Οι σπόροι της ελευθερίας - βίντεο

Οι σπόροι της ελευθερίας


Με αφορμή την 17η Γιορτή Σπόρων της Εναλλακτικής Κοινότητας Πελίτι, είναι το θέμα της εκπομπής . Η εκπομπή παρουσιάζει δράσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες για την ελευθερία διάδοσης των παραδοσιακών σπόρων και την αλλαγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ενημερώνει, μεταξύ άλλων, για την πρώτη στον κόσμο διαδικτυακή πλατφόρμα ελεύθερης, δωρεάν ανταλλαγής σπόρων που δημιουργήθηκε στην Κύπρο και ερευνά πώς οι δράσεις αυτές συνδέουν τη διαφύλαξη και διάθεση παραδοσιακών ποικιλιών με την επιβίωση των μικρών παραγωγών. Μαζί με τη φετινή γιορτή σπόρων στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη διεθνής συνάντηση συλλογικοτήτων και οργανώσεων υπό τον τίτλο «Ολυμπιακή Γιορτή των Σπόρων», με στόχο τον συντονισμό δράσης για έναν κόσμο χωρίς μεταλλαγμένα.

Παραγωγή: EΡT3.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραθανάσης.
Δημοσιογραφική ομάδα: Στέλιος Νικητόπουλος, Πάνος Κάσαρης.
Μοντάζ: Γρηγόρης Κιουλπεκίδης.
Παραγωγή: Γιώργος Τζιρμάκης.
Κατηγορία: ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ, ΕΡΤ3.

ΔΕΙΤΕ:
4.5.2017: Αντιδραστήριο-Οι σπόροι της ελευθερίας – Μέρος α’

11.5.2017-Αντιδραστήριο-Οι σπόροι της ελευθερίας – Μέρος β’


Η Βιολογική Γεωργία εξαπλώνεται
και παγκοσμιoποιείται.
Διαδίδεται σε όλο τον κόσμο,
όπως το Ολυμπιακό Φως.
Γίνεται συνείδηση και αναγκαιότητα.
Γίνεται θεσμός.

Συγχαρητήρια στο κίνημα Πελίτι, που ανέδειξε την διάσωση των σπόρων
σε άθλημα Ολυμπιακών διαστάσεων.
Η Νίκη μας περιμένει στη άκρη του δρόμου.

Για ποιους λόγους άραγε οι πολυεθνικές και οι υπερεθνικές εταιρείες έχουν κηρύξει αυτό τον οικονομικό πόλεμο στην ανθρωπότητα, με στόχο την επιβολή και την εδραίωση της παγκοσμιοποίηση της εκμετάλλευσης, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση και τη φτώχεια;
Με αποτέλεσμα επίσης τη ληστεία του πλούτου της γης και της ανθρώπινης εργασίας και την μετατροπή των ανθρώπων σε δούλους των μεγάλων αφεντικών;
1. Επειδή είδαν πλέον ότι κινδυνεύουν τα οικονομικά τους συμφέροντα από τους λαούς, που έχουν ξεσηκωθεί και ζητάνε για λόγους προστασίας της υγείας, για λόγους έλλειψης τροφίμων και του υποσιτισμού, να επιστρέψουμε στη βιολογική γεωργία.
Επειδή θέλουν οι λαοί επίσης την απαγόρευση της χημικής γεωργίας, που προκαλεί αρρώστιες, θανάτους, φτώχεια, πείνα και μετανάστευση, ιδιαίτερα από τον τρίτο κόσμο.
2. Επειδή είδαν, ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζητούν πλέον και απαιτούν τα φάρμακα και οι φαρμακευτικές θεραπείες να είναι συμπληρωματικές για κάθε αρρώστια και όχι να κυριαρχούν και να επιβάλλονται.
Επειδή θέλουν οι λαοί να εξαντλούνται οι δυνατότητες με φυσικές θεραπείες και οι οποίες να πρωταγωνιστούν και έτσι τα φάρμακα να έχουν λόγο μόνο όταν οι φυσικές θεραπείες αποτυγχάνουν.
3. Επειδή επίσης οι λαοί θέλουν την κατάργηση των πετρελαιοειδών ως καυσίμων, λόγω της τεράστιας νοσηρότητας από τη ρύπανση του αέρα, του εδάφους και των υδάτων, που προκαλούν οι νοσογόνοι και φονικοί ρύποι.
Επειδή επίσης θέλουν οι λαοί να αντικατασταθούν αυτές οι απαρχαιωμένες πηγές ενέργειας με τις ανανεώσιμες πηγές, όπως η αιολική, η ηλιακή, αλλά κυρίως με την ενέργεια από υδρογόνο, με τις σύγχρονες μεθόδους διάσπασης του μορίου του νερού, για την παραγωγή πολύ φτηνής ενέργειας για όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Είναι βαρύ άλλωστε το τίμημα των 4,5 εκατομμυρίων θανάτων από την βιομηχανική ρύπανση ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο και 3600 θανάτων για τη χώρα μας.
4. Κήρυξαν αυτό τον ανελέητο πόλεμο οι πολυεθνικές με τις εθελόδουλες κυβερνήσεις, διότι θέλουν να ελέγξουν πλήρως τα τρόφιμα, απαγορεύοντάς τους παραδοσιακούς σπόρους και καταργώντας την βιοποικιλότητα. Θέλουν οι εταιρίες να μονοπωλήσουν στρατηγικά την ηλιακή ενέργεια, που είναι απαραίτητη για την φωτοσύνθεση και την παραγωγή τροφίμων από τα φυτά, μέσω των δικών τους σπόρων, που θα είναι γενετικά τροποποιημένοι και θα είναι πατενταρισμένοι, ανήκοντας μόνο σε αυτούς. Θέλουν δηλαδή οι εταιρίες να πατεντάρουν την φύση. Θέλουν δηλαδή να ιδιωτικοποιήσουν τη φύση και να καταστρέψουν τη βιοποικιλότητα, που είναι αναπαλλοτρίωτη περιουσία όλης της ανθρωπότητας. Θέλουν οι εταιρίες να ιδιωτικοποιήσουν τα νερά, το έδαφος και τον ήλιο.
Επειδή όμως τα σχέδια αυτά της παγκοσμιοποίησης του νέου μεσαίωνα δεν μπορούν να υλοποιηθούν σε καθεστώς Δημοκρατίας, δεν μπορούν να ελέγξουν δηλαδή την παραγωγή της γης, των τροφίμων, την ενέργεια, τα φάρμακα και την ιατρική, παρά μόνο όταν ελέγξουν πλήρως όλες τις κυβερνήσεις, κυρίως στην Ευρώπη και Αμερική, επιβάλλοντας ναζιστικά πολιτεύματα.
Για όλα αυτά κήρυξαν αυτόν τον πόλεμο.
Όμως αυτός ο οικονομικός πόλεμος δεν είναι σημάδι ισχύος ή δύναμης, αντίθετα είναι σημάδι αδυναμίας, απόγνωσης και πανικού. Στην πατρίδα μας, στη χώρα δηλαδή που γεννήθηκε η δημοκρατία, ενισχύονται οι γραμμές του μετώπου ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, ενάντια στο νέο μεσαίωνα, που θα μετατρέψει όλους τους λαούς σε δουλοπάροικους των εταιρειών και των υποτακτικών κυβερνήσεών τους.
Οι νέες Θερμοπύλες έχουν στηθεί ήδη. Οι δυνάμεις του σκότους, της ανομίας και του νεοχιτλερισμού θα ενταφιαστούν σε τούτο εδώ τον τόπο, όπως ενταφιάστηκαν οι φασιστικές φεουδαρχικές ορδές των Περσών που επεδίωξαν τότε να επιβληθούν με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό.
Ο έλεγχος λοιπόν των παραδοσιακών σπόρων και ο έλεγχος της καθαρής ενέργειας με υδρογόνο, με τη διάσπαση του μορίου του ύδατος, ανήκει στα δισεκατομμύρια των ανθρώπων του πλανήτη. Δεν ανήκει στους χίλιους ολιγάρχες και στις εκάστοτε υποτακτικές κυβερνήσεις τους. Ο έλεγχος πρέπει λοιπόν να έρθει στα δικά μας χέρια, όχι μόνο για λόγους οικονομίας και ανάπτυξης, αλλά κυρίως για λόγους προστασίας της υγείας των λαών, που μας εξασφαλίζουν τα βιολογικά τρόφιμα και ο μηδενισμός της ρύπανσης των πετρελαιοειδών.
Η Ολυμπιάδα των σπόρων του Πελίτι και άλλες ανάλογες πολιτικές οργανώσεις της πατρίδας, μας δίνουν περήφανες μάχες και διεθνοποιούν τους αγώνες τους, για αυτό πλέουμε πλησίστιοι για να διαλύσουμε τις θολές γραμμές των οριζόντων και η Νίκη μας περιμένει στην άκρη του δρόμου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, andgiannoulopoulos@gmail.com, καρδιολόγος – πνευμονολόγος, συντονιστής του Πανεπιστημονικού Μετώπου της Χώρας και του Απόδημου Ελληνισμού & μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για τις Πολεμικές Αποζημιώσεις.Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ