Ο «Aleksander Makedonski…» και οι Έλληνες!

Ο «Aleksander Makedonski…»
και οι Έλληνες!..

 Του Βάιου Φασούλαvaios@fasoulas.de

Ανάγλυφος εικών του Μ. Αλεξάνδρου σε νεαρή ηλικία,
έργο ρωμαϊκής περιόδου από μάρμαρο (ύψους 31,6 εκατ.).
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΚανελλοπούλου, Αθήνα, αρ. 2497.

Ακόμα δεν πάθαμε τίποτα ως Έθνος απ’ τους «Μακεδόνες» της γειτονικής μας περιοχής αλλά και αν πάθουμε (να μας φυλάξει ο Θεός), έχουμε «ρεζέρβες» Ελλήνων θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών που θα μας προστατεύσουν καθώς και τους φίλους μας Αμερικάνους, οι οποίοι έχουν εξοικειωθεί με τους Έλληνες. Έλληνες λοιπόν οι εντός της Ελλάδας, οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει δυο απλά πράγματα: ότι οι πολιτικές τους δεν είναι πολιτικές που να υπερασπίζουν τα εθνικά συμφέροντα και την ακεραιότητα της Ελλάδας και ότι είναι Έλληνες. Εκ’ των πραγμάτων «προβιβάζονται» σε ανθέλληνες ή γραικύλοι τη στιγμή που έχουν μεταστρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι. Αυτό δεν είναι βέβαια το πρόβλημα που υπάρχουν αρκετοί …μετανάστες των οποίων οι εκτός αυτών προθέσεις κινούνται μέσα από μαύρα κυκλώματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ως σκοπό το ψαλίδισμα της πατρίδας μας. Άλλωστε η «Παγκοσμιοποίηση» που οι… σοσιαλιστές στην Ελλάδα υποστηρίζουν σθεναρά και την έχουν κάνει σύμβολο ιερό και όσιό τους, επιτρέπει τη διάλυση των εθνών και ότι άλλο συνεπάγεται στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
            Με το ξεκίνημα της τελευταίας δεκαετία του 20ού αιώνα είχαμε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με τα γνωστά επακόλουθά της. Η πρώτη και ιστορική κίνηση των Ευρωπαίων και διεθνών οργανισμών ήταν η αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων ως «Μακεδονία» και το άνοιγμα των πρεσβειών τους. Η μόνη που ακόμα δεν αναγνωρίζει είναι η επίσημη Ελλάδα, μια Ελλάδα που την έχουν μεταβάλει σε φτηνή και άνεργη θεατρίνα που δε βρίσκει δουλειά και πουλάει πασατέμπο στους εσωτερικούς της θεατές. Όλοι το έχουν τύμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι, λέει ο σοφός λαός μας, και δυστυχώς αυτή η παροιμία θα επιβεβαιωθεί περιτράνως αν οι Έλληνες της Ελλάδας δεν αφυπνιστούν και δεν πάψουν να παράγουν πολιτικές εκτός πραγματικότητας τόπου και χρόνου. Δε θα είχαμε κανένα λόγο να αποκαλούμε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και τους Έλληνες πολιτικούς μεταξύ και ορισμένους θρησκευτικούς ηγέτες γραικύλους εάν δεν είχαν προηγηθεί σε βάρος μας ένα σωρό δυσοίωνες καταστάσεις. Και δεν είναι λίγες. Και οι Έλληνες ΠΟΛΙΤΕΣ έχουν υποχρέωση να φυλούν και οι ίδιοι τα ιμάτιά τους για να έχουν τουλάχιστον τα μισά. Οι οποιεσδήποτε εμπορικές συναλλαγές με τη «Μακεδονία», την Αλβανία, τη Βουλγαρία καθώς και με την Τουρκία, θα πρέπει να νοούνται ως τέτοιες. Είναι;
Οι επενδύσεις που γίνονται στις χώρες αυτές, εκτός ότι υπόκεινται σε εκμετάλλευση ολόκληροι λαοί, απ’ όσο γνωρίζουμε, εδώ πρόκειται για επενδύσεις που δεν έχουν κανένα ανθρωπιστικό χαρακτήρα και συνεπώς δεν μπορεί ένας υγιής πολίτης να τις μετρά στα σοβαρά και πολύ περισσότερο να ανησυχεί για τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, που δεν είναι λίγοι οι «φίλοι» μας που μέσα από το φαύλο κύκλο μεταξύ και την εισροή των λαθρομεταναστών, που δεν είναι τυχαία Έλληνες της Ελλάδας, θα πρέπει να την προσεγγίσουν και από άλλη σκοπιά. Δεν μπορούμε στα πλαίσια αυτής της ελεεινά απάνθρωπης «Παγκοσμιοποίησης» να μιλούμε ως… αντιρατσιστές και να λέμε για «συνανθρώπους» σκεπάζοντας τις σε βάρος μας μελλοντικές συνέπειες με τερτίπια πονηρά και ποταπά. Κι ούτε πιστεύουμε πώς αν ζούσε σήμερα ο πρώτος πολίτης του κόσμου, ο Σωκράτης, θα υποστήριζε αυτή τη κατάσταση και δε θα φώναζε, ε εσείς γραικύλοι, τι κάνετε, αλλά ούτε και ο Ρήγας θα μπορούσε να μην αφήσει τα κόκαλά του να τρίξουν.
Λοιπόν, οι πολίτες αυτής της Χώρας οφείλουν να γίνουν δραγάτες και να φυλάξουν τη Χώρα μας από τους πονηρούς Έλληνες πρώτα και μετά από τους έξω, που ενδεχομένως να μη χρειαστεί. Ο Ελληνισμός της Διασποράς τη φύλαξη και την αγάπη για την πατρίδα του την έχει και στην ψυχή του και στο πετσί του και το δείχνει καθημερινά. Πονοκέφαλός του: Η τύχη της Ελλάδας. Τα περί ανθρωπισμού και δε συμμαζεύεται είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Οι Έλληνες της Ελλάδας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μειονότητες στην Ελλάδα με τους ρυθμούς ανάπτυξης έγιναν ήδη πλειονότητες και οι διεκδικήσεις δεν απέχουν μακριά. Το πρόβλημα είναι ποιοι τελικά είναι οι Μακεδόνες; Οι Μακεδόνες των Σκοπίων, οι Μακεδόνες της Αλβανίας, οι Μακεδόνες της Βουλγαρίας, οι Μακεδόνες φασιστο-σιωνιστές ή εμείς οι Μακεδόνες Έλληνες;
Ας καθαρίσει το πιάτο της η επίσημη Ελλάδα πέρα και πάνω από εθνικισμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάρη σε ξένες δυνάμεις και συμφέροντα επιτρέπει ορέξεις αρπαγών σε βάρος της.
Τέλος θα ήταν παράλειψή μας να μην επισημάνουμε και τα λάθη της εκκλησίας σ’ ότι αφορά την πρόσβασή της στο διαδίκτυο η οποία, όπως την πρώτη του Μάη 2001, μας πληροφορεί το (www.kalami. net):
«Παρουσίαση Δημήτρης Βάλλας. Σκοπιανή προπαγάνδα μέσω εκκλησίας. Αυτό ίσως για πολλούς θεωρηθεί αδιανόητο, όμως συμβαίνει σε ένα χώρο όπου σε καθημερινή βάση παίζονται παιχνίδια προπαγάνδας που έχουν σοβαρό αντίκτυπο καθώς διαβάζονται και επηρεάζουν ανθρώπους σ' ολόκληρο τον κόσμο. Αν λοιπόν θέλει κανείς να ενημερωθεί ότι οι «Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες» ότι ο «Aleksander Makedonski κατέκτησε και ενσωμάτωσε την Ελλάδα, την Αίγυπτο και άλλες χώρες στη Μακεδονία» ή για πολλά άλλα... καλύτερα δεν έχει παρά να ψάξει στο Internet και μάλιστα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της.. Εκκλησίας της Ελλάδος. Το γεγονός, αυτό που προφανώς συμβαίνει γιατί ίσως οι αρμόδιοι της Εκκλησίας προσπάθησαν ανέξοδα να παρουσιάσουν έργο μέσω του Internet εντόπισε εδώ και μήνες τώρα ο κ. Ι. Γερονικολός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Οικογενειακών Οργανώσεων Βαλκανίων - Κύπρου και με απανωτές επιστολές του τόσο στην Ιερά Σύνοδο, όσο και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ζητά να διορθωθούν τα πράγματα ώστε η διεύθυνση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Internet να μη χρησιμοποιείται για ανθελληνική προπαγάνδα».

Ε.Ε. – Γερμανία-Φύρτη - Μάης 01. 2001, www.fasoulas.de.Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ