1947: 70 χρόνια από την αποτυχημένη «απόβαση στην Ανταρκτική»…

1947: 70 χρόνια 
από την αποτυχημένη
«Απόβαση στην Ανταρκτική»…

Το 1947 ήταν μια χρονιά συμπτωματικών κακοφημιών…
Γεννήθηκε η ατζέντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων...
Το US MIC (Σύμπλεγμα Στρατιωτικής Νοημοσύνης)...
Η συγκαλυμμένη συνέχεια του καθεστώτος των ναζί...
Η πιθανή επίσκεψη εξωγήινων (Ρόσγουελ)…
αλλά και…
...Η κοινή Αμερικανο-βρετανο-αυστραλιανή στρατιωτική εκστρατεία, η οποία οδηγήθηκε από τον στρατηγό Richard Byrd, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 1947. Νόμιζε ότι θα ήταν ασφαλές να πάει κάτω στην Ανταρκτική... Αλλά ακινητοποιήθηκε και αναγκάσθηκε σε μια βιαστική υποχώρηση!
Ο Byrd οδήγησε περίπου 4.700 στρατιώτες, 13 πλοία και 33 αεροσκάφη, για την "Επιχείρηση Μεγάλο Άλμα" - Operation Highjump (επίσημο Πολεμικό Ναυτικό Επιστημονικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών, 1946-1947 - 26.8.1946 - τέλη Φεβρουαρίου 1947). Αλλά οι δυνάμεις του αντιμετώπισαν εκεί σθεναρή αντίσταση από... «ιπτάμενους δίσκους». Η αποστολή, που ήταν να διαρκέσει πολλούς μήνες, σταμάτησε απότομα μετά από 8 εβδομάδες!
Κάποιοι είπαν ότι ο Byrd συνάντησε εξωγήινους. Άλλοι μελετητές λένε ότι είναι πιο πιθανόν να συνάντησε τους ίδιους τους ναζί!


Ένα απόσπασμα από την εφημερίδα της Χιλής, «El Mercurio», της Τετάρτης, 5 Μαρτίου 1947:
«Ο στρατηγός Richard E. Byrd προανήγγειλε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λάβουν μέτρα προστασίας ενάντια στην πιθανότητα μιας εισβολής στην χώρα από εχθρικά αεροπλάνα ερχόμενα από τις περιοχές των πόλων. Ο στρατηγός εξήγησε ότι δεν προσπαθούσε να τρομάξει κάποιον, αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση ενός νέου πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να δεχτούν επίθεση από αεροπλάνα που πετούν πάνω από έναν ή και τους δύο πόλους» - βλ. «A bordo del Monte Olimpo en Alta Mar», στον «Ερμή» του Σαντιάγο, 5.3.1947, αλλά και Summerhayes C. - Beeching P. «Hitler's Antarctic base: the myth and the reality», εκδ. Polar Record, 2007.
Ο Byrd είπε μπροστά στο Κογκρέσο: «Στην περίπτωση ενός νέου πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση από πολεμιστές, που είναι ικανοί να πετάξουν από τον έναν πόλο στον άλλο, με εκπληκτική ταχύτητα».
Επισήμως, οι Αμερικανοί «αποσύρθηκαν πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη Φεβρουαρίου 1947, και τερματίστηκε η αποστολή, λόγω του πρόωρου χειμώνα και της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών»!

Για περισσότερα:
Leith J. «Space Race: The Inner Earth and the Extra Terrestrials» / «Η Γένεση του Διαστημικού Λαού: Η Εσωτερική Γη και οι Εξωγήινοι» και «Genesis for the New Space Age» / «Η Γένεση του Νέου Έτους του Διαστήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ για την Agartha ΕΔΩ και ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ:
Το ντοκυμανταίρ «The Secret Land», 1948. Όσκαρ Καλύτερου Ντοκυμανταίρ.
Και
Την ταινία του Christopher Brand «Highjump».

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ, ΝΟΤΙΟΣ ΠΟΛΟΣ, ΗΠΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΝΑΖΙ, 1938, 1939, 1946, 1947, ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΡΟΣΓΟΥΕΛ, ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ, ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΒΑΣΕΙΣ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ, ΧΙΛΗ, ΣΑΝΤΙΑΓΟ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ