ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ

Του JOHN FREELY


Ακολουθήστε τα βήµατα του Οδυσσέα σε ένα µοναδικό ταξίδι στη Μεσόγειο µε οδηγό τον John Freely, έναν από τους σηµαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς περιηγητικών βιβλίων. Από τα παράλια της Μικράς Ασίας ως τη Σικελία, δια µέσου της Κρήτης, της Κέρκυρας, της Ιθάκης και όχι µόνο, οι στίχοι της Ιλιάδας και της Οδύσσειας ζωντανεύουν σε ένα µοναδικό οδοιπορικό όπου ο µύθος ενώνεται µε την πραγµατικότητα.

Μέσα από τις αναλύσεις των µελετητών, τις έρευνες των αρχαιολόγων αλλά και την προσωπική µατιά του µαγεµένου περιηγητή που έχει επισκεφθεί ο ίδιος κάθε ιστορική τοποθεσία, ο συγγραφέας ζωντανεύει τον κόσµο του ποιητή: διερευνά πού µπορεί να βρίσκονται µυθικοί τόποι, όπως η Χώρα των Λωτοφάγων ή το νησί της Κίρκης, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του µεσογειακού τοπίου που τόσο ενέπνευσαν τον Όµηρο. Με βαθιά γνώση και πάθος, o Freely καταδεικνύει πώς τα οµηρικά έπη συνεχίζουν να ζουν ανά τους αιώνες µέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, τον µύθο και τους θρύλους.

Στο εν λόγω βιβλίο ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ:

Ο Freely αναδεικνύει τη διαχρονικότητα και την οικουµενικότητα της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, συνδέοντας το οµηρικό έργο µε συγκεκριµένες τοποθεσίες του σύγχρονου κόσµου.
Today’s Zaman

Ο John Freely είναι βιρτουόζος της πολιτιστικής αφήγησης.
Talat S. Halman, Πρύτανης του Πανεπιστηµίου Bilkent

Όποτε µου ζητούν να συστήσω ένα καλό ταξιδιωτικό βιβλίο, απαντώ: «Οποιοδήποτε του John Freely».
New York Times

Ο Freely επιδεικνύει έξοχη ικανότητα να διακρίνει τις πιο εντυπωσιακές λεπτοµέρειες.
Independent

Ένας άνθρωπος που µπορεί να µεταφέρει αβίαστα στον αναγνώστη το νόηµα όσων βλέπει.
Scotsman

Η γραφή του είναι ιδιαίτερη και γοητευτική, µε την ικανότητα ενός µυθιστοριογράφου να διακρίνει τη λεπτοµέρεια.
Victoria Holbrook, µεταφράστρια



Ο John Freely γεννήθηκε το 1926 στη Νέα Υόρκη.
Τον Οκτώβριο του 1945, σε ηλικία 19 ετών, πέρασε από το νοτιότερο άκρο της Κρήτης επιστρέφοντας στην πατρίδα του µετά τον πόλεµο στην Κίνα, ακριβώς όπως έκανε και ο Οδυσσέας στο ταξίδι της επιστροφής του από τον Τρωικό πόλεµο. Είχε από τότε µαγευτεί από τον Όµηρο και τους τόπους των οµηρικών επών. Το 1960 τελείωσε το διδακτορικό του στη φυσική και στη συνέχεια έκανε µεταδιδακτορικές σπουδές στην Ιστορία των Επιστηµών στην Οξφόρδη. Είναι ένας από τους πιο αναγνωρισµένους συγγραφείς ταξιδιωτικών βιβλίων, ιστορικών και τουριστικών οδηγών για την Ελλάδα και την Τουρκία. Μεταξύ άλλων, έχει γράψει τα βιβλία: Τα παιδιά του Αχιλλέα, Οι Κυκλάδες, Κωνσταντινούπολη: Η ιστορία της αυτοκρατορικής Πόλης, Μικρά Ασία. Ζει και διδάσκει στην Κωνσταντινούπολη.

Εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟΙπποκράτους 118, 11472 Αθήνα, Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθήνα,
τηλ. 211 300 3500 τηλ/πο 211 300 3562, www.metaixmio.gr.
Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη.
 (ISBN: 978-618-03-0864-8, σελ.: 440).
Χρόνος έκδοσης: Απρίλιος 2017.
Τίτλος πρωτοτύπου: A travel guide to Homer.


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ