Κυπριακό: Η συστηματική διαστρέβλωση της Ιστορίας από τα Μ.Μ.Ε.

Η συστηματική διαστρέβλωση
της Ιστορίας από τα Μ.Μ.Ε.


Του Κώστα Δημητριάδηkostasmavroskoufis@gmail.com


Αυτές τις μέρες των θλιβερών επετείων, γινόμαστε πάντα θεατές, ενός θεάτρου σκιών από τα μεγάλα κανάλια, όπου ο κάθε «κολλημένος» πολιτικός, καλείται μόνο και μόνο επειδή είναι πολιτικός, να μας πει την γνώμη του, τις εμπειρίες του και τα βιώματά του από τότε.
Και αντί να ακούσουμε την αλήθεια με πραγματικά γεγονότα, ζούμε μια εικονική πραγματικότητα πολιτικής χροιάς, που την έχουν πιστέψει και εκείνοι, ακούγοντας όλα αυτά τα χρόνια την ίδια κασέτα από τους… προηγούμενους πολιτικούς!
Κατά κοινή ομολογία οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είναι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ.
Και στην προσπάθειά τους να μην το εμφανίσουν προς τα έξω, προς το κοινό που τους παρακολουθεί, αρέσκονται «να γλείφουν» τον κάθε πικραμένο πολιτικάντη, που νομίζει ότι με τις «εμμονικές παρόλες του» μας κάνει μαθήματα σύγχρονης Ιστορίας


Παράδειγμα:

- Εμφανίσθηκε κάποιος Συλλικιώτης – έτσι ήταν το όνομα του – και με έκπληξη έμαθα από αυτόν, ότι οι μόνοι που αντιστάθηκαν στον Τούρκο ήταν οι «αριστεροί» Κύπριοι, γιατί οι ΕΟΚΑ-βητατζήδες ήταν στο Τρόοδος και κάνανε… πλιάτσικο! Για τον εν λόγω «κύριο» που επέμενε ότι όλα αυτά γίνονταν μπροστά του, δεν του έγινε γνωστή ποτέ η φράση: «εσείς τους φέρατε, εσείς να τους πολεμήσετε», που έλεγαν κάποιοι, σίγουρα όχι «Ενωτικοί», οι οποίοι πετούσαν τα μαρτίνια τους και έφευγαν στα μετόπισθεν, αφήνοντας τα τάγματά τους με 30 ή 40 άνδρες.

- Εμφανίσθηκε ο γνωστός «παντογνώστης» και επί τιμή επιθεωρητής «Κλουζώ» σε κυπριακή έκδοση, κ.Κουλίας και δήλωνε για τους «χουντικούς», τους «ΕΟΚΑ-βητατζήδες», τους έτσι, τους αλλιώς, που έφεραν τους Τούρκους στο νησί, ξεχνώντας με άκομψο τρόπο να αναφερθεί «στην ιερή αγελάδα» του και την ομιλία της στο Σ.Α. του Ο.Η.Ε. την 19.7.1974. Σαν αυτή η ομιλία να μην έγινε ποτέ κι αν έγινε την αγνοούμε σαν να μην έπαιξε κανέναν ρόλο.

- Ακούσαμε τον κ.Σιζόπουλο να μιλάει για το Πραξικόπημα (συμφωνώ προδοτικό), που έφερε τους Τούρκους, οι οποίοι κατάλαβαν το 37% του νησιού!  Άλματα στον χρόνο και τα γεγονότα. Καμμιά μνεία στα εδαφικά οφέλη των Τούρκων στον Αττίλα Ι, στην εκεχειρία (που πλέον δεν είχαμε χουντικούς) ή στον Αττίλα ΙΙ. Απλό γύρισμα μιας σελίδας και τα ξεπερνάμε με μια φράση όλα…

Κλείνω αυτή την μικρή παρέμβαση μου ζητώντας από τα κανάλια – ιδίως τα λεγόμενα «μεγάλα» – να πράξουν το πραγματικό έργο τους! Το αυτονόητο έργο τους:
Την ενημέρωση! Με αντικειμενικότητα και με σεβασμό στην Ιστορική Αλήθεια.
Κι όχι με αυτό το χάλι…

ΠΗΓΗ: εφημ. ΜΑΧΗ, 23.7.2017.
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ