ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ
ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ένα νέο ιστορικό βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λόγχη που αφορά την νεώτερή μας ιστορία. Το ιστορικό αυτό πόνημα του Γεωργίου Καραμαδούκη έχει ως σκοπό να παρουσιάσει τα βασικά γεγονότα από την περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι την περίοδο της υπαγωγής της χώρας μας στο μνημόνιο στα χρόνια της Μεταπολιτεύσεως.
Χωρίς να γίνεται αναφορά σε πολλές ιστορικές λεπτομέρειες που κυρίως απευθύνονται σε εξειδικευμένους επιστήμονες και ερευνητές, φωτίζονται και άγνωστες πτυχές της ιστορίας, οι οποίες αποκρύπτονται από την επίσημη ιστορία της νεοελληνικής εκπαιδεύσεως.
Οι ιστορικές περίοδοι διαιρούνται με γνώμονα τα πολιτειακά καθεστώτα που επικρατούν από συστάσεως του ελληνικού κράτους έως την μνημονιακή εποχή.
Στο τέλος κάθε περιόδου παρατίθεται και η αντίστοιχη ιστορική κρίση. Ανεξαρτήτως του αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με αυτή, σίγουρα έχει αποκομίσει τις απαραίτητες γνώσεις του προσφάτου παρελθόντος μας.

Λαός χωρίς να γνωρίζει την ιστορία του είναι λαός χωρίς μνήμη. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην επανάληψη των λαθών του ή ακόμα και στην καταστροφή του. Η γνώση ιδιαιτέρως της νεώτερής μας ιστορίας είναι επιβεβλημένη, καθώς τα γεγονότα της επηρεάζουν όσο οποιαδήποτε άλλα την σύγχρονή μας εποχή.
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ