Οικισμός και φρούριο 5.000 χρόνων ανακαλύφθηκε στην Κεντρική Καππαδοκία

Οικισμός και φρούριο
5.000 χρόνων ανακαλύφθηκε
στην Κεντρική Καππαδοκία

Οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν έναν οικισμό και ένα φρούριο περίπου 5.000 χρόνων στην κεντρική Καππαδοκία, στην περιοχή της Νεαπόλεως (Nevsehir).
Η περιοχή ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια έρευνας σε λόφο, 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Cakıltepe. Διεξήχθη από ομάδα αρχαιολόγων από το Nevsehir Hacı Bektas Veli University (NEVU) και την διεύθυνση του Μουσείου Nevsehir.
Ο Yalcın Kamıs, καθηγητής αρχαιολογίας στο NEVU, και βοηθός στο αρχαιολογικό πεδίο του Cakıltepe, εδήλωσε στο πρακτορείο ότι ο οικισμός, ο οποίος περιλαμβάνει και αμυντικό φρούριο, χρονολογείται στο 3000 π.Χ. και συνέχισε να κατοικείται στην βυζαντινή εποχή!
«Ο χώρος περιέχει ένα πολυεπίπεδο ανάχωμα με υπολείμματα διαφόρων περιόδων, τα αρχαιότερα χρονολογούνται στην 3η - 2η χιλιετία π.Χ. Εννοείται ότι υπάρχουν ελληνιστικών, ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων οικισμοί στην περιοχή», εξήγησε ο κ.Kamıs.
Ο κ.Kamıs είπε ότι η κατασκευή του φρουρίου και τα τείχη που σχηματίστηκαν για αμυντικούς σκοπούς, στην μέση του χώρου, έχουν εντοπιστεί από την αρχαιότερη περίοδο (της Εποχής του Χαλκού). Μια προκαταρκτική ερευνητική ομάδα έξι εμπειρογνωμόνων χαρτογραφεί σήμερα την περιοχή και ολοκληρώνει τις τεχνικές πτυχές του έργου στο πλαίσιο προετοιμασίας για να ξεκινήσει εκτεταμένες εργασίες γεφυσικής και ανασκαφής, πρόσθεσε ο κ.Kamıs.


ΠΗΓΕΣ: Anadolu, Ημερήσια Sabah, 10 Νοεμβρίου 2017.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΝΕΑΠΟΛΗ, NEVSEHIR, CAKILTEPE
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ