ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – Συνεχίζοντας την περιήγηση στην μυστική, υπόγεια Αττική

ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στην μυστική, υπόγεια Αττική

ΤΟΜΟΣ Β’


Μετά την επιτυχία του βιβλίου «ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – Μια περιήγηση στη μυστική, υπόγεια Αττική» κυκλοφορεί ο β’ τόμος, με τίτλο «ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΤΟΜΟΣ Β’ – Συνεχίζοντας την περιήγηση στην μυστική, υπόγεια Αττική». Επιπρόσθετη διετής έρευνα, φέρνει στο φως 28 ακόμα καταφύγια και σας καλεί να ανακαλύψετε τις αόρατες πτυχές της πόλης.

Ο συγγραφέας, Κωνσταντίνος Κυρίμης (αρθρογράφος από το 2004 στον χώρο της Στρατιωτικής Ιστορίας), κατόπιν πολυετούς έρευνας (κυρίως επιτόπιας, αλλά και σε πλήθος αρχείων και πηγών) παρουσιάζει τον άγνωστο κόσμο των υπόγειων καταφυγίων της περιόδου 1936-1944. Όλο το παρουσιαζόμενο υλικό είναι πρωτότυπο, φωτογραφημένο και σχεδιασμένο ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Διασχίζοντας υπόγειες στοές και εξερευνώντας σκοτεινούς θαλάμους, ανακαλύψτε τα μυστικά και ξεδιπλώστε την ξεχασμένη ιστορία των παλαιών καταφυγίων της Αττικής.

Γνωστός λόφος της Αθήνας, κρύβει, επιμελώς, στο εσωτερικό του ένα επιβλητικό στρατιωτικό καταφύγιο.

Στο πολύβουο Κολωνάκι, οι περαστικοί βαδίζουν αμέριμνοι πάνω από μια μεταλλική σχάρα… αγνοώντας ότι ακριβώς από κάτω τους, ξεκινά η σκάλα που οδηγεί σε ένα καταφύγιο.

Διασχίζοντας μια μακριά και σκοτεινή στοά, οδηγούμαστε σε ένα μοναδικό, τετραώροφο καταφύγιο «ειδικής χρήσης».

Λίγο έξω από την Αθήνα, κατεβαίνοντας μια σειρά από απότομα, φθαρμένα σκαλοπάτια, καταλήγουμε 12 μέτρα κάτω από τη γη… στα έγκατα ενός εγκαταλειμμένου γερμανικού καταφυγίου.

Κάπου στον Πειραιά και πίσω από δύο βαριές θωρακισμένες πόρτες, ξεκινά μια επιβλητική, υπόγεια στοά.

Ένα μικρό νησί, κοντά σε μια κοσμική ακτή, είναι γεμάτο ξεχασμένα ναυτικά καταφύγια.

Αυτά είναι μερικά από τα μυστικά της «Υπόγειας Αττικής» που αποκαλύπτονται στο β’ τόμο των «Καταφυγίων της Αττικής».

Το βιβλίο περιλαμβάνει λεπτομερή παρουσίαση των καταφυγίων, στατιστικούς πίνακες, χάρτες, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, δεκάδες αναλυτικά σχεδιαγράμματα και εκατοντάδες φωτογραφίες.


Δεν διατίθεται μέσω βιβλιοπωλείων και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω του συγγραφέα, επικοινωνώντας στο e-mail kkirimis@otenet.gr .
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ