ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΝΑΡΑ, μια πραγματική ιστορία αγάπης, που διαδραματίσθηκε στην Κάσο, τον προηγούμενο αιώνα

ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΝΑΡΑ

Μια πραγματική ιστορία αγάπης,
που διαδραματίσθηκε στην Κάσο,
τον προηγούμενο αιώνα


Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, ο Δήμος Κάσου διοργάνωσε την πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κασιώτη, Δημήτρη Βοναπάρτη, με τίτλο «Μαρία Βουνάρα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΛΙΑ. Πρόκειται για ένα λυρικό ποίημα, μια πραγματική ιστορία αγάπης, που διαδραματίσθηκε στην Κάσο των Δωδεκανήσων, τον προηγούμενο αιώνα.
Η εκδήλωση άρχισε με ένα καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ, κ. Μηνά Μαλανδρή, που είχε και τον συντονισμό της παρουσιάσεως. Στη συνέχεια, η Δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου Τσανάκη έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην πολύχρονη προσφορά του Δημήτρη Βοναπάρτη. Στη συνέχεια, ο γραμματέας της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Γιάννης Φραγκούλης διάβασε σύντομα αποσπάσματα από τους προλόγους του βιβλίου και συγκεκριμένα της Δημάρχου Κάσου, του πρώην υπουργού κ. Φώτη Κουβέλη και του Μανώλη Βοναπάρτη, γιου του ιατρού Δημήτρη Βοναπάρτη.


Ακολούθησε η αναλυτική αναφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου από τον κ. Μιχάλη Σκουλιό και την κ. Εύα Βοναπάρτη, με ενδιάμεσες παρεμβάσεις – απαγγελίες του συγγραφέα Δημήτρη Βοναπάρτη και της Ειρήνης Βοναπάρτη.
Καθ΄ όλην την διάρκεια της παρουσίασης, οι Γιώργος Βοναπάρτης (βιολί), Ηλίας Διακάκης (λαούτο) και Δημήτρης Περσελής του Σάββα (λύρα) συνόδευαν αριστουργηματικά την Θωμαΐδα Βοναπάρτη και την Ελισσάβετ Κωνσταντινίδη που τραγούδησαν μελοποιημένα αποσπάσματα από το περιεχόμενο του βιβλίου.

ΠΗΓΗΗ Διοικούσα Επιτροπή της «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ».



Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ