Ποια είναι τα 5 πρώτα βήματα απεγκλωβισμού από την οικονομική κρίση


Ποια είναι τα 5 πρώτα βήματα
απεγκλωβισμού
από την οικονομική κρίση

Γράφει ο Τζανής Γκούσκος, οικονομολόγος & συγγραφέας,
μέλος του Κινήματος Πολιτών «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»

«…Ο καλός πρωθυπουργός και ηγέτης όμως, πρέπει να έχει και κάτι από τη στόφα του ορθόδοξου μοναχού. Του ανθρώπου που όλα τα βάζει στην άκρη και τον ενδιαφέρει μόνον πώς θα πάει η χώρα μπροστά. Και αυτά δεν συνέβησαν στην περίπτωση του (…) Όταν είμαστε στην Αμερική δεν ήθελε να ακούσει τη λέξη Ελλάδα, δεν του άρεσε. Ποτέ δεν δέχτηκε την πρόσκληση των Ελλήνων φοιτητών και νεαρών καθηγητών να πάμε τη Μεγάλη Παρασκευή στον επιτάφιο. Ποτέ δεν ήρθε στο προξενείο στη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Θα πείτε, τι επιχειρήματα είναι αυτά. Αυτά καθαυτά δεν αποδεικνύουν τίποτα. Αλλά σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τον άνθρωπο που αργότερα θα κυβερνούσε τη χώρα».
Απομόνωσα μια αποστροφή από μια συνέντευξη που έδωσε ο καθηγητής Αδαμάντιος Πεπελάσης στον Κ. Καραβίδα και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΜΟΝΟ (2012). Προφανώς και αναφέρεται στον Α. Παπανδρέου, αλλά το άφησα σε παρένθεση, καθ’ ότι θα μπορούσε να αφορά τον κάθε πρωθυπουργό πριν και μετά απ’ αυτόν…
Οι απορίες και τα ερωτήματα παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα: Ποιος αγάπησε την Ελλάδα και έβαλε το ράσο του ορθόδοξου μοναχού για να την υπηρετήσει; Ποιος τα έβαλε όλα στην άκρη και νοιάστηκε μόνον πώς θα πάει η χώρα μπροστά;

ΚΑΝΕΝΑΣ.

Η μεταπολεμική Ελλάδα εγκλωβίστηκε στο δόγμα «ανήκωμεν εις την Δύσιν» και ουδέποτε τόλμησε το πολιτικό σύστημα να βάλει πάνω απ’ όλα τα ελληνικά συμφέροντα. Τόσο εξαρτημένοι και ξενόδουλοι που, όσες κατραπακιές και να μας ρίξει η Δύση, αυτοί εκεί, γονυπετείς και ικέτες, να παρακαλάνε τους δυνάστες ενός λαού που τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά του απ’ το ’21 και μετά! Σημείο καμπής η περίοδος 1940 -1947.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει τον πόλεμο (όπως έκανε και η Τουρκία) και να μην υποστεί τις καταστροφές και τη λεηλασία που υπέστη, όμως παρότι στο πλευρό των δυτικών Συμμάχων και νικητές, μας συμπεριφέρθηκαν σαν ηττημένους και αφού λεηλάτησαν ξανά τη χώρα, μας οδήγησαν στον εμφύλιο και την εξάρτηση!
Η ιστορία θα επαναληφθεί πρόσφατα, αφ’ ότου μπήκαμε στην ΕΕ και το ευρώ, όπου το ξενόδουλο πολιτικό σύστημα βρήκε σωσίβιο στη «μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια» και υποτίθεται ότι θα είμαστε ασφαλείς έναντι της Τουρκίας.
Τ’ αποτελέσματα τα ζούμε. Η Ελλάδα ακόμα μια φορά αιχμάλωτη. Αιχμάλωτη στην Τρόϊκα και στους τραπεζίτες που απαιτούν τη λεηλασία της περιουσίας και των κόπων του λαού. Μνημόνια, οικονομικός μαρασμός, εκποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, κατασχέσεις κλπ. Αιχμάλωτη όμως και στην Τουρκία η οποία, με την απειλή πολέμου, απαιτεί περιορισμό της επικράτειας σε έδαφος, αέρα και θάλασσα. Την ίδια στιγμή οι «ευρωπαϊκές οικογένειες» και οι «σύμμαχοι» ΝΑΤΟ και ΕΕ, νίπτουν τας χείρας των!
Και τα ερωτήματα επανέρχονται βασανιστικά και επίμονα : Μπορεί σήμερα ένας ηγέτης να νοιαστεί για την Πατρίδα ; Μπορεί να φορέσει το ράσο του ορθόδοξου μοναχού και να βάλει όλα τα’ άλλα στην άκρη ;

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ !!!

Θα αναφερθώ σε κάποια θέματα οικονομικού περιεχομένου :

1. Ν’ απαιτήσει με ρηματική διακοίνωση (verbal note) απ’ τη Γερμανία τα Κατοχικά δάνεια που χρωστάει στην Ελλάδα τα οποία, σύμφωνα με επίκαιρη έρευνα που έχω κάνει, ανέρχονται στα 404,5 δισεκ. ευρώ και να τα εγγράψει στον προϋπολογισμό του κράτους.

2. Να αναθεωρήσει τις Συμβάσεις Δανειακής Διευκόλυνσης (ΣΔΔ) έως ότου γίνει λογιστικός έλεγχος επί του πραγματικού χρέους της Ελλάδος. Κατ’ επέκταση, να απαιτήσει αποζημιώσεις για τη ζημιά που υπέστη η Ελλάδα απ’ την καταχρηστική εφαρμογή τους.

3. Στη βάση των (1) & (2) και μέχρι να υπάρξει συμφωνία και αποτέλεσμα, να θέσει την Ελλάδα σε προσωρινό χρεοστάσιο του δημόσιου χρέους.

4. Να διαγράψει τα ιδιωτικά χρέη που κρίνονται τοκογλυφικά ή αποτέλεσμα εκ της εφαρμογής των μνημονίων.

5. Να επαναφέρει το εκδοτικό δικαίωμα στην δικαιοδοσία του κράτους και να προχωρήσει στην έκδοση εθνικού νομίσματος.

Αυτά θα έκανε ένας ηγέτης που αγαπάει την Πατρίδα του και βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον, ΑΠΑΙΤΕΙ, δεν ΕΠΑΙΤΕΙ όπως αυτοί εδώ, που εκλιπαρούν για «κούρεμα» του χρέους. Για ποιο χρέος μιλάνε και για ποιο «κούρεμα» όταν η Γερμανία σου χρωστάει τόσα λεφτά που είναι ποτισμένα με το αίμα του Ελληνικού λαού και εσύ δεν τα ζητάς! Αλλά γι’ αυτό θα νοιαστούνε όταν δεν πάνε στις γιορτές της 25ης Μαρτίου ή στον επιτάφιο…

Αυτά θα έκανε ένας ηγέτης που γαλουχήθηκε με τα προτάγματα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 : Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία!
Οφείλουμε και πρέπει 13/5 να είμαστε όλοι στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα και να στηρίξουμε το Πανεθνικό Συλλαλητήριο « Η Ελλάδα δεν αιχμαλωτίζεται» !!!

ΠΗΓΗ: New Economy, 17 Απριλίου 2018.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΓΚΟΥΣΚΟΣ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΑΤΟΧΗ, Γ ΡΑΙΧ, 

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ