Μεγάλη καταβόθρα άνοιξε ξαφνικά στην Βραζιλία

Μεγάλη καταβόθρα άνοιξε ξαφνικά στην Βραζιλία


Μια μεγάλη τρύπα-καταβόθρα άνοιξε σε ένα αγρόκτημα, κοντά στην περιοχή Alegre στον Δήμο Coromandel, του Minas Gerais στην Βραζιλία! Η περιοχή είναι γνωστή για τον ευαίσθητο ασβεστόλιθό της.
Η τρύπα ανακαλύφθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2017 από τους υπαλλήλους ενός αγροκτήματος στο οποίο άνοιξε. Είπαν ότι η τρύπα, που έχει διάμετρο μεταξύ 20 και 30 μ., άνοιξε κατά την διάρκεια της νύχτας, στην μέση ενός χωραφιού σόγιας. Το βάθος της εκτιμάται στα 20 μ.!
Το ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Uberlândia με γεωλόγους επισκέφθηκε την καταβόθρα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανόν να προεκλήθη από την διάλυση του υποκείμενου πετρώματος. Ο καθηγητής Adriano dos Santos εδήλωσε ότι οι καταβόθρες σε αυτήν την περιοχή είναι κοινές, προσθέτοντας ότι συνήθως εμφανίζονται σταδιακά. «Εν τούτοις, στην περίπτωση αυτή, η βύθιση εμφανίσθηκε ξαφνικά» και επέστησε την προσοχή των ειδικών.
Οι αξιωματούχοι του Δήμου Coromandel εδήλωσαν ότι η περιοχή έχει απομονωθεί από τότε για να αποτραπεί πτώση ανθρώπων και ζώων. Οι ειδικοί θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την τρύπα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Ο κ. Santos είπε ότι ένα κοντινό τουριστικό αξιοθέατο, το "Poço Verde / Green Well" είναι μια παλαιά καταβόθρα, που από τότε έχει μετατραπεί σε μια μικρή λίμνη.

ΠΗΓΗ: TW, 22 Νοεμβρίου 2017.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ, ΤΡΥΠΑ, ΣΠΗΛΑΙΟ, ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΣ, ΣΟΓΙΑ




Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ