Οι αρχαίες βραχογραφίες στο σπηλαιοβάραθρο του Λατομείου στην Αλιστράτη Σερρών

Οι αρχαίες βραχογραφίες
στο ΣΠΗΛΑΙΟΒΑΡΑΘΡΟ του ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ
στην ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΣΕΡΡΩΝ


    Η περιοχή της Αλιστράτης θα μπορούσε να αποτελεί το «θέατρο των ονείρων» των Σπηλαιολόγων, αλλά και κάθε λογής φυσιολατρών! Αφού πέρα από το γνωστό επισκέψιμο για το ευρύ κοινό σπήλαιο, συνυπάρχουν στην περιοχή, σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση, βραχοσκεπές και σπηλαιώματα, δύο τουλάχιστον σπηλαιοβάραθρα (του «Περιστεριώνα» και του «Λατομείου»[1]), μικρά και μεγαλύτερα καταστόλιστα σπήλαια, και φυσικά το πανέμορφο φαράγγι του Αγγίτη!
Η ευρύτερη περιοχή, κατά μήκος του φαραγγιού του ποταμού Αγγίτη εντυπωσιάζει με την παρουσία πλήθους βραχοσκεπών και σπηλαιωμάτων, αλλά και αρχαίων βραχογραφιών. Πιο εντυπωσιακή αυτή με τα ελάφια…


    Το σπηλαιοβάραθρο του «Λατομείου Αλιστράτης» αναπτύσσεται κατά μήκος μιας ιδιαίτερα στενής διάκλασης των ασβεστολιθικών πετρωμάτων της περιοχής. Το συνολικό βάθος ξεπερνά τα 80 μ. Λόγω της μορφολογίας του δεν παρουσιάζει κάποιον ιδιαίτερο σπηλαιοδιάκοσμο πέρα από σχηματισμούς κοραλλιών.

Για περισσότερες φωτογραφίες, ΕΔΩ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:


[1] Οι ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τα σπήλαια της ευρύτερης περιοχής της Αλιστράτης, είναι αυτές που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΣΕΡΡΕΣ, ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ, ΑΓΓΙΤΗ, ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΓΓΙΤΗΣ, ΣΠΗΛΑΙΟΒΑΡΑΘΡΟ, ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΑ, ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΛΑΦΙ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ