Οι αρχαίοι Βρετανοί είναι Τρώες, άρα Έλληνες - εκ του Βρούτου της Τροίας! - του Γ. Λεκάκη

Ο Βρούτος της Τροίας

Οι αρχαίοι Βρετανοί είναι Τρώες, άρα Έλληνες 

Του Γιώργου Λεκάκη

Από αυτήν εδώ την στήλη (στα τεύχη της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» 29.9 και 6.10.2016) είχα δημοσιεύσει την ιστορία με τίτλο «ΑΓΝΩΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ: Bladud, o «ιπτάμενος βασιλιάς» της Αγγλίας, λάτρης της θεάς Αθηνάς, που σπούδασε στην Αθήνα! Ο «Βρετανός Ίκαρος»!». Ο Bladud, έγραφα, τότε ήταν ο 10ος βασιλιάς στην γραμμή του Τρώα Βρούτου. 

Αλλά ποιος ήταν ο Βρούτος;

Πριν απαντήσω, με πρόλαβε ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε:

Το βιβλίο του κορυφαίου γενεαλόγου Anthony Adolph με τίτλο «Brutus of Troy: And the Quest for the Ancestry of the British» («Ο Βρούτος της Τροίας και η αναζήτηση για την καταγωγή των Βρετανών»), κάνει ήδη αίσθηση στην Αγγλία.

Οι Βρετανοί έλκουν την προέλευσή τους, από την μυθική μορφή του Βρούτου, της Τροίας. Ενός απογόνου της θεάς Αφροδίτης, από τον Τρώα γιο της Αινεία (για τον οποίο έγραψε κυρίως ο Βιργίλιος).

Ο Βρούτος σκότωσε τυχαία τον πατέρα του και εξορίσθηκε στην Ελλάδα. Απελευθέρωσε τους απογόνους των Τρώων, που ζούσαν δούλοι εκεί, και τους οδήγησε σε ένα επικό ταξίδι στην Βρετανία.

Έφθασε στο Totnes στο Ντέβον. Ανακάλεσε τους γίγαντες, που έζησαν στην Βρετανία, και έδωσε μια μακρά σειρά βασιλιάδων, συμπεριλαμβανομένου του βασιλιά Αρθούρου και των προγόνων της σημερινής βασιλικής οικογένειας!

Άρα, αφού οι Βρετανοί είναι Τρώες, συνεπάγεται πως είναι (και αυτοί) ελληνικό φύλο!

Η μυθολογία του Βρούτου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην βασιλική προπαγάνδα και την εξωτερική πολιτική. Η ιστορία του ενέπνευσε γενεές ποιητών και θεατρικών συγγραφέων, συμπεριλαμβανομένων των Spenser, Shakespeare, Milton, Pope, Wordsworth, Dickens και Blake, του οποίου ο ύμνος «Ιερουσαλήμ» ήταν άμεση απάντηση στην ιστορία του Βρούτου, που ίδρυσε το Λονδίνο ως Νέα Τροία στα δυτικά.

Ο Anthony Adolph εντοπίζει την ιστορία του Βρούτου από τους ρωμαϊκούς χρόνους και μετά, καταγράφοντας την τεράστια δημοτικότητά του και την επακόλουθη πτώση του…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Amazon.

ΠΗΓΗ: εφημ. "Ελευθερία" Λονδίνου, 20.7.2017. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 21.7.2017.



ΒΡΟΥΤΟΣ, ΤΡΟΙΑ, ΝΕΑ ΤΡΟΙΑ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΤΡΩΕΣ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΟΙ, ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, BLADUD, ΙΚΑΡΟΣ, ADOLPH, ΑΙΝΕΙΑΣ, ΒΙΡΓΙΛΙΟΣ, ΝΤΕΒΟΝ, TOTNES, ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΑΡΘΟΥΡ, ΣΑΙΞΠΗΡ, ΜΙΛΤΟΝ, ΠΟΟΥΠ, ΜΠΛΕΙΚ, ΣΠΕΝΣΕΡ, ΝΤΙΚΕΝΣ, ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, Spenser, Shakespeare, Milton, Pope, Wordsworth, Dickens, Blake ιστορια ΑΓΝΩΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ μπλαντουντ μπλαντοντ Bladud, ιπταμενος βασιλιας Αγγλιας, λατρει θεα Αθηνα Βρετανος ικαρος βασιλευς Τρωας βιβλιο γενεαλογος Αντολφ Adolph Brutus of Troy: And the Quest for the Ancestry of the British καταγωγη Βρετανων Αγγλια μυθικη απογονος Αφροδιτη Τρωες Αινειας Βιργιλιος πατροκτονος πατροκτονια εξορια αρχαια Ελλαδα δουλοι επικο ταξειδι τοτνες Totnes Ντεβον γιγαντας, γιγας βασιλεις Αρθουρος προγονοι βασιλικη οικογενεια ελληνικο φυλο προπαγανδα εξωτερικη πολιτικη ποιητες θεατρικοι συγγραφεις σπενσερ σαιξπηρ Spenser, Shakespeare, μιλτον Milton, ποουπ Pope, γουορντσγουορθ Wordsworth, ντικενς Dickens μπλεικ Blake, υμνος Λονδινο ρωμαικα χρονια δημοτικοτητα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ