Πολύ λαμπερό φωτεινό μετέωρο εξερράγη στην βόρεια Φινλανδία, με ηχητική έκρηξη! - βίντεο

Πολύ λαμπερό φωτεινό μετέωρο εξερράγη στην βόρεια Φινλανδία,
με ηχητική έκρηξη!

Ένα πολύ έντονο φωτεινό μετέωρο εξερράγη επάνω από την Λαπωνία στην βόρειο Φινλανδία στις 16:40 UTC (18:40 EET) στις 16 Νοεμβρίου 2017. Η εκδήλωση διήρκεσε 5 - 10 δευτερόλεπτα. Παρατηρήθηκε σε ολόκληρην την βόρεια Φινλανδία, ειδικά στις περιοχές Nellim, Solojärvi και Ivalo, και από την βόρεια Νορβηγία.
Αυτή είναι η μεγάλη εκδήλωση φωτεινού μετέωρου μέσα σε 48 ώρες - ενδεχομένως η .

Σύμφωνα με τις τοπικές εκθέσεις των ΜΜΕ, η σημερινή εκδήλωση συνδέεται και με μια ηχητική έκρηξη. «Υπήρξε έντονος θόρυβος μετά την έξοδο του φωτεινού μετέωρου και κούνημα σπιτιών», εδήλωσε ο πυροσβέστης Mauri Saniola Inari, προσθέτοντας ότι το γεγονός περιγράφηκε αρχικώς ως… αεροπορικό ατύχημα! «Οι παρατηρήσεις του ήχου και του φωτός προήλθαν από μια τόσο ευρεία περιοχή, που δεν μπορεί να προσδιορισθεί η τοποθεσία», εδήλωσε ο κ. Inari.
Η Αμερικανική Εταιρεία Meteor Society (AMS) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετεωρολογικών (IMO) έλαβαν μέχρι στιγμής μόλις 2 εκθέσεις μαρτύρων.
Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να υπάρχουν μετεωρίτες στο έδαφος.

ΠΗΓΗ: TW, 16 Νοεμβρίου 2017.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο: Ευγενική προσφορά Aurora Borealis:ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΛΑΠΩΝΙΑ, ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΕΤΕΩΡΟ, ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ, ΚΟΜΗΤΗΣ, ΒΟΛΙΔΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ