ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΠΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Του Βασίλη  Μακρή, συνταξ. πλοίαρχου Ε.Ν., cptmakrismm@yahoo.com

Ο Ευριπίδης.

Είναι αξίωμα πως ο άνθρωπος είτε από αδυναμία είτε από άγνοια χρειάζεται την προστασία μιας ανωτέρας δύναμης, υπαρκτής η όχι, τίποτε δεν έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα, η οποία λέγεται Θρησκεία.                      

Σχετικοί ορισμοί:

ΝΟΥΣ ΗΜΩΝ ΕΝ ΕΚΑΣΤΩ ΘΕΟΣ
 Ευριπίδης,
Τρωάδες-Εκάβη 893-897.

Την Θεάν (Αφροδίτη)  κόλαζε και Διός κρείσσων γενου, Ος των μεν άλλων Δαιμόνων (Θεών)  έχει κράτος, εκείνης δε δούλος εστί.
Ευριπίδης
Τρωάδες 948-950


‘’ΚΟΣΜΟΝ ΤΟΝΔΕ ΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΠΟΙΗΣΕΝ, ΑΛΛΑ ΗΝ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΤΙΝ ΚΑΙ ΕΣΤΑΙ  ΠΥΡ ΑΕΙΖΩΟΝ, ΑΠΤΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΒΕΝΥΜΕΝΟΝ ΜΕΤΡΑ’’
Ηράκλειτος.

Ο Αρχαιότερος Θησαυρός που μας άφησαν οι προγονοί μας των πολύ  παλαιών και υψηλών χρόνων είναι η ιδέα ότι!
Οι Θεοί είναι στην  πραγματικότητα άστρα και δεν υπάρχουν άλλοι.
Αριστοτέλης

‘’Πάντων Χρημάτων μέτρoν Άνθρωπος’’
Πρωταγόρας
(Τα βιβλία του έκαψε η Αθηναϊκή Δημοκρατία)

Σε όλες τις κοινωνίες μέχρι σήμερα ο έλεγχος του άτομου και κατά συνέπεια του συνόλου, επιτυγχάνεται πρώτα μέσω των θρησκειών και μετά μέσω των νόμων και εξουσιών, είτε με τον φόβο η με τον ωμό εκβιασμό, ξέροντας λοιπόν την αναγκαιότητα της θρησκείας, άρχισα να σκέπτομαι ποια θα ήταν η ιδανική θρησκεία, στην περίπτωση που θα χρειαζόμουν κάποια.
Ο λόγος που άρχισα να μελετώ τις διάφορες θρησκείες, δεν ήταν για το ποια θα πίστευα τελικά, αλλά για να βρω τον τρόπο που τόσο εύκολα καταφέρνουν να εξουσιάζουν τα άτομα και τις κοινωνίες σε σημείο που να σταματά εντελώς η λογική και να διαβάζει κάποιος πραγματικά αίσχη και να τα βλέπει θεάρεστα.
Θέλω λοιπόν μια θρησκεία της οποίας ο Θεός (οι) της υπάγονται στο Νόμο ώστε αν ξεκουτιάνει(νουν),  να μην κάνει (νουν) ότι παλαβομάρα κατεβάσει η κούτρα τους.
Δεν είναι ρατσιστής με εκλεκτούς λαούς και κατώτερους.
Δεν είναι εγκληματίας να διατάζει γενοκτονίες και γενικές καταστροφές.
Δεν είναι διεστραμμένος να επιτρέπει και να επικροτεί αιμομιξίες και βιασμούς.
Δεν ανέχεται αγιοποιήσεις εγκληματιών η ηλίθιων.
Δεν είναι κοπρολάγνος να επιβάλει στους πιστούς του κοπροφαγία.
Δεν είναι ζηλόφθονος, αλλά ανέχεται και άλλους θεούς και θρησκείες.
Δεν είναι ασύδοτος, γιατί η ασυδοσία διαφθείρει.
Θέλω μια θρησκεία στην οποία οι σχέσεις των συμβαλλομένων είναι σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και κατανοήσεως και όχι σχέσεις αφέντη και σκλάβου.
Θέλω μια θρησκεία δίχως δογματισμούς και πιστεύω αλλά ελεύθερη σκέψη συζήτηση και κριτική, για να μπορέσω να βελτιωθώ και να γίνω εγώ μεν καλύτερος πολίτης και η θρησκεία λογικότερη και ειλικρινής .
Θέλω μια θρησκεία δίχως υποσχέσεις μιας αβέβαιης αμοιβής και σωτηρίας, μόνο αν σταματήσω να ζω σαν φυσιολογικός άνθρωπος και αποκτηνωθώ η κατέβω στο επίπεδο του ηλιθίου σκλάβου.
Θέλω μια θρησκεία δίχως ιερατεία που η καταπίεση της ανθρώπινης φύσης τους φορτώνει τόσα κουσούρια και τους μεταμορφώνει σαν άλλη Κίρκη σε χοίρους η πριμαντόνες.
Όλως παραδόξως η μόνη Θρησκεία που μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως σε όλα τα άνω, είναι η πιο κατηγορημένη και συκοφαντημένη θρησκεία, της οποίας τα ιερά και βιβλία συλήθηκαν και κάηκαν, αυτή είναι η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία.

Αν ήδη δεν την πιστεύω, πιθανόν κάποτε να γίνω πιστός της.
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ