ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΣΕ 12 ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ


ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ
ΣΕ 12 ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ



O ημίθεος Ηρακλής, που γεννήθηκε στην Θήβα και ήταν γιος τού Δία και της Αλκμήνης, θετός γιος του Αμφιτρύονα και δίδυμος αδελφός του Ιφικλή. Το όνομα του προέρχεται από το κύριο όνομα «Ήρα» και το ουσιαστικό «κλέος» (δόξα), και σημαίνει «δόξα της Ήρας».
Ο Ηρακλής, με τη βοήθεια της σωματικής του ρώμης και της βιωματικής γνώσης πετυχαίνει την ψυχική του κάθαρση, λυτρώνοντας έτσι την ψυχή του.
Η θεά Ήρα όταν πληροφορήθηκε την γέννηση του Ηρακλέους τυφλωμένη από ζήλεια τον καταδιώκει προσπαθώντας να τον εξοντώσει. Ο Ηρακλής προσευχήθηκε στον θεό Απόλλωνα ζητώντας καθοδήγηση. Η απάντηση του θεού ήταν ότι προκειμένου να εξιλεωθεί έπρεπε να υπηρετήσει τον βασιλέα της Τίρυνθας και Μυκηνών, Ευρυσθέα, επί 12 έτη ως τιμωρία για τις πράξεις του. Έτσι έχουμε τους 12 άθλους του Ηρακλέους για τον βασιλιά Ευρυσθέα.
Η Provident Metals αποφάσισε την κοπή μιας σειράς  νομισμάτων με τους 12 άθλους, ο καθ’ ένας ξεχωριστά σε άλλο νόμισμα!

ΠΗΓΕΣ: Provident Metals.
New Coin Releases.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΗρακλης, Θηβα, Βοιωτια, Διας, Ζευς, Αλκμηνη, Αμφιτρυων, διδυμος, Ιφικλης, Θηβαι, νομος Βοιωτιας, διδυμοι, Ηρα, κλεος, δοξα, καθαρση, ψυχη, ζηλεια, Απολλωνας, Απολλων, Τιρυνθα, Μυκηναι, Ευρυσθεας, Τιρυνς, Μυκηνες, 12, αθλοι, μεταλλιο, νομισμα, λεων Νεμεας, Λερναια Υδρα, ελαφι Κερυνειας, Ερυμανθιος καπρος, σταβλοι Αυγεια, Στυμφαλιδες ορνιθες, κρητικος ταυρος, αλογα Διομήδη, ζωνη Ιππολυτης, Αμαζονες, βοδια Γηρυονη, χρυσα μηλα Εσπεριδων, Κερβερος,λιονταρι, Νεμεα, Κερυνεια, Ερυμανθος, σταυλοι Αυγεια, Στυμφαλια λιμνη, Κρητη, αλογα Διομήδους, ιπποι, ιππος, Ιππολυτη, Αμαζονα, Εσπερια, Εσπεριδες, Αναγνωστουδης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ