Οδοιπορικό στο όρος Φουκάς (Απέσας)

Οδοιπορικό στο όρος Φουκάς

(Απέσας)

Του Κωνσταντίνου Σχοινοχωρίτη, ιστορικού – συγγραφέα,
αρχειονόμου – βιβλιοθηκονόμου, υποψηφίου διδάκτορα


Είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδεται και κυκλοφορεί για την περιοχή της Βόχας και του Ζευγολατειού Κορινθίας. Περιλαμβάνει όλα εκείνα τα ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με το όρος Φουκάς (Απέσας) τα οποία παρουσιάζονται στο αναγνωστικό κοινό με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρέχεται μια συνολική εικόνα της ιστορικής του πορείας και εξέλιξης στο πέρασμα των χρόνων.
Πρόκειται για ένα βιβλίο πρωτογενές, η συγγραφή του οποίου έγινε εκ του μηδενός, δεδομένου ότι δεν υπήρχε άλλη σχετική βιβλιογραφία για το όρος Φουκάς, παρά μονάχα σκόρπιες αναφορές οι οποίες συγκεντρώθηκαν, αξιολογήθηκαν, ταξινομήθηκαν και καταγράφηκαν.
Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να πληροφορήσει, να ενημερώσει και να φέρει σε μια γόνιμη εκπαιδευτική επαφή τον κάθε πολίτη με την ιστορία του Τόπου μας, τα μνημεία που υπάρχουν και τους αρχαιολογικούς χώρους, ιδιαίτερα με θέματα τοπικής ιστορίας.

Περιεχόμενα βιβλίου:
Μυθολογία Ιστορικοί – Νεώτεροι χρόνοι, Η Καστροπολιτεία του Φουκά, το Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στο βράχο, Θρύλοι και Παραδόσεις, Ιστορικά στοιχεία περί εορτής Ζωοδόχου Πηγής, Η εικόνα του λόφου σήμερα, Το ιστορικό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Φουκά μέχρι σήμερα, Βιβλιογραφία – Πηγές, Παράρτημα εγγράφων.
Το βιβλίο «Οδοιπορικό στο όρος Φουκάς (Απέσας)», κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις ΚΕΝ.Π.Π.Ε (Κέντρο Προβολής Προώθησης Επικοινωνίας).
ISBN: 978-618-81255-0-6.




Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ