ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ - Κάθε 30 λεπτά, αυτοκτονεί ένας αγρότης στην Ινδία! Η Ινδία επελέγη διότι είναι η μεγαλύτερη αγορά φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων


ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ

BITTER SEEDS

Κάθε 30 λεπτά, αυτοκτονεί
ένας αγρότης στην Ινδία!

Του Ανδρέα Γιαννουλόπουλου, καρδιολόγου -  πνευμονολόγου
Πανεπιστημονικό Μέτωπο της Χώρας και του Απόδημου Ελληνισμού


Η Ινδία είναι η χώρα που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αγροτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως, στην πραγματικότητα, η ζωή αυτών των ανθρώπων είναι τραγική.
Σύμφωνα με έρευνες, κάθε 30 λεπτά, ένας αγρότης στην Ινδία οδηγείται στην αυτοκτονία από απελπισία. Σε ένα χωριό, στην καρδιά αυτής της τραγωδίας, ένας αγρότης παλεύει καθημερινά να κρατήσει τη γη του και μια έφηβη ονειρεύεται να γίνει δημοσιογράφος για να πει στον κόσμο την ιστορία των αυτοκτονιών των αγροτών στην Ινδία. Το ντοκιμαντέρ ξυπνάει ερωτήματα για την γενετικά τροποποιημένη γεωργία και το μέλλον της παγκόσμιας καλλιέργειας.
Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ.
Διάρκεια: 87΄.
Σκηνοθεσία: Micha X. Peled.
ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ.
και ΕΔΩ.

Η Ινδία επελέγη
διότι είναι η μεγαλύτερη αγορά
φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων

Οι εταιρείες εμπορίας σπόρων, υβριδικών και γενετικά τροποποιημένων, την δεκαετία του 1990 ξόδεψαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να εξαπατήσουν με δόλιους ισχυρισμούς και επιχειρήματά τους αγρότες και τους καταναλωτές, ότι με τη χημική γεωργία και τους δικούς τους σπόρους θα έχουν:
1. Δήθεν μεγαλύτερες σοδειές, δηλαδή περισσότερα εισοδήματα.
2. Ότι δήθεν θα καταπολεμήσουν την πείνα στον πλανήτη ως καινούργιοι καλοί Σαμαρείτες.
3. Ότι τα προϊόντα τους "τα νεοφανή τρόφιμα" (γενετικά τροποποιημένα κλπ.), τα γεμάτα φυτοφάρμακα, τα τρόφιμα-Φρανκενστάιν, δεν θα βλάψουν την υγεία των καταναλωτών. Δεν θα βλάψουν, διότι καθόρισαν "όρια ασφαλείας"  για τα τρόφιμα. Τα όρια όμως τα καθόρισαν και τα καθορίζουν οι ίδιες οι εταιρείες των φυτοφαρμάκων!!!
Βλέποντας όμως αυτό το ντοκιμαντέρ και κάνοντας τον απολογισμό των ασθενειών - καρκίνος κλπ, που έχουν προκαλέσει τα "νεοφανή τρόφιμα-Φρανκενστάιν". Βλέποντας ότι οι πεινασμένοι αυξήθηκαν από τότε 10 φορές, (900.000 άνθρωποι τον χρόνο πεθαίνουν από την πείνα και 2,5 δισεκατομμύρια υποσιτίζονται), θα καταλάβουμε πολύ καλά το μέγεθος της εγκληματικής αυτής προπαγάνδας και ότι όλα αυτά τα θέματα, θάνατοι από αρρώστιες και αυτοκτονίες θεωρούνται ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ότι οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. 
Η Ινδία δεν επελέγη τυχαία για την υλοποίηση αυτών των εγκληματικών ενεργειών και πρακτικών με στόχο το κέρδος των εταιρειών και των κυβερνήσεων που συνεργάζονται και των επιστημόνων που τους υποστηρίζουν και τους υπηρετούν. Επελέγη διότι το 25% του συνολικού αριθμού των αγροτών παγκοσμίως είναι οι Ινδοί και το 75% των Ινδών είναι αγρότες. Είναι δηλαδή η μεγαλύτερη αγορά των εταιρειών σε φυτοφάρμακα και λιπάσματα.
Τέλος πρέπει να πάρουμε θέση ως Έλληνες και να αντιδράσουμε δυναμικά, διότι και ο υπόλοιπος κόσμος και η χώρα μας ζει παρόμοιες καταστάσεις, δηλαδή αρρώστιες, θανάτους, αυτοκτονίες, οικονομική εξαθλίωση αγροτών και παραγωγών. Η Ινδία είναι ήδη πολύ κοντά μας. Ο στρατός των εταιρειών σπόρων, χημικών, λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, έχει στήσει προγεφυρώματα κι εδώ. Οι Θερμοπύλες όμως πρέπει να στηθούν πάλι εδώ.
Οι Έλληνες λοιπόν δεν θα σιωπήσουν και δεν θα ανεχθούν να αυτοκτονούν αθώοι άνθρωποι, αθώοι οικογενειάρχες και να μένουν μικρά παιδιά στην ορφάνια, στον πόνο, στη φτώχεια, να μένουν στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών, εμπόρων ανθρώπινων οργάνων, παιδεραστών, για να ανεβαίνουν οι μετοχές της Μonsanto στο χρηματιστήριο.
Για αυτό στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης και ανθρωπισμού προς τον δοκιμαζόμενο Ινδικό λαό, που βρίσκεται σε συμπληγάδες πέτρες και σε κλοιό θανάτου και γενοκτονίας.
Το Μέτωπο των Επιστημόνων της Χώρας και του Απόδημου Ελληνισμού, που μάχεται όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων για την επικράτηση του δικαίου και των αξιών στη ζωή των ανθρώπων, συμπαρατάσσεται σήμερα με όλες του τις δυνάμεις με το μεγάλο μέτωπο των επιστημόνων της Ινδίας, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται νύχτα και ημέρα η μεγαλύτερη προσωπικότητα όλων των εποχών Βαντάνα Σίβα, καθηγήτρια πυρηνικής φυσικής και Ακαδημαϊκός.
Το Μέτωπο των Ελλήνων Επιστημόνων πιστό στις αρχές του και σεβόμενο την ιστορία του Ελληνισμού, που έχει μέσα στο DNA του και στα γονίδια του την παγκοσμιότητα της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς, στέλνει κήρυκες σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά σωματεία και συνεταιρισμούς της Ελλάδας, σε όλους τους επιστημονικούς συλλόγους, αλλά και σε όλη την Ευρώπη με στόχο να ενταχθούμε όλοι μαζί στον ιερό αγώνα των Ινδών, να συνταχθούμε όλοι μαζί στον Ιερό αγώνα των Ινδών συναδέλφων μας, στον αγώνα της Βαντάνα Σίβα, ο εχθρός άλλωστε είναι ο ίδιος. Έχουμε τους ίδιους κατακτητές και τυράννους. Είναι οι εταιρείες χημικών, φαρμάκων και φυτοφαρμάκων, είναι οι "καθεστωτικοί επιστήμονες" και οι εκάστοτε υπόδουλες και δοσίλογες στα μεγάλα συμφέροντα κυβερνήσεις. Η Ινδία και η Ελλάδα βιώνουν την ίδια εξαθλίωση, την ίδια σκλαβιά. Τη βρετανική σκλαβιά των Ινδών του 1947 τη διαδέχτηκε η σκλαβιά της Μonsanto. Την τουρκική σκλαβιά των Ελλήνων, τη διαδέχτηκε το 1833 η σκλαβιά των ίδιων εταιρειών, των ιδίων εταιρικών συμφερόντων της βαρβαρικής Δύσης.

Κοινοποίηση:
Dr Vandana Shiva - Καθηγήτρια Πυρηνικής Φυσικής και Ακαδημαϊκός στην Ινδία, Επικεφαλής του Ινδικού Επιστημονικού Μετώπου που είναι αλληλέγγυο με το δικό μας.
Peter Goetzche  - Πρόεδρος Ιδρύματος Cochrane Collaboration, που ηγείται του μεγαλύτερου μετώπου επιστημόνων στην Ευρώπη που σέβεται τη δεοντολογία.
Harald zur Hausen - Νομπελίστας Καθηγητής ιατρικής, ειδικός στην χημεία τροφίμων, Επικεφαλής Νομπελιστών καθηγητών που συνέταξαν την επιστολή για τα δίκαια της Ελλάδας.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΣΠΟΡΟΙ, ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ, ΙΝΔΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΑΓΡΟΤΗΣ, υβριδια, γενετικα τροποποιημενα τροφικα, σοδεια, φυτοφαρμακο, υγεια, λιπασμα, Βαντανα Σιβα, Γιαννουλοπουλος

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ