Βάση δεδομένων για την Νεκρόπολη της Θήβας Αιγύπτου

Βάση δεδομένων
για την Νεκρόπολη
της Θήβας Αιγύπτου

Συντάχθηκε από τον Jiro Kondo


Υπάρχει μια τεράστια περιοχή νεκροταφείων στην Δυτική Όχθη της Θήβας (Waset) στον 4ο νομό της Άνω Αιγύπτου. Πάνω από 400 ιδιωτικοί τάφοι έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, σε αυτήν την περιοχή, εξαιρουμένων των μικρών τάφων στο Deir al-Madina.
Από τον 19ο αιώνα, αυτοί οι τάφοι έχουν μελετηθεί εκτενώς από ερευνητές του Δυτικού Κόσμου. Υπάρχει έντονη αντίθεση μεταξύ αυτών των ιδιωτικών τάφων και των βασιλικών τάφων. Δηλαδή, οι τοίχοι των βασιλικών τάφων στην κοιλάδα των βασιλέων και των βασιλισσών είναι κυρίως διακοσμημένα με θρησκευτικά κείμενα, όπως:

το Βιβλίο του Am-Duat,
το Βιβλίο της Πύλης,
το Βιβλίο του Σπηλαίου,
το Βιβλίο της Ημέρας και
το Βιβλίο της Νύχτας.

Από την άλλη πλευρά, οι τοιχογραφίες μέσα στους ιδιωτικούς τάφους απεικόνιζαν ζωηρά την καθημερινή ζωή των ευγενών με εντυπωσιακά χρώματα...
Σκοπός αυτής της βάσης δεδομένων είναι να παρουσιάσει όλα τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία για τους ιδιωτικούς τάφους της Θηβαϊκής Νεκρόπολης, όπως η τοποθεσία, το σχέδιο, το όνομα και ο τίτλος του ιδιοκτήτη, οι οικογενειακές σχέσεις, οι διακοσμήσεις των τοίχων, οι ταφικοί κώνοι κλπ. και την πλήρη βιβλιογραφία της προηγούμενης έρευνας, προκειμένου να να ενισχυθεί η μελλοντική έρευνα της Θηβαϊκής Νεκρόπολης.

Για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑhttp://db2.littera.waseda.jp/egypt/


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ