Καστάς: Ένα μνημείο-παγκόσμιος χάρτης...

Για να κάνεις ένα μνημείο παγκόσμιο χάρτη,
πρέπει να μπουν οι άξονες σχεδίασης...

...όπως έχουν μπει στο Μνημείο του Καστά,
στην Αμφίπολη...Έχουμε λοιπόν:
Η πράσινη γραμμή, ο μεσημβρινός Καστά από τον Νότιο Πόλο περνά τον αστερισμό του Κενταύρου μεταξύ Ανταρκτικής και Αφρικής τέμνει την Ύδρα, την Παρθένο και την κόμη Βερενίκης στην Αφρική περνά τον Καστά και συνεχίζει προς Βόρειο Πόλο.

Με πορτοκαλί ο άξονας από την νοτιοδυτική άκρη του κόσμου τον Κάνωπο της Τροπίδος/Αργούς.

Με μωβ η διαδρομή Αιγόκερως - Καστάς - Αυστραλία - Καστά, η νοτιοανατολική άκρη του κόσμου. Η διεύθυνση ταιριάζει με την διεύθυνση του τοίχου στο βάθος του Καστά, δηλαδή το πλάτος των αιθουσών. Η ευθεία αυτή στην διαδρομή περνά από τον αστερισμό Αετό, επάνω από Ινδονησία-Ταϋλάνδη και κοντύτερα από την Ινδία.

Και τέλος,
με κίτρινο, η Διεύθυνση των Αιθουσών (το μήκος). Η διεύθυνση των αιθουσών, εάν προεκταθεί, καταλήγει στον Λάδωνα, τον Δράκοντα και ξεκινά από τον Κάνωπο. Αποτελεί έναν επί πλέον λόγο που φτιάχθηκε το μνημείο…ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ, ΚΑΣΤΑΣ, ΛΟΦΟΣ ΚΑΣΤΑ, ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ, ΝΟΤΙΟΣ ΠΟΛΟΣ, ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ, ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ, ΑΦΡΙΚΗ, ΥΔΡΑ, ΠΑΡΘΕΝΟΣ, ΒΕΡΕΝΙΚΗ, ΚΟΜΗ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ, ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ, ΚΑΝΩΠΟΣ, ΤΡΟΠΙΣ, ΑΤΓΩ, ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΕΤΟΣ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΤΑΥΛΑΝΔΗ, ΙΝΔΙΑ, ΛΑΔΩΝ, ΔΡΑΚΩΝ, ΔΡΑΚΟΣ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ