ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Των Νίκου Κάντζουρα - Γρηγόρη Πέτρου



Η Ευρώπη των Εθνών είναι κάτι στο οποίο στοχεύουν οι λαοί της Ευρώπης, ειδικά δε αυτοί που είναι ενταγμένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι περισσότεροι Ευρωπαϊστές θεωρούν την Ευρώπη καταφύγιο και ασφαλές σημείο για ειρήνη και πρόοδο. Έχουν στο μυαλό τους την ιδεατή πολιτεία του Πλάτωνα και με βάση αυτήν ερμηνεύουν τον Δυτικό Ευρωπαϊσμό.
Το βιβλίο ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ σχολιάζει και ερμηνεύει σε βάθος το έργο ‘Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΥΓΕΝΩΝ’ του αριστοκράτη κόμη Ρίχαρντ-Νικόλαους Κουντενχόβε-Καλλέργκι / Καλλέργη που είναι πρακτικά ο πρώτος που συγκροτημένα προέβαλε την ιδέα του εφικτού μίας Ομοσπονδιακής Ευρώπης μέσα από το κίνημα ΠΑΝΕΥΡΩΠΗ το 1923.
Στο έργο που είναι το πρώτο του συγγραφέα αναδεικνύεται η πολιτική και η εξουσία σε σχέση με τις τότε επικρατούσες θρησκείες στην Ευρώπη δηλαδή τον Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό.
Γράφτηκε το 1922 και παρουσιάζει στο σύνολό του θέσεις και κοσμοθεωρήσεις που αφορούν τα πολιτικά δρώμενα από την Γαλλική Επανάσταση μέχρι την Ρωσική, με έναν τρόπο που είναι ασυνήθιστος και σε μορφή γρίφων.
Η βασική του δομή συνίσταται στην ταύτιση της Ηθικής με την Πολιτική, του Χριστιανισμού με τον Ιουδαϊσμό και την υπεροχή του τελευταίου σε Διανοούμενους και Λόγιους.
Με βάση τις αρχές του Σοπενχάουερ σε θέματα αμφισβήτησης και την φιλοσοφία των ανατολικών θεωριών της Ελένας Μπλαβάτσκι, κατασκευάζονται και ερμηνεύονται θέσεις και απόψεις που στην βάση ανυψώνουν τον Ιουδαϊκό λαό αλλά συγχρόνως καταβυθίζουν τους υπόλοιπους μη Ιουδαίους.
Αναδεικνύει τον Ιουδαϊσμό σαν τον μοναδικό εργαλείο για την ανάπτυξη και λύτρωση των ανθρώπων, ως επίσης τους έχοντες άμεση σχέση με το Ιουδαϊκό Πνεύμα (μέσω της Ιουδαϊκής θρησκείας) να είναι de facto οι ηγέτες της επόμενης ημέρας η οποία θα είναι αυτή του Σοσιαλισμού (όπως τον βλέπει ο ίδιος και όχι όπως την φαντάζεται ο μέσος άνθρωπος).
Στην ανάλυση αυτή λείπει παντελώς το ελληνικό πνεύμα και οι αξίες του Ελληνισμού ή όταν αυτές αναφέρονται είναι υποβιβασμένες.
Το βιβλίο Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΥΓΕΝΩΝ- δεν θα είχε τόση αξία, καθώς φαίνεται ότι είναι συρραφή πολλών διαφορετικών κειμένων, αν δεν συνέβαινε ο συγγραφέας του να είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής της ΠΑΝΕΥΡΩΠΗΣ, μιας λέσχης που έγινε μόδα σε όλη την προπολεμική Ευρώπη μέσω των εκδόσεων και των περιοδικών της.
Παρ' ότι τα βιβλία του συγγραφέα ασχολούνταν με θέματα που έπρεπε να ήταν πολύ ενοχλητικά για το σύστημα εξουσίας των Εθνικοσοσιαλιστών στην Γερμανία-ειδικά όταν εξαφανίζεται η έννοια του έθνους- δεν υπήρχε καμμία απαγόρευση για τα βιβλία του.
Μερικές αναφορές του συγγραφέα COUDENHOVE-KALERGI που περιέχονται στο βιβλίο:
- Ο Χριστιανισμός, (που) ηθικά προετοιμάστηκε από τους Ιουδαίους Εσσαίους, πνευματικά από τους Ιουδαίους Αλεξανδρινούς (Φίλων), ήταν αναγεννημένος Ιουδαϊσμός.
- Στον βαθμό που η Ευρώπη είναι Χριστιανική, είναι (σε Ηθικο-Πνευματική άποψη) Ιουδαϊκή. στο βαθμό που η Ευρώπη είναι ηθική, είναι Ιουδαϊκή.
- Σχεδόν το σύνολο της Ευρωπαϊκής ηθικής έχει τις ρίζες του στον Ιουδαϊσμό.
Επειδή ο COUDENHOVE-KALERGI θεωρείται ο θεμελιωτής της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης(στην αγγλική βιβλιογραφία αναφέρεται ως Intellectual Mentor of European Unification) μπορεί κάποιος να αναθεωρήσει τις πιθανές λανθασμένες απόψεις που έχει για τα Ευρωπαϊκά δρώμενα και να αντιληφθεί την πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα των χρόνων στην Ευρώπη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από το Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ:  Ευρωπη των Εθνων, Ευρωπαικη Ενωση, ΕΕ, Πολιτεια, Πλατων,  Πλατωνος, Πλατωνα, Ευρωπαισμος, ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΥΓΕΝΕΙΣ, Κουντενχοβε, Καλλεργκι, Καλλεργης, Ομοσπονδιακη Ευρωπη, ΠΑΝΕΥΡΩΠΗ, 1923, χριστιανισμος, ιουδαισμος, εβραιοι, εβραισμος, 1922, Γαλλικη Επανασταση, Ρωσικη, Ρωσια, Ηθικη, Πολιτικη, Μπλαβατσκι, Μπλαβατσκυ, Ιουδαιοι, λυτρωση, Σοσιαλισμος, Εθνικοσοσιαλισμος, ναζι, ναζισμος, Γερμανία, Εσσαιοι, Αλεξανδρινοι, Φιλων, Καντζουρας, Πετρου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ