ΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ - Απ’ όπου και αν κοιτάξεις την κατάρα έχει το ίδιο πρόσωπο

«ΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ»
Μετάφραση: Απ’ όπου και αν κοιτάξεις
την κατάρα έχει το ίδιο πρόσωπο

Χρονογράφημα

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλαςpelasgos@fasoulas.de


«Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει», λοιπόν, εισαγωγικά θα επισημάνουμε το αρρωστημένο στίγμα της τηλεόρασης και δεν είναι η πρώτη φορά. Η δημοσιογραφία και ο συνδικαλισμός στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, λειτούργησαν ως προπαρασκευαστικά εργοτάξια παραγωγής κομματικών στελεχών… (δε θα φωτογραφίσουμε κομματικά στελέχη εντός και εκτός της κατεχόμενης ψωροκώσταινας, τα οποία, στελέχη, μέσα από τα τηλεοπτικά δίκτυα αποβλάκωσης ανέδειξαν, οι επίσης αποβλακωμένοι πολίτες σε βολευτές…) η συμμετοχή τους στην κομματική λειτουργία του κράτους, ήταν καταλυτική σε βάρος της χώρας και των πολιτών της.
Δημοσιογραφίσκοι και συνδικαλιστές των μεγάλων κομματικών παρατάξεων της τελευταίας τεσσαρακονταετίας, διαδραμάτισαν αρνητικούς ως εγκληματικούς ρόλους σε βάρος της χώρας. Παράλληλα οι εργατοπατέρες των κομματικών συνδικάτων με τις αλχημικές και ταχυδακτυλουργικές τεχνικές απορρόφησαν(εξαφάνισαν) μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού και στέγνωσαν μεγάλα κομμάτια αγροτικής γης και αντίστοιχα όλων των κλάδων της εργατικής τάξης. Ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας θύμα και ο άλλος μισός θύτης. Δουλεύανε τα γαϊδούρια και τρώγανε τ’ άλογα. Οι κομματικές στρατιές, έπρεπε να ταΐζονται προκειμένου να διατηρηθεί το status quo των πελατειακών παρατάξεων-κηφήνων Lumpenproletariat, το οποίο, μέσω των ΜΜαποβλάκωσης… - βεβαίως και του «κρατικού» καναλιού… - εξασφάλιζε την παραμονή των αποδομητικών κομμάτων-ΑΕ στην εξουσία. Οι καθοδηγούμενες από δίποδα και εξαρτημένα ανδράποδα των ΠαΣΟΚων και των νεοδημοκρατών στρατιές των χαραμοφάηδων που είχαν βολευτεί στο έρμο δημόσιο μετατρέποντας την Ελλάδα από χώρα γεωργική σε χώρα υπαλληλική - βεβαίως με πρωτεργάτες τα φερέφωνα των τηλεοπτικών καναλιών και τα κομματικά λαμόγια - έφεραν την Ελλάδα εδώ που την έφεραν…(Παρεμπιπτόντως να συμπεριλάβουμε στο παζλ και μια άλλη διάσταση της… άλλης πλευράς, μια άλλη τηλεοπτική φιγούρα που προκάλεσε σάλο «μια τοποθέτηση του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου μέσα από την εκπομπή του γεγονός που ανάγκασε την διοίκηση του ΣΚΑΪ να ζητήσει συγγνώμη. Ο παρουσιαστής άφησε να εννοηθεί πως πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο κρύβονται πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα…»
Λοιπόν στον …αριστερό πανσπερμισμό, στον εξοπλισμένο με στοιχεία φραμασονίας και αμοραλισμού, φατρίας και οπορτουνισμού, μερκαντιλισμού και εκφαυλισμού…,(στοιχεία ΠαΣΟΚικά στο σύνολο…,) εντάσσεται και το «αριστερό» ευτράπελο-μνημείο υπό τον τίτλο «Μνήμες & Χρέος» όπου… «η διοίκηση της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ τίμησαν με τελετή και τρισάγιο τη μνήμη των 23 ανθρώπων, εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων, που έφυγαν από τη ζωή κατά τη διάρκεια της διετίας 2013-2015».
Δεν έχουμε τίποτα με τους πεθαμένους της ΕΡΤ, έτσι και αλλιώς όλοι οι ζωντανοί «οργανισμοί», είτε είναι δημοσιογραφικό φερέφωνο, είτε κομματικό έκτρωμα, αριστερό (συριζιακό)ή δεξιό, δεν έχει πια καμία σημασία, πεθαμένοι είναι. Η Πέμπτη εξουσία να είναι καλά.
Βέβαια και οι καύσωνες ευθύνονται! Αχ! Αυτές οι κάψες! Μοναχά ζημιά κάνουν. Όταν κατακέφαλα θερμοχτυπούν «αριστερούς» εγκεφάλους, έχουμε παραγινωμένα ευτράπελα, τα οποία η ιστορία θα καταγράψει ως εκτρώματα ντροπής, αλαζονείας, παραφροσύνης. Δηλαδή λέγαμε (γράφαμε στο διαδίκτυο) χτες και το επαναλαμβάνουμε, μήπως και συνετιστούν οι εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας οι «οπλαρχηγοί» της «δημόσιας» τηλεόρασης…
Ε, εσείς εκεί πέρα στη …δημόσια τηλεόραση, άρρωστοι πρέπει να είστε, και είστε και «αριστεροί» κι ανάθεμα την ώρα που σας επιλέξαμε. «Δημόσια» τηλεόραση σημαίνει μπούρδες και αν χρησιμοποιείται από «αριστερή» κυβέρνηση σημαίνει και φούσκες, δηλαδή μπουρδόφουσκες με πολύ κοπανιστό αέρα γιομάτες από …αριστερή ελπίδα ώστε όταν σκάζουν να αφήνει μια οχλοβοή που κανένα τηλεοπτικό εργαλείο δεν μπορεί να κρύψει. «Δημόσια» τηλεόραση σημαίνει και μπουρδέλο. Εκεί φιλοξενήθηκαν όλοι οι επιβήτορες των κομματικών εταιριών επί σαράντα και πλέον έτη. Και το χειρότερο έχουν αφήσει και τα γονίδιά τους, έτσι που η εν λόγω «δημόσια» τηλεόραση των τεσσάρων καναλιών, στα πλαίσια της συριζιακής… ανάπτυξης, να συνεχίζει το «έργο» της.
Γιόμισε ο τόπος, εκτός από μνημόνια, από 98χρονες δημόσιες περιουσιακές δεσμεύσεις, από ασυλάντες «πολιτικούς» (κοινώς λαμόγια) που στήνουν κομματικές εταιρίες, εκτός από συριζιακή… ανάπτυξη και χίλια δυο άλλα κακά και άσχημα, θέλουμε κι ένα «κερασάκι» (μνημείο)για να θυμούμαστε και να τιμούμε τη μεγάλη λεηλασία της νοημοσύνης των πολιτών από τα γκεμπελικά ΜΜΑποβλάκωσης. Βρε, είστε καλά εσείς εκεί πέρα στο Σύριζα; Τι άλλο ευτράπελο θα σερβίρετε… αριστεροί του νεοφιλελεύθερου χάσματος; Σε ποια ακραία αναχώματα επιδιώκετε να σπρώξετε τους πολίτες;
Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο καύσωνας τάραξε τον έτσι και αλλιώς ταραγμένο νου σας. Πάτε σε κάνα ποταμό να δροσιστείτε για να μπορέσετε να επανορθώσετε το μουμουευτράπελο και αν ο ποταμός δεν μπορέσει να σας δροσίσει, ας βρει άλλον τρόπο…
Εν κατακλείδι: Πολλοί είναι αυτοί οι «πολίτες» που, προφανώς, θα κατάλαβαν ότι στο κακό που συντελέστηκε το προξένησαν οι ίδιοι. Όλα όσα καταγράφονται για την τρέχουσα κατάσταση, αν αυτά που συνέβησαν στον τόπο μας συνέβαιναν οπουδήποτε αλλού θα τους είχαν κρεμάσει από τη γλώσσα. Με πρώτη και υπεραρκετή καταγγελία που δολοφόνησαν την πατρίδα με μύριους απάνθρωπους εγκληματικούς τρόπους και την ...σύγχρονη μετανάστευση στην πρώτη και δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και η ερήμωση της περιφέρειας, ήταν αρκετό.
Βάρβαρος τρόπος, θα πει κανείς για μια Χώρα …δημοκρατική. Αλλά η βαρβαρότητα μόνο με βάρβαρο τρόπο αποκαθιστά το δίκαιο. Κατάκλεψαν την Ελλάδα, την ξεπούλησαν και την παραδίνουν στους αποικιοκράτες, αλλά αυτοί οι «κύριοι», ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ, ΑΠΑΘΕΣΤΑΤΟΙ, ΘΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ βρίσκονται ανάμεσά μας, κυκλοφορούν ελεύθεροι και απολαμβάνουν κάθε τι αγαθό, και μέσω των «εστιών» τους (κομματικών εταιρειών) διεκδικούν βουλευτικά, διοικητικά, διευθυντικά και άλλα αξιώματα και τα πετυχαίνουν χάρη στην ανευθυνότητα και αποβλάκωση των πολιτών.

(Από το «Κατάλαβες τώρα; Ακόμη;» (12.11.2015).

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούλιος 05 2017, www.fasoulas.de


Ανώνυμοι άνθρωποι που θέλουν να ονομάζονται - και είναι- Ελεύθεροι, Πολίτες και βρίσκονται εκτός συστήματος και ασκούν κριτική στα δρώμενα, εάν και εφ’ όσων, μέσα από τα ΜΜΕ που έχουν την πλήρη αρμοδιότητα πληροφόρησης-ενημέρωσης για ολόκληρη την κοινωνία, πληρείται ο δημοσιογραφικός πλουραλισμός-προβολή κειμένων, που τα κείμενά τους- άρθρα, σχόλια κλπ, εντάσσονται στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών, αναμφισβήτητα αποτελούν την καθαρότητα μιας ευνομούμενης δημοκρατικής Χώρας και πιστοποιούν την ποιότητα της δημοκρατίας. Σε διαφορετική περίπτωση η άρνηση, των ΜΜΕ, να δημοσιοποιούν απόψεις Πολιτών που στρέφονται ενάντια στο σύστημα, υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο την ήδη λεηλατημένη νοημοσύνη των Πολιτών και την ίδια τη Χώρα. 
Β.Φ.

ΔΕΙΤΕ και 
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ