Όχι στην καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας

Όχι στην καπηλεία
του ονόματος της Μακεδονίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Π.Σ.Ε.)

Η  Φιλόξενη Μακεδονική γη, όπως όλες οι περιφέρειες της μητέρας πατρίδας, υποδέχθηκε τους αείμνηστους προγόνους μας μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.
Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, που εκπροσωπεί πάνω από 190 σωματεία σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί σήμερα να παραμείνει απαθής στην επιχειρούμενη πλαστογράφηση της ιστορίας και την καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας από το Σλαβικό και Αλβανικό πληθυσμό της γειτονικής χώρας.
Για τον λόγο αυτό, ενώνει τη φωνή της με τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας και βροντοφωνάζει ένα ηχηρό ΟΧΙ στην αλλοίωση της Ιστορίας. Θεωρούμε αυτονόητη ανάγκη την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας, πλην όμως καταδικάζουμε κάθε μορφής αλυτρωτισμούς, την παραχάραξη της ιστορίας και την αναζήτηση συγκρότησης εθνικής ταυτότητας σε βάρος κάθε έννοιας λογικής ή εξυπηρέτησης άλλων σκοπιμοτήτων.
            Μακριά από κομματικές ταμπέλες, προσηλωμένοι στις αρχές και στις αξίες μας,  ζητάμε από τον κ. Νίμιτς να δείξει σεβασμό στα Ιερά και στα όσια της Φυλής, να ξεχάσει ψευδεπίγραφες λύσεις που φέρουν τον όρο «Μακεδονία» και διεκδικούμε από το σύνολο των εκπροσώπων μας στη Βουλή να παραμείνουν σταθεροί στη γραμμή του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που διακήρυξε το 1992 την επίσημη και αταλάντευτη εθνική θέση για τη Μακεδονία μας. 

Αθήνα 19 Ιανουαρίου 2018.


ΠΗΓΗ: Ανακοίνωση, αριθ. πρωτ. 139
ΟΠΣΕ, ΠΑΤΡΩΟΥ 8-10, ΤΚ 105 57 ΑΘΗΝΑΙ,  τηλ. 6977361088, τηλ/πο 210-27.90.775.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΟΠΣΕ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΔΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΝΙΜΙΤΣ, ΠΓΔΜ, FYROM, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ