Ο Καλύμνιος δήμαρχος του Tarpon Springs των ΗΠΑ, Χ. Αλαχούζος

Τιμητική βραδιά
για τον Καλύμνιο δήμαρχο
του Τarpon Springs


Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Κατερίνα Βουρεξάκη συμμετείχε στην τιμητική βραδιά που οργάνωσε το ΔΣ της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών, για τον Καλύμνιο δήμαρχο του Τarpon Springs (*), κ. Χ. Αλαχούζο, τον Ιούλιο του 2017. 
Στον δήμαρχο, προσεφέρθη τιμητική πλακέττα και ο εφετινός τουριστικός οδηγός της Καλύμνου, χορηγία της Ένωσης Καλυμνίων. 
Κατά την διάρκεια της βραδιάς, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος των αποδήμων, όπως η προώθηση του τουρισμού και των παραδοσιακών προϊόντων της Καλύμνου (των "καλύμνικων"), καθώς και η συμβολή των αποδήμων στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων του νησιού.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος εκάλεσε το ΔΣ και το χορευτικό της Ένωσης στο Tarpon Springs, την ημέρα των Θεοφανίων, όπου έχουν προσκληθεί οι τοπικές Αρχές του νησιού και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για περισσότερα: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ τηλ. 6981156333, email: yianfrag@otenet.gr

(*) Το Τάρπον Σπρινγκς (Tarpon Springs) είναι μια πόλη των ΗΠΑ, στην κομητεία Pinellas της Φλόριντα. Έχει έντονη παρουσία Ελληνοαμερικανών, που είναι πιο έντονη από οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ.
Οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες έφθασαν στην πόλη κατά το 1880, για να εργαστούν ως δύτες σπογγαλιείας. Το 1905 ο Γιάννης Κόκκορης παρουσίασε την τεχνική της συλλογής σπόγγων στο Τάρπον Σπρινγκς. Ο Κόκκορης έφερε σπογγαλιείς από τα Δωδεκάνησα (κυρίως Κάλυμνο και Χάλκη), με αποτέλεσμα έως το 1930 να δημιουργηθεί μια ανθούσα βιομηχανία σπόγγων στην πόλη, που απέδιδε εκατομμύρια δολλάρια κάθε χρόνο.

Για περισσότερα, στην ιστοσελίδα της πόλεως:





Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ