Amphora: Ένα Αρχείο του Αρχαίου Κόσμου


Amphora:

Ένα Αρχείο του Αρχαίου Κόσμου


Το «Amphora» είναι ένα Αρχείο του Αρχαίου Κόσμου.
Ιδρύθηκε το 2017 ως ανεξάρτητο, ανοιχτής πρόσβασης περιοδικό που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης Graduate Student Association. Πριν από αυτό, και λειτουργούσε από το 2012, ως Melbourne Historical Journal, μια εφημερίδα για τα αρχαία ευρήματα σε όλον τον κόσμο.
Το Amphora είναι ένα επιστημονικό περιοδικό που είναι ανοικτό σε νέες προσεγγίσεις και έχει ως στόχο να παρουσιάσει πρωτότυπες έρευνες σε ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό.
Το περιοδικό δέχεται άρθρα, ειδήσεις, κριτικές βιβλίων και καλλιτεχνικά έργα, από ένα ευρύ φάσμα πεδίων (κλασσικές σπουδές, αρχαίας ιστορίας, ανθρωπιστικών επιστημών, αιγυπτιολογίας αρχαιολογίας (συμπεριλαμβανομένων των προϊστορικών και ιστορικών περιόδων), με επίκεντρο την αρχαία Μεσόγειο και την Εγγύς Ανατολή.
Το όνομα AMPHORA προέρχεται από τις διασκέψεις που υποστηρίζουν την μεταπτυχιακή έρευνα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας στις παγκόσμιες μελέτες για τα αρχαία από το 2007. Το Amphora προήλθε από την δημοσίευση των πρακτικών του συνεδρίου. Τα τελευταία χρόνια, το περιοδικό έχει εξελιχθεί σε ετήσια έκδοση που αξιολογείται από ομότιμους. Κάθε τεύχος περιλαμβάνει άρθρα από δύο καθιερωμένους μελετητές που καλούνται να απευθύνονται στο ετήσιο θέμα του. Τα άρθρα που αξιολογούνται από ομότιμους μπορούν να απευθύνονται σε οποιοδήποτε θέμα.

Για περισσότερα ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΜΦΟΡΕΑΣ, ΑΜΦΟΡΕΥΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΩΚΕΑΝΙΑ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ