Το «χριστουγεννιάτικο αστέρι» έπεσε εφέτος σαν ένας όμορφος μετεωρίτης με αργή χορευτική κίνηση στην Μεσόγειο… - βίντεο

Το «χριστουγεννιάτικο αστέρι» έπεσε εφέτος
σαν ένας όμορφος μετεωρίτης
με αργή χορευτική κίνηση
στην Μεσόγειο…

Ένας αργά κινούμενος μετεωρίτης παρατηρήθηκε και καταγράφηκε να πέφτει επάνω από την Μεσόγειο Θάλασσα το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, 2017. Η εκδήλωση κράτησε περίπου 14 δευτερόλεπτα πριν το αντικείμενο αποσυντεθεί σε ένα λαμπρό «φλας».
«Αυτός ο όμορφος μετεωρίτης, ο οποίος έμοιαζε με ένα αστέρι Χριστουγέννων, εντοπίσθηκε στην Ισπανία στις 21:07 UTC στις 23 Δεκεμβρίου 2017», εδήλωσε ο κ. José María Madiedo, ο κύριος ερευνητής του προγράμματος SMART.
Ο μετεωρίτης πέταξε επάνω από την Μεσόγειο, μπροστά από τις ακτές της Αλμερίας, στην νοτιοανατολική Ισπανία και παρήχθη από ένα κομμάτι κομήτη, που έπληξε την ατμόσφαιρα με 43.000 χλμ./ώρα…
«Το εξωγήινο αντικείμενο ξεκίνησε την πτώση του από υψόμετρο περίπου 93 χιλιομέτρων επάνω από την Μεσόγειο κι ετελείωσε σε περίπου 60 χιλιόμετρα επάνω από την θάλασσα», εδήλωσε ο κ. Madiedo.
Ο μετεωρίτης καταγράφηκε από το πρόγραμμα SMART (Πανεπιστήμιο Huelva) από τα αστρονομικά παρατηρητήρια του Calar Alto (Αλμερία), της Σιέρα Νεβάδα (Γρανάδα), της La Sagra (Γρανάδα), της La Hita (Τολέδο) και της Σεβίλλης.

ΠΗΓΗ: TW, 24 Δεκεμβρίου 2017.

Το βίντεο είναι ευγενική προσφορά του SMART Project, METEOROIDES:



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΕΤΕΩΡΟ, ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ, ΚΟΜΗΤΗΣ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΛΜΕΡΙΑ, ΣΙΕΡΡΑ ΝΕΒΑΔΑ, ΣΙΕΡΑ, ΓΡΑΝΑΔΑ, ΤΟΛΕΔΟ, ΣΕΒΙΛΗ, ΣΕΒΙΛΛΗ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ, ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ