Οικισμός 5.000 χρόνων βρέθηκε στην Καππαδοκία, με συνεχή κατοίκηση τουλάχιστον 3.600 χρόνων!

Οικισμός 5.000 χρόνων
βρέθηκε στην Καππαδοκία

Με συνεχή κατοίκηση
τουλάχιστον 3.600 χρόνων!

Αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Hacı Bektas της επαρχίας Νεαπόλεως / Nevsehir απεκάλυψαν έναν οικισμό της Εποχής του Χαλκού στην Καππαδοκία, σε αρχαιολογικές ανασκαφές και έρευνες γύρω από το Mohren Goreme (Cakıltepe). Ενετόπισαν έναν αρχαίο οικισμό, ο οποίος ξεκινά από την πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3.000-2.000 π.Χ.) και συνεχίζει στην μέση Εποχή του Χαλκού (2.000-1.750 π.Χ.).
Αρχαιολογικά στρώματα έχουν επίσης ανακαλυφθεί και στον οικισμό που περιβάλλει τον χώρο. Τα στρώματα αυτά χρονολογούνται από την Εποχή του Σιδήρου (900-330 π.Χ.), στα «ελληνιστικά» - ρωμαϊκά χρόνια (3ος-1ος αι. π.Χ.) και την πρώιμη βυζαντινή εποχή (5ος-6ος αι. μ.Χ.).

Ερείπια οικισμού της Εποχής Χαλκού, στο Mohren Goreme του Cakıltepe,
στην επαρχία Νεαπόλεως Καππαδοκίας.

«Οι επιφανειακές έρευνές μας απεκάλυψαν ότι η περιοχή δεν περιοριζόταν μόνον στον εντοπισμένο αρχαιολογικό χώρο, αλλά υπήρχε ένας δεύτερος οικισμός, γύρω από αυτόν. Ως αποτέλεσμα, έχουμε αποκτήσει πολιτιστικά και επιστημονικά δεδομένα περισσότερα από όσα αναμέναμε στην αρχή», εδήλωσε ο βοηθός καθηγητής Yalcın Kamıs.
Ο κ. Kamıs εδήλωσε ότι ολοκλήρωσε τις πρώτες επιφανειακές έρευνες και ανασκαφές στο Cakıltepe. «Έχουμε ανακαλύψει τα ερείπια ενός τείχους από τον 5ο-6ο αιώνα. Σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τις επόμενες ανασκαφές σε πολύ ευρύτερη κλίμακα τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2018», επρόσθεσε.

ΠΗΓΕΣ: Hurriyet Daily News DHA, 23 Δεκεμβρίου 2017.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΝΕΑΠΟΛΗ, ΝΕΑΠΟΛΙΣ, ΕΠΟΧΗ ΧΑΛΚΟΥ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ