ΕΛΛΑΣ, Η... «ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΟΥ»

ΕΛΛΑΣ, Η… «ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΟΥ»

Του Λουκά Μπαρτατίλα, info@zeus-security.gr

Παρέλαση της 25ης Μαρτίου, κάποτε...
με σημαιοφόρο άξιο και ικανό να κρατά την σημαία.
Φωτ.: Γ. Λεκάκης.

Εάν ρωτήσεις ακόμη και έναν παππού στο χωριό που έχει φοιτήσει μέχρι την 2α Δημοτικού «πρέπει ο άριστος να κρατάει την σημαία;» , ο παππούς που ίσα-ίσα μπορεί να γνωρίζει το αλφάβητο, ξέρει να σου επιχειρηματολογήσει υπέρ της αριστείας στην έπαρση της σημαίας. Πώς γίνεται, λοιπόν, αυτό να μην το γνωρίζουν μορφωμένοι με σπουδές σε πανεπιστήμια, υπουργοί, ακόμη και πρώην σημαιοφόροι;
Για τρεις βασικούς λόγους:

Α) Το γεγονός ότι αυτό που είναι αυταπόδεικτο σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, δηλαδή η ΤΙΜΗ, ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ, και η ΥΠΗΡΕΣΙΑ για τους προγόνους και την πατρίδα, στην Ελλάδα (την κατ’ εξοχήν και γνωστή παγκοσμίως – για τους Ήρωες Υπέρβασης του Ανθρώπου σε κάθε δραστηριότητα του Ανθρώπινου Πολιτισμού) αυτό τίθεται υπό αμφισβήτηση και τελικά καταργείται, αποδεικνύει πόσο ελλιπές είναι το πνεύμα της παγκόσμιας παιδείας, όταν έχει αφαιρέσει από την παγκοσμιότητα του το κλασσικό. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ, άρα το χρειάζεται πάντα ο άνθρωπος.

Β) Δείχνει την υποκρισία και το πόσο κοττούλες είναι μερικοί δήθεν μάγκες στην Ελλάδα. Χειροκροτούσαμε ως κοινωνία και χαιρόμασταν για τον Αντετοκούμπο που με φυσικό σεβασμό αρνήθηκε να υπογράψει στην σημαία, αλλά στην Αμερική, όπως και σε όλα τα πολιτισμένα κράτη, ακόμη και η παραμικρή αλλαγή στην σημαία απαγορεύεται με αυστηρούς νόμους. Εδώ, ο καθένας μπορεί να πάρει μία σημαία και να την κάνει ό,τι θέλει «ελεύθερα» και ατιμωρητί.

Γ) Το ότι ως Έθνος-Κράτος (η Ελλάς δεν είναι κάτι τέτοιο ακόμα) αναθέτεις στον άριστο να παρελαύνει με την σημαία γίνεται για τους απλούς συμβολικούς και υψίστους λόγους - που τους γνωρίζει και ο «απόφοιτος Α΄ Δημοτικού:

1ον) δημιουργείς το πρότυπο του ικανού, που όλοι θέλουν να του μοιάσουν, εάν χειρίζεσαι σωστά ως διδάσκαλος τον υγιή συναγωνισμό και όχι τον βαθμοθηρικό ανταγωνισμό.

2ον) περνάς το μήνυμα και στα άλλα έθνη, ότι, όταν συναλλάσσονται με σένα σε πολιτικό, οικονομικό, γεω-στρατηγικό και πολιτιστικό επίπεδο, συναλλάσσονται με έναν σοβαρό, έντιμο και αξιοπρεπή συνεργάτη ως χώρα ή ως άνθρωπο και όχι με Φίλη-δες, Πολάκη-δες και Πάκηδες.

3ον) Και σημαντικότερον: Δημιουργείς σύνδεσμο με τις συνθήκες περιβάλλοντος της χώρας σου.

Η Ελλάς πάντα γεννούσε – γεννά – και θα γεννά σοβαρούς, καλλιεργημένους , αξιοπρεπείς και ηρωικούς ανθρώπους. Ο άνθρωπος που δεν τιμά την χώρα του ως χώμα και ως πνεύμα, τους προγόνους του (χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχαμε) και τους Θεούς του είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ και η κοινωνία που παράγει είναι κοινωνία ανώμαλη.


Αντί επιλόγου: AIΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ.
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ