ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΥΚΗ ΤΡΟΥΦΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη εφέτος!

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ
ΛΕΥΚΗ ΤΡΟΥΦΑ
ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη εφέτος!


Ένας σπάνιος και πανάκριβος γαστρονομικός θησαυρός βρέθηκε στην Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη λευκή τρούφα (Tuber magnatum), που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, βάρους 510 γραμμαρίων. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που βρέθηκε στην Ευρώπη εφέτος. Η πρώτη ζύγιζε 570 γραμμάρια και βρέθηκε στην Ιταλία πριν λίγες ημέρες.
Την λευκή αυτή τρούφα, βρήκε ο συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, κ. Χρήστος Πλεσιώτης, ο οποίος είναι τρουφοσυλλέκτης, σεφ και ιδιοκτήτης εκτροφείου των εξαιρετικών σκυλιών για κυνήγι τρούφας Lagotto Romagnolo, με την ονομασία Il monte del bianco. Την ανακάλυψε στα ελληνικά βουνά το τρουφόσκυλό του, ο Brio, και αποτελεί μία τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστούμε ότι οι λευκές τρούφες ζυγίζουν συνήθως 50-150 γραμμάρια!
Τρούφες σαν αυτή αξίζουν πολλά χρήματα και καταλήγουν είτε σε πανάκριβα εστιατόρια και πολυτελείς κατοικίες, είτε σε δημοπρασίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπου εκεί πλέον τα ποσά που διατίθενται είναι αστρονομικά. Στο παρελθόν λευκές τρούφες έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες έναντι 330.000 δολλαρίων!
Τόσο ο κ. Πλεσιώτης, όσο και το Μουσείο, ελπίζουν η τρούφα αυτή να αποτελέσει την αφορμή συγκέντρωσης χρωμάτων για κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.


Ο κ. Πλεσιώτης είναι από τους εξέχοντες συνεργάτες του Μουσείου και βασικός συντελεστής του Κυνηγιού Τρούφας, που διοργανώνει συστηματικά στην περιοχή των Μετεώρων. Προμηθεύει με τρούφες το Μουσείο, τα προϊόντα του οποίου φημίζονται για την ποιότητα και την μοναδική τους γεύση.
Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το Κυνήγι τρούφας, επισκεφθείτε τα www.meteoramuseum.gr
ή απευθυνθείτε στα info@meteoramuseum.gr


ΠΗΓΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ, Πίνδου 20, Καλαμπάκα, τηλ. 2432024959, email: info@meteoramuseum.grΚαλαμπάκα, 26.10.2017.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΛΕΥΚΗ ΤΡΟΥΦΑ, ΜΕΤΕΩΡΑ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ, ΠΛΕΣΙΩΤΗΣ, ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ, ΙΤΑΛΙΑShare on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ