Κι άλλος αρχαίος ελληνικός ναός με ελληνικές επιγραφές ανακαλύφθηκε στην όαση Siwa της Αιγύπτου


Κι άλλος αρχαίος ελληνικός ναός
με ελληνικές επιγραφές
ανακαλύφθηκε
στην όαση Siwa της ΑιγύπτουΑρχαιολόγοι στην Αίγυπτο απεκάλυψαν τα ερείπια ενός ναού, που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ.
Το υπουργείο Αρχαιοτήτων εδήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι ο ναός, ο οποίος χρονολογείται από την βασιλεία του Ρωμαίου αυτοκράτορος Αντωνίνου Πίου, ευρέθη κοντά στην όαση Siwa (για την ακρίβεια 50 χλμ. απ’ αυτή), στην δυτική έρημο. Περιλαμβάνει τα θεμέλια ενός μεγάλου κτηρίου από ασβεστόλιθο, μήκους περίπου 40 μέτρων. Περιβάλλεται από εξωτερικό τείχος μήκους 71 μέτρων και πλάτους 56 μέτρων!


Ο κ. Abdel-Aziz al-Dimeiry, επί κεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής, εδήλωσε ότι βρήκαν μια ζωγραφική σε πέτρα (σε ασβεστόλιθο) μήκους πέντε μέτρων, που φέρει ελληνικές επιγραφές. Είναι διακοσμημένη με τον ηλιακό δίσκο που περιβάλλεται από φίδια κόμπρες. Η ζωγραφική, πιστεύουν, ότι είναι μέρος της εισόδου του ναού. Βρέθηκε σε καλή κατάσταση και θα αποκατασταθεί.


ΠΗΓΗ: Associated Press, 10.5.2018.

Όλα αυτά καλά. Αλλά με την ανασκαφή της Λ. Σουβαλτζή, στην ίδια όαση, σχετικά με τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου, μπορεί να μας πει η Αίγυπτος ή το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού τι γίνεται;

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΟΑΣΗ ΣΙΒΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΝΟΣ ΠΙΟΣ, ΝΑΟΣ, ΕΠΙΓΡΑΦΗ, ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΟΑΣΙΣ ΣΙΒΑ, ΟΑΣΗ ΣΙΟΥΑ, ΟΑΣΙΣ ΣΙΟΥΑ

Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ