Παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης αφίσας κινηματογραφικής ταινίας: 525.800 δολλ. για αφίσα Δράκουλα του 1931

Παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης αφίσας κινηματογραφικής ταινίας:

525.800 δολλ. για αφίσα Δράκουλα του 1931

Μια από τις δύο μόνο που έχουν επιζήσει αφίσες της κλασσικής κινηματογραφικής ταινίας φρίκης με τον Δράκουλα, του 1931, πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ, για αφίσα κινηματογράφου, που επωλήθη ποτέ σε δημοπρασία: 525.800 δολλ. το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, σε δημόσιο πλειστηριασμό, που πραγματοποιήθηκε ζωντανά και σε απ’ ευθείας σύνδεση από την Heritage Auctions.
Η αφίσα ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία: 478.000 δολλ. για την μοναδική σωζομένη ιταλική αφίσα της ταινίας «Καζαμπλάνκα» του 1946 (δημοπρ. Ιούλιος του 2017), και το ένα μόνο γνωστό αντίγραφο του 1927 της αφίσας της ταινίας «London After Midnight» (δημοπρ. Νοέμβριος του 2014).
Αυτή η συγκεκριμένη αφίσα από τον… Dracula εικονίζει το απειλητικό βλέμμα του ηθοποιού Bela Lugosi, που ενσάρκωνε τον χαρακτήρα του πλέον διάσημου… universal monster. Ανακαλύφθηκε προσφάτως στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια συλλογή ενός ιστορικού του κινηματογράφου, που οι συλλέκτες και οι ειδικοί την θεωρούν μια από τις πιο επιθυμητές αφίσες ταινιών τρόμου, που παρήχθησαν ποτέ!
Η οικογένεια του ιδιοκτήτη της, κ. George J. Mitchell, Jr., συνεργάτη της Αμερικανικής Εταιρείας Κινηματογράφου, έβγαλε την αφίσα σε δημοπρασία. Ο κ. Mitchell είχε στην ιδιοκτησία του την αφίσα από την δεκαετία του 1950!

«Ο λόγος που ο πατέρας μου αγόρασε την αφίσα είναι επειδή αγαπούσε τις ταινίες τρόμου», είπε ο υιός του Τζ. Μίτσελ, Άρθουρ Μίτσελ. «Θυμήθηκε ότι όταν πήγε στον κινηματογράφο... υπήρχε ένα… ασθενοφόρο, που στάθμευε στο λόμπι, σε περίπτωση που κάποιος… φοβόταν και χρειαζόταν ιατρική φροντίδα»!!!

Περισσότερα, όμως, για την πραγματική καταγωγή του Δράκου > Δράκουλα, προσεχώς...

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ, ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΦΙΣΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ