Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Μακεδονία - Το ψήφισμα της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ


 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
για την Μακεδονία

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ
 25ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ



ΨΗΦΙΣΜΑ

Προς:             1.        Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,
κ. Προκόπη Παυλόπουλο
2.        Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα
3.        Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νικόλαο Κοτζιά
4.        Σύμπασα την Ελληνική Κυβέρνηση και το Βουλευτικό Σώμα

Σήμερα, την 25η Φεβρουαρίου του 2018, ο Ελληνισμός της Μελβούρνης, συνελθών σε μεγαλειώδη Λαϊκή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, την μεγαλύτερη πόλη του Ελληνισμού εκτός Ελλάδας,  επιθυμεί να διακηρύξει προς της Κυβέρνηση της Ελλάδας τη θέση του στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος «Μακεδονία»  στη νοτιότερη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία.
Με δεδομένη
α)την αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων και τις, από την γένεσή της, βλέψεις της για μελλοντική προσάρτηση Ελληνικών εδαφών,
β) την έλλειψη πρόθεσης για αλλαγή της ονομασίας της εθνικότητας και γλώσσας τους,
γ) την επίσημα διατυπωμένη έλλειψη προθεσής τους για αλλαγή των επίμαχων άρθρων του συντάγματός τους που αποπνέουν αλυτρωτισμό και
δ) το γεγονός ότι η γεωστρατηγική συγκυρία της παρούσας περιόδου καθιστά τα Σκόπια ευάλωτα και υπό πραγματική πίεση για την επίλυση των διαφορών τους με την Ελλάδα, επείγουσα για αυτούς και όχι για την Ελλάδα,
επειδή οι γνωστοποιηθείσες υποχωρήσεις της Σκοπιανής πλευράς σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν τα προαιώνια ιστορικά, εθνολογικά, γλωσσικά κ.α. απαράγραπτα δικαίωματα της Ελληνικής πλευράς και εμείς, όπως και το 90% του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο, τα θεωρούμε απλώς προπετάσματα καπνού προκειμένου να επιτύχουν μία υποχώρηση από ελληνικής πλευρά η οποία τους «δικαιώνει» χωρίς να την δικαιούνται, αντιτιθέμεθα πλήρως και ανεπιφυλάκτως σε οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει την λέξη «Μακεδονία» και, φυσικά, αντιτιθέμεθα στην ονομασία της γλώσσας και εθνικότητας αυτών ως «Μακεδονική» και «Μακεδόνες» αντίστοιχα. Επίσης, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά  ότι δεν θα δεχθούμε ποτέ Εκκλησία, η ονομασία της οποίας θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» η παράγωγό του στο όνομά της.

Απαιτούμε:
α) την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων
β) την απαίτηση για εξάλειψη του αλυτρωτισμού σε όλα τα επίπεδα (Ονομασία, Σύνταγμα, Παιδεία, Μουσεία κ.α.) πριν την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με στόχο την εξεύρεση ονόματος (χώρας, εθνικότητας, γλώσσας) που δεν θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» καθώς αυτός αποτελεί το κυριότερο όχημα του αλυτρωτισμού τους,
και
γ) την άμεση καταγραφή, αναγνώριση και στήριξη της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια.
Το ψήφισμα, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, την 25η Φεβρουαρίου 2018.

Για την  Οργανωτική Επιτροπή Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας για την Μακεδονία  25ης Φεβρουαρίου 2018

Μηνάς Δημήτριος  - Συντονιστής
Παγάνης Ιωάννης – Συντονιστής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το πρωί επιδόθηκε το ψήφισμα που εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομοφώνως από την Ανοικτή Λαϊκή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα χθες έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη.
Το ψήφισμα παρέδωσε στον Γενικό Πρόξενο της Μελβούρνης τριμελής επιτοπή εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής για τη  Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας απαρτιζόμενη από τους κ.κ. Μπαλή Ανδρέα  - αντιπρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας,  Μηνά Δημήτρη και Παγάνη Ιωάννη  - Συντονιστές της Επιτροπής.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και η παροικιακή αντιπροσωπεία εξήγησε στο κ. Μιχαλόπουλο τις θέσεις του εδώ ελληνισμού.
Εν τω μεταξύ αρκετές χιλιάδες ομογενών συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία χαρακτηρίστηκε από τον έντονο παλμό της και το πάθος των παρευρισκομένων αλλά και από την, κατά κοινή ομολογία, κόσμια και άψογη συμπεριφορά του πλήθους.
Τελετάρχες της εκδήλωσης ήταν οι Παντελής Γαργάνης και Χρίστος Μουτζίκης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Επίσκοπος  Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Ιασωνίδης Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος του Βικτωριανού Εργατικού Κόμματος βουλευτής Όκλι Στηβ Δημόπουλος, ο εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Βικτώριας και γνωστός φιλέλληνας  Murray Thompson, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Μηνάς, ο Πόεδρος της Ένωσης Θεσσαλονικέων Παύλος Μαυρουδής, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας ένωσης Κρητών Μανώλης Κουγιουμτζής από το Μόναχο, ο γηγενής και σλαβόφωνος Γιάννης Παπαδημητρίου. Το ψήφισμα ανέγνωσε στο κοινό ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής Παγάνης Ιωάννης.

Το ψήφισμα που σήμερα επιδόθηκε στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη, έχει ως αποδέκτες τους:
1.        Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,
κ. Προκόπη Παυλόπουλο
2.        Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα
3.        Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νικόλαο Κοτζιά
4.        Σύμπασα την Ελληνική Κυβέρνηση και το Βουλευτικό Σώμα
Τα αιτήματα των συγκεντρωμένων είναι:
α) η άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων
β) η απαίτηση για εξάλειψη του αλυτρωτισμού σε όλα τα επίπεδα (Ονομασία, Σύνταγμα, Παιδεία, Μουσεία κ.α.) πριν την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων με στόχο την εξεύρεση ονόματος (χώρας, εθνικότητας, γλώσσας) που δεν θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» καθώς αυτός αποτελεί το κυριότερο όχημα του αλυτρωτισμού τους,
και
γ) η άμεση καταγραφή, αναγνώριση και στήριξη της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια.


 26 Φεβρουαρίου 2018
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ
25ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
«Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία»
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.



                                                              ΟΜΙΛΙΑ (*)

Του Γιάννη Παπαδημητρίου (**)

Στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ελληνίδες και Έλληνες!

Μακεδόνες και Μακεδόνισσες!

Η ψυχή της Ελλάδος χτυπάει και έξω από τα σύνορά της!

Ο άνθρωπος δεν «ζει» μόνο εκεί πού μένει, αλλά κυρίως εκεί πού αγαπάει!
  
Και εμείς οι Μακεδόνες, που κυλάει μέσα μας «αγίων και ηρώων αίμα», εμείς, οι Έλληνες της μίας και μόνης Μακεδονίας, ζούμε εκεί που αγαπούμε, τουλάχιστον από το 5.260 π.Χ. - όπως μαρτυρεί η πινακίδα του Δισπηλιού της Καστοριάς - και είμαστε από τους πλέον σκληροτράχηλους, δοκιμασμένους, ακατάβλητους, αλλά και τους πιο δεινοπαθήσαντες Έλληνες,  μάρτυρες και φρουροί της αδιάσπαστης εθνικής ενότητας του Ελληνισμού.

Αιώνες τώρα δώσαμε ποταμούς αίματος στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΡΙΖΕΣ, με αμέτρητους αγώνες και θυσίες! Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί. Και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης, που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες. Να μη μιλάμε για πολέμους. Να μη μιλάμε για θυσίες…».

Θυσίες, που μας δίνουν το δικαίωμα να μην επιτρέπουμε σε κανέναν την πλαστογράφηση της Μακεδονίας μας!

Και αγώνες εθνικούς, στους οποίους πρόστρεξε με συγκινητικά όλη η Ελληνοσύνη, ως τον Μοριά και τη λεβεντογέννα Κρήτη.

Ελληνίδες και Έλληνες,
να, τώρα δα ταξιδεύω με τα μάτια της ψυχής μου, στην πανώρια Μακεδονία!

Και βλέπω πως:

Από τα ριζά του Ολύμπου ως την κορυφή του Άθωνα, από τις πλαγιές της Πίνδου ως τον Όρβηλο, από το Περιστέρι ως τα Χάσια, από τον Γράμμο ως την Κερκίνη, από τον Βόρρα ως το Παγγαίο, απ’ τα Πιέρια ως τη Ροδόπη…

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Από τον Αλέξανδρο Α΄ ως τον Μέγα Κωνσταντίνο, από τον Φίλιππο Β΄ ως τον Ιουστινιανό, από τον Μέγα Αλέξανδρο ως τον Βασίλειο Β΄, από τους Καλάς των Ιμαλαΐων ως τους Έλληνες της Αυστραλίας, από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα…

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Από το Άγιο Όρος ως τα ασκητήρια των Πρεσπών, από τον Άγιο Δημήτριο ως την Εικοσιφοίνισσα, από τον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω ως τον Όσιο Νικάνορα Ζάβορδας και από τον Τίμιο Πρόδρομο Σερρών ως την Σκήτη Βεροίας

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Από την ευχή του Γερμανού Καραβαγγέλη ως το σάλπισμα του Ίωνα Δραγούμη, από το τουφέκι του Κώττα ως τη θυσία του Άγρα, από την Δασκάλα Αικατερίνη Χατζηγεωργίου της Γευγελής ως την Δασκάλα Ηλέκτρα του Ζορμπά, από την παλικαριά του Στρεμπενιώτη ως το αίμα του Παύλου Μελά…

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Η Μακεδονία, είναι μόνο μία και αιώνια ελληνική! Κατοχυρωμένα, τεκμηριωμένα, αποδεδειγμένα! Σε Παλαιά και Καινή Διαθήκη, σε αρχαίους Ιστορικούς, επιγραφές και νομίσματα! Στις σάρισσες, τα σπαθιά και τις ασπίδες των προγόνων μας! Στα καριοφίλια του Εμμανουήλ Παπά και τα τίμια όπλα του θρυλικού Μακεδονικού Αγώνα!

Είναι καταγεγραμμένα άλλωστε εκεί και τα  Βήματα ακόμη του Αποστόλου Παύλου, στο Βιβλίο των Πράξεων των Απόστολων, γύρω στο 50 μ.Χ, Σαμοθράκη (Παλαιόπολη), την Καβάλα (Νεάπολη), τους Φιλίππους και τις Κρηνίδες, την Αμφίπολη, την Απολλωνία, τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια, γιατί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Πώς λοιπόν είναι δυνατόν κανείς να αμφισβητήσει όλες αυτές τις ατράνταχτες αναφορές και βεβαιώσεις αιώνων και να παραχαράξει σήμερα την ιστορία;

Τι συζητούν λοιπόν; Τι διαπραγματεύονται; ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

Γι’ αυτό και σήμερα, ολόκληρος ο Ελληνισμός της Αυστραλίας, είναι ΕΔΩ! Στη Μελβούρνη! Όχι για να φωνάξει μόνο στους ξένους, αλλά κυρίως για να φωνάξει δυνατά στην Αθήνα! Σε Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και όλους τους «νάνους» που τολμούν να περιφρονούν τον γίγαντα λαό, τον γίγα Ελληνισμό, τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο, την Ιστορία και την Ορθοδοξία, που τους φωνάζουν καθαρά και ξάστερα…Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Έλληνες και Ελληνίδες,
αυτή τη φορά, δεν ήρθαμε έξω από τον Προξενείο των ΗΠΑ ή της Γερμανίας, αλλά δυστυχώς έξω από το Προξενείο της ίδια μας της Πατρίδας!

Και απευθυνόμαστε τώρα στην Ελληνική Κυβέρνηση και την προστάζουμε με θυμό, οργή,  πυγμή και δίκαιο πελώριο: ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!

ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ή ΓΡΑΦΗ! ΜΕ ΑΠΛΗ ή ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!

Μην τολμήσετε να αναγνωρίσετε «Βόρεια, Άνω, Νέα ή όποια άλλη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»! Γιατί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! Και μόνον Ελλάδα!

Ακούστε τη φωνή των Ελλήνων από όλο τον κόσμο! Ακούστε την φωνή των τάφων! Ακούστε την φωνή των Αγίων, όπως του Αγίου Γέροντα Παΐσιου, που είχε πει πως «αν χαθεί η Μακεδονία, βαρύτατο θα είναι το πλήγμα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία»!

Ακούστε τέλος, εκεί, στην ξεχασμένη Αχρίδα, το Κρούσοβο, τον Περλεπέ, τη Γευγελή, τη Στρώμνιτσα, το Μοναστήρι, τη φωνή τον σλαβόφωνων ηρωικών Ελλήνων, εκείνων των ασυμβίβαστων γενναίων του απώτερου Βορρά, που οι Κομιτζατζήδες του έλεγαν «Γραικομάνους», δηλαδή μανιακούς Έλληνες, τρελούς για την Ελλάδα! Ακούστε τους μέσα από τα τελευταία λόγια του Καπετάν Κώττα, που λίγο πριν τον θάνατό του πάνω στο τουρκικό ικρίωμα φώναξε:



Ντα ζίβι Γκ(ά)ρτσια! (Ζήτω η Ελλάς)

Γιατί η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Η ψυχής μας είναι ελληνική!

Зошто Македонија е Грција! Нашата душа е грчка!
  
Ναι, είμαστε και εμείς σήμερα εδώ «Γραικομάνοι»! «Τρελοί» για την Ελλάδα, που τόσο πολύ αγαπούμε και σήμερα και πάντα! «Τρελοί» για τη Μακεδονία! Γιατί η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Και η ψυχής μας είναι ελληνική και γαλανόλευκη, με στολίδι ουράνιο τον σταυρό του «εν τούτω νίκα»! [παραδοσιακοι στολη ]

  
Οι βόρειοι γείτονές μας, το λένε κάθε τόσο στους χάρτες τους, ποθούν «θάλασσα κι αλμυρό νερό»!

Ποθούν να φτάσουν στο Αιγαίο μας!

Με αυτούς λοιπόν συνομιλούμε;

Με αυτούς που θέλουν την μισή Ελλάδα ως το Άγιον Όρος και τον Όλυμπο;

Κάποια «σαρκοβόρα όρνεα», οσμίζονται Θεσσαλονίκη και Λευκό Πύργο! Θα τους τα δώσουμε;

Κάποιοι επίδοξοι μνηστήρες, ποθούν σφόδρα την «Πηνελόπη» της Ιστορίας μας! Θα τους την χαρίσουμε;

Κάποιοι διεθνείς τζογαδόροι, παίζουν στα ζάρια την «πανώρια Κόρη τη ζηλευτή», με τον ολόχρυσο Ήλιο της Βεργίνας; Θα τους αφήσουμε να μας την πάρουν;

Όπως γνωρίζουμε  οι Μακεδόνες μπόλιασαν όλη την οικουμένη με τον ελληνικό πολιτισμό.

Προτείνουμε στους βόρειους γείτονές μας να κάνουν το ίδιο!
Τους προτείνουμε να μην κάνουν μισές δουλειές και να χρησιμοποιούν όλα τα Ελληνικά Ονόματα για ευρεία χρήση… Τους τα δίνουμε όλα ως χορηγία καλής γειτονίας…

Ακόμα και το αεροδρόμιο των Σκοπίων ας γραφτεί με άπταιστα Ελληνικά "Αεροδρόμ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" … αλλά με την επιγραφή "donated by Greece".

Τους χαρίζουμε, αν θέλουν και άλλα Μακεδονικά ονόματα να βαφτίζουν τα παιδιά τους, και όχι μόνο του Αλέξανδρου και του Φιλίππου:  Ας τα βαφτίζουν Αντίγονους, Αμύντες, Περδίκες, Ηφαιστείωνες, Αντίπατρους, Πτολεμαίους, Κλεοπάτρες και Ολυμπιάδες...

Ας κάνουν αγάλματα στα Σκόπια, και σε όλες τις πόλεις τους, όχι μόνο του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, αλλά όλων των συντρόφων του Αλέξανδρου και άλλων Μακεδόνων, και να βάλουν και τις επιγραφές των ονομάτων τους στα βάθρα τους ... να μην μείνουν ανώνυμα...και χωρίς χορηγό…
Και ο χορηγός αυτός μπορεί να είναι μόνο ένας: Η Ελλάδα.

Γράψτε λοιπόν κάτω από τα αγάλματα:   "Donated by Greece".

Επιπλέον, δεν μπορείτε, οτιδήποτε σλαβικό να το θεωρείτε  Μακεδονικό.
Σλαβικά τοπωνύμια έχουμε σε όλη την Ελλάδα:
·        Στην Ήπειρο έχουμε το Μέτσοβο (Αρκουδότοπος).
·        Την Στερεά Ελλάδα έχουμε το Σμόκοβο (συκότοπος).
·        Στην Πελοπόννησο έχουμε τη Στέμνιτσα (σκοτεινός τόπος).
Είναι και αυτά τα ονόματα άρα και οι περιοχές αυτές Μακεδονικές;
Αν είναι έτσι, τότε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Μήπως θέλετε να είστε Έλληνες, αλλά δεν το ξέρετε;

Μήπως συμφωνείτε με το σύνθημα όλων των συλλαλητηρίων των Ελλήνων στην Υφήλιο:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!

Τότε το ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε είναι ένα:

ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ή ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ή ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ;

ΟΧΙ, ΜΥΡΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ!

Και επιτέλους:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Την Ελλάδα, που δεν παραδίδεται και δεν παραδίδει!

Την Ελλάδα του Χριστού και της Παναγιάς, που διάλεξαν από όλα τα μέρη του κόσμου, στο ΚΕΝΤΡΟ, ΣΤΗΝ καρδιά της αιώνιας Μακεδονίας, για να γίνει εκεί το Άγιο Περιβόλι τους!
Το μυροβόλο και αγιοτόκο Άγιον Όρος!

Ασυμβίβαστοι Έλληνες… Ναι! Ζήτω η Ελλάς!

ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ!

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΑ,
ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΤΩΡΑ, ΕΔΩ, ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ!

Και ακούστε το καλά στην Αθήνα,  σε όλα τα Στέιτ Ντιπάρτμεντ του κόσμου και στα ίδια τα Σκόπια των πλαστογράφων:

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ!
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ!

ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!

Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει,
εις πείσμα όλων των «δαιμόνων», ΕΛΛΗΝΙΚΗ"!

Τέλος, στεκόμενος μαζί σας, σε τούτη την «πολεμίστρα» της Αυστραλίας,
κοιτώ στα μάτια την πατρίδα μας, την δακρυσμένη Ελλάδα και τη ρωτώ:

Πώς γίνεται Ελλάδα μου να ανδρώνεις Λεωνίδες και να σε κυβερνούνε Εφιάλτες;

Πενθώ απόψε Μάνα μου... Κλαίω για την Ελλάδα μου... Που σταυρώνεται γι’ άλλη μια φορά, καρφωμένη στο Σταυρό που έστησαν τα ίδια τα παιδιά της...

Μα κάθε Σταύρωση ακολουθείται απ’ τη Λαμπρή Ανάσταση! Αυτή τη μέρα προσμένω Μάνα μου... Τη μέρα που θα δω τους «Ιούδες» να κρέμονται στις συκιές της λήθης κι εσένα Αναστημένη, νικώντας ξανά τον μαύρο Άδη!

Γιατί η Νίκη σου Ελλάδα είναι σφραγισμένη με ουράνιο μολυβδόβουλο στα χέρια και την Σκέπη της Παναγιάς! Καρδιά της Ελλάδος η Μακεδονία. Καρδιά της Μακεδονίας το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Καρδιά του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ η ΠΑΝΑΓΙΑ της Μακεδονίας.

Της Στρατηγού και της Μάνας της Ελλάδας, που ελάτε ΌΛΟΙ τώρα, εδώ, να την Χαιρετίσουμε με Ελπίδα και Πίστη ακλόνητη, όλοι μαζί οι Έλληνές της.

(**) ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:  Αυτόχθων Έλλην της Μακεδονίας. Σλαβόφωνος Έλληνας (ομιλεί το Σλαβικό τοπικό ιδίωμα). Ο Γιάννης παρουσιάζει για 20 χρόνια το Μακεδονικό πρόγραμμα  «Έλλην το γένος ειμί» στο 3ΧΥ Ράδιο Ελλάς.

(*) Η ομιλία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης χρόνου.  Ακούστηκαν μόνο κάποια αποσπάσματα. 

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΒΙΚΤΩΡΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, FYROM, ΠΓΔΜ


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ