Από το Μουσείο Κοχυλιών Πόρου

Από το Μουσείο Κοχυλιών Πόρου

Το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του 2008



Από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έρχεται στο φως το Ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου ‘’ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ’’ για το έτος 2008 με σειρά από υπέροχες φωτογραφίες του ελληνικού βυθού που εκτίθενται στο Μουσείο Κοχυλίων της Βιβλιοθήκης.


Οι φωτογραφίες είναι έργο του αυτοδύτη γιατρού και μέλους της ομάδας εργασίας για τη σύσταση του Μουσείου Καρόλου Βράτιτς, που ευγενώς παραχώρησε τη χρήση τους για το σκοπό αυτό.
Με την επιλογή των θεμάτων αυτών από τη ‘’ζωοδότο θάλασσα’’, την ‘’πρώτη του ανθρώπου πατρίδα’’, το ‘’λίκνο της ζωής’’, όπως επισημαίνεται στην εισαγωγή του Ημερολογίου, ο Σύλλογος ‘’ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ’’, προσβλέπει στην αφύπνιση όλων μας για τη διάσωση του θαλασσίου περιβάλλοντος, από όπου εξαρτάται ‘’και η ίδια μας η ύπαρξη’’.


Η καλαίσθητη έκδοση αυτού του Ημερολογίου ήλθε να επισφραγίσει την ποιοτική δουλειά του Συλλόγου στο χώρο του πολιτισμού στον τόπο μας από την ίδρυσή του το 2004 μέχρι σήμερα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΟΥ ‘’ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ’’.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΠΟΡΟΣ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΚΟΧΥΛΙΑ, ΒΥΘΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΧΥΛΙΩΝ, ΒΡΑΤΙΤΣ, ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ, ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ