολενάκη «Ο Ντούτσε αφηγείται». Ανακοίνωση του Γερμανικού Κέντρου της Διεθνούς Οργανώσεως Συγγραφέων: Η Γερμανία  πρέπει να πληρώσει τα χρέη της προς την Ελλάδα: Χρωστά τουλάχιστον 70 δισεκ. ευρώ! Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας μας Α. Σαμαρά: Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ μας χρωστά η Γερμανία!!! Η Ένωση Θυμάτων του Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου Κρήτης προς Σαμαρά-Μέρκελ. Κανένας Δήμος της Κρήτης στην «Ελληνογερμανική Συνέλευση» του κ. Φούχτελ. Η δήλωση Ρουπακιώτη δημιουργεί νέα δεδομένα στο μέγιστο εθνικό ζήτημα. Η γερμανική κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί με απόφαση δικαστηρίου! Ο Ρουπακιώτης θα τολμήσει αυτό που αρνήθηκε ο Σταθόπουλος; Και οι Έλληνες καθηγητές ζητούν από την Γερμανία το αυτονόητο: Να πληρώσει τις υποχρεώσεις της! 60 χρόνια από την ημέρα που... η Ελλάς διέγραψε το χρέος της Γερμανίας!!! Θα μάθουμε ποτέ τι λένε οι 761 τόμοι, που αφορούν στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα; Τι αρνείται η Γερμανία να πληρώσει, ενώ οφείλει να πληρώσει! Προτάσεις για διεκδίκηση αποπληρωμής του κατοχικού δανείου και του ανεξόφλητου χρέους της Γερμανίας. Και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητεί από την Γερμανία το αυτονόητο: Να πληρώσει τις υποχρεώσεις της! “Spiegel”: Η Γερμανία απέφυγε την υπογραφή «συνθήκης ειρήνης» με όλες τις εμπόλεμες χώρες, για να αποφύγει, τον εφιάλτη απαιτήσεων πολεμικών επανορθώσεων. Οι Γερμανοί εστιάτορες στρώνουν τραπεζομάνδηλα με αρχαία ελληνικά κείμενα! Αρχαία Ελληνικά στα γερμανικά σχολεία! «Οι Γερμανοί είναι τρελλοί». Και ο απάνθρωπος νόμος κατά τον Λασσάλ. Χίντζογλου: Κι αν έρθουν οι αποζημιώσεις, κι αν πληρωθούν οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πώς αποκαθίσταται ο εξαθλιωτικός έως θανατηφόρος εμπαιγμός των «σωτήρων»; Και στα Ζαγοροχώρια συλλέγουν υπογραφές για αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, για τα περισσότερα από 700 θύματά τους και τα 2.500 κατεστραμμένα σπίτια τους! Και οι Γάλλοι κλέφτες: 150 χρόνια από την εύρεση της Νίκης της Σαμοθράκης και οι Γάλλοι εξακολουθούν να θησαυρίζουν από το κλεμμένο αριστούργημα!

Ε Μέρος: Συνεχίζοντας
100.000 Γερμανοί κάνουν έρωτα με τα κατοικίδια ζώα τους!!! Έκθεση για φόνους 9 μεταναστών στην Γερμανία. Όταν η Mercedes, συνεργάτης των ναζί, σκοτώνει τον Χίτλερ: Μια ταινία φοιτητών που δεν θα παιχθεί ποτέ! Το ναζιστικό Γ΄ Ράιχ... προβάλλεται από τους Γερμανούς επισήμως ως... τουριστικός προορισμός! Γερμανός αρχαιοκλέπτης δύτης στις Κεχριές Κορινθίας με «υψηλές γνωριμίες». Βέλγος με... 118 αρχαία ελληνικά νομίσματα στο αεροδρόμιο... Ένα υπουργείο με αργά αντανακλαστικά... Έκθεση: «Αρχαιοκαπηλία τέλος» ... ώσπου το υπουργείο ξύπνησε... Ερωτήσεις βουλευτών. Με δικαστική απόφαση το Μουσείο Γκετί επιστρέφει αρχαίο άγαλμα του Λυσίππου στην Ιταλία: Η Ιταλία ζητεί από τους Γερμανούς κλεμμένη αρχαία ελληνική περικεφαλαία! Πώς η Ρώμη ντροπιάζει το κοιμισμένο ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού. Ψήφισμα της Γενικής Συνελεύσεως του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδικήσεως των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα: «Δεν θα σταματήσουμε ούτε μια στιγμή να επαγρυπνούμε και να προφυλάσσουμε αυτό το εθνικό μας ζήτημα, από υπαναχωρήσεις, ανεπίτρεπτους συμψηφισμούς και επιζήμιους συμβιβασμούς». Ο κλέψας του κλέψαντος: Η Μέρκελ έπεσε στην παγίδα του Πούτιν... Μαζί είδαν έκθεση κλεμμένων έργων τέχνης! Τι απέφερε όλη αυτή η κινητικότητα; Επανίδρυση της ΕΠΑΝ:Αρχικώς είχε συγκροτηθεί από φωτισμένους Έλληνες επιστήμονες το 1943. Κατάλογος εκδοθέντων ψηφισμάτων φορέων υπέρ της διεκδικήσεως των γερμανικών οφειλών. Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις-Βιάννος 13-15 Σεπτεμβερίου 2013.

ΔΕΙΤΕ μια συνέντευξη-παρουσίαση του Γιώργου Λεκάκη για το βιβλίο του,
στην τηλεοπτική εκπομπή "ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" της "ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ"ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΝΑΖΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Γ ΡΑΙΧ, ΧΙΤΛΕΡ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ