Αυτές είναι οι 13 πόλεις της Μακεδονίας στις οποίες θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στις 6 Ιουνίου 2018 για να διατρανώσουν ότι το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείται...


Αυτές είναι οι 13 πόλεις
της Μακεδονίας
στις οποίες θα πραγματοποιηθούν
συγκεντρώσεις στις 6 Ιουνίου 2018
για να διατρανώσουν ότι
το ιερό όνομα της Μακεδονίας
δεν πωλείται...

  Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου 2018 ο ελληνικός λαός θα επαναλάβει προς τους εντολοδόχους του την ξεκάθαρη βούλησή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείται. Η τρισχιλιόχρονη ιστορία της δεν παραγράφεται.
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αγνοούν παντελώς τη φωνή των δύο εκατομμυρίων Ελλήνων που διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αγνοούν παντελώς τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διαφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο.


Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που θα διαδηλώσουν στις κεντρικές πλατείες πόλεων της Μακεδονίας θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τη βούληση των πολλών. Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά και αμφισβητεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αποφασισμένη να προασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας υποχρεούται να διεξαγάγει δημοψήφισμα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Σε ποιες πόλεις της Μακεδονίας θα γίνουν συγκεντρώσεις:
Έπειτα από σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αποφάσισε να διοργανώσει συγκεντρώσεις στις Μακεδονικές πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη.  Σε όλες τις πόλεις οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, στις 19:30. Το σημείο της συγκέντρωσης σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή εντός των επόμενων ημερών.
            Στις συγκεντρώσεις της 6ης Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν κρατώντας την ελληνική σημαία. Ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία. Εγγυητές της ακεραιότητας των συγκεντρώσεων είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Θεσσαλονίκη, 30 Μαΐου 2018.


ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, facebook.com/macedoniarally, twitter.com/MacedoniaRally.


Χθες, Πέμπτη 31.5.2018 (και όχι 30, όπως εσφαλμένως αναγράφεται)
δόθηκε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, στην ΕΣΗΕΑ. 
Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ήταν εκεί.


Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 στις 12:45 οργάνωσε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ συνέντευξη τύπου της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην οποία ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα και συντονιστής της συνέντευξης, Δρ. Ιωάννης Αθανασιάδης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η Ελλάδα σήμερα, πολύ περισσότερο από πριν, μπορεί. Μπορεί να σταθεί με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικά, ηγεμονικά. Να δείξουμε τον σωστό και αξιοπρεπή δρόμο. Θα νικήσουμε γιατί έχουμε με το μέρος μας την ιστορία, το δίκαιο, την αλήθεια, το παρόν και το μέλλον». Ο Δρ. Αθανασιάδης υπενθύμισε επίσης τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Κρήτης, της Ελλαδικής Εκκλησίας, των ιερών συνδέσμων Κληρικών Ελλάδος και Κρήτης όπως επίσης και την μεγάλη συμμετοχή Ιεραρχών στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου καθώς επίσης και την επίσημη θέση της Ακαδημίας Αθηνών για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων το οποίο διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση ερήμην του Ελληνικού Λαού. Ζήτησε εκ νέου να γίνει δημοψήφισμα ώστε ο τελικός κριτής και εντολέας της κάθε κυβέρνησης να αποφανθεί αν εγκρίνει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και είτε να «νομιμοποιήσει», είτε να απορρίψει την εν λόγω διαπραγμάτευση, όπως αντίστοιχα θα γίνει και στα Σκόπια!»
Ο Δρ. Αθανασιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη καταδίκασε κάθε μορφή βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται ασχέτως από το αν κάποιος διαφωνεί με όσα λέει ο κ. Μπουτάρης θίγοντας επανειλημμένα ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις που προσβάλουν την εθνική μνήμη και την ιστορία αυτού του τόπου. Παράλληλα όμως η επιτροπή δηλώνει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της προς κάθε Πόντιο αλλά και κάθε απόγονο Ελλήνων που θρηνούν θύματα από την Τουρκική Βαρβαρότητα.
Με την έναρξη της συνέντευξης Τύπου τα παριστάμενα μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» έστειλαν την θερμή συμπαράσταση τους στους δυο Έλληνες αξιωματικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018.
Επίσης διαβάσθηκαν όλα τα ονόματα της «Επιτροπής αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» τα οποία είναι :
-         Ιωάννης Αθανασιάδης, πρόεδρος Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
-          Νίνα Γκατζούλη, Γενική συντονίστρια Παμμακεδονικών Υφηλίου
-          Όθωνας Ιακωβίδης, εκπρόσωπος του «Θερμαϊκός ώρα μηδέν»
-         Μιλτιάδης Κοτζαγερίδης, προεδρεύων των συνεδριάσεων
-         Λεωνίδας Κουμάκης, νομικός, συγγραφέας και μέλος του International Hellenic Association (IHA)
-          Ειρήνη Λεονάρδου, «μέλος του Θερμαϊκός ώρα μηδέν»
-         Μιχαήλ Πατσίκας μέλος του «Θερμαϊκός ώρα μηδέν»
-         Δημήτρης Φιλιππίδης, πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ
-         Θεόδωρος Χαλκιόπουλος, Πρόεδρος των συνεργαζόμενων Χριστιανικών Σωματείων Ελλάδος

Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ όταν και όποτε αναφέρονται σε ζητήματα εθνικών συλλαλητηρίων - όπως αυτά που οργανώνονται ανά την Ελλάδα ή για το επικείμενο, μεγάλο πανεθνικό συλλαλητήριο που προετοιμάζεται για την Αθήνα - να απευθύνονται αποκλειστικά και μόνον σε αυτά τα πρόσωπα για κάθε πληροφορία προς διευκόλυνση του έργου της ενημέρωσης.
Παράλληλα τονίστηκε ότι κάθε άλλο πρόσωπο που είτε εμφανίζεται δημοσίως και αναφέρεται σε τυχόν κινητοποιήσεις, είτε πολύ περισσότερο σε άλλες δράσεις, χωρίς την επίσημη εξουσιοδότηση, την έγκριση και την νομιμοποίηση της εν λόγω επιτροπής δεν την αντιπροσωπεύει ούτε την εκπροσωπεί!
Ωστόσο, υπογραμμίστηκε για ακόμα μια φορά, ότι ο κάθε Έλλην πολίτης ή νόμιμη ομάδα πολιτών, σύλλογος, σωματείο, ή φορέας, έχει κάθε δικαίωμα να δραστηριοποιείται μέσα στα όρια της νομιμότητας, ανεξάρτητα από την εθνική «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».
Το μέλος της «Επιτροπής Αγώνα» Μιχάλης Πατσίκας ανακοίνωσε πως «Έπειτα από σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας η «Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» αποφάσισε να διοργανώσει συγκεντρώσεις στις μακεδονικές πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη. Σε όλες τις πόλεις οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, στις 19:30. Το σημείο της συγκέντρωσης σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή εντός των επόμενων ημερών. Στις συγκεντρώσεις της 6ης Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν κρατώντας την ελληνική σημαία. Ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία. Εγγυητές της ακεραιότητας των συγκεντρώσεων είναι οι ίδιοι οι πολίτες» και κατέληξε λέγοντας «Μέχρι την 6η Ιουνίου και άλλες πόλεις της Ελλάδος θα συμμετέχουν στις κοινοποιήσεις και θα ανακοινώνονται μόλις οριστικοποιούνται».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης συμμετείχε στην συνέντευξη τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η παρουσία μου υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της ελληνικής αυτοδιοίκησης να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα, στο οποίο δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί που υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έλειψε ποτέ από τους εθνικούς αγώνες, δεν θα λείψει ούτε τώρα.
Θεωρούμε σαφέστατα ότι οι χειρισμοί που μπορεί να υπονομεύσουν τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η κόκκινη γραμμή όλων μας. Αυτό που έχει μείνει είναι η αξιοπρέπειά μας κι η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.»
Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κ. Γ. Πατούλης απηύθυνε έκκληση «για συντονισμένη απόφαση των δημοτικών συμβουλίων, ώστε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι κανείς δεν έχει δώσει σε κανέναν λευκή επιταγή να παίξει με αποφάσεις που μπορεί να κρύβουν μειοδοτισμούς ή οτιδήποτε άλλο. Η αυτοδιοίκηση είναι εδώ, πιστεύει στην Ελλάδα, είναι η Ελλάδα».
Ο νομικός, συγγραφέας και μέλος του International Hellenic Association (IHA) και της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας Λεωνίδας Κουμάκης, υπογράμμισε: «Η λύση που προωθείται τώρα, αφορά την συναίνεση της Ελλάδος σε ένα σύνθετο όνομα που θα περιλαμβάνει την λέξη «Μακεδονία» και στην ταυτόχρονη έναρξη ενταξιακής πορείας των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Έναντι αυτών που μας ζητούν να παραδώσουμε αμέσως, θα λάβουμε μια «διεθνή συμφωνία» η οποία υποτίθεται ότι θα εγγυάται την τήρηση, εκ μέρους των Σκοπίων, της υποχρέωσης τροποποίησης του συντάγματος του σε θέματα αλυτρωτισμού, εθνότητας και γλώσσας. Είναι αυτονόητο, ότι σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία, αυτή πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού με ένα δημοψήφισμα. Καλούμε όλους τους Έλληνες να ενώσουν την φωνή τους, στην επιτακτική ανάγκη να προστατέψουμε την ανεκτίμητη πολιτιστική μας κληρονομιά, δίνοντας το παρών στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται σε ολόκληρη την Ελλάδα».
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τα μέλη της επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας και Ιωάννης Αθανασιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση (του Δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου από την ΠΡΩΙΝΗ των ΗΠΑ και το περιοδικό Επίκαιρα) αναφορικά με την στάση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνου Καμμένου μεταξύ άλλων τόνισαν τα εξής : «Ο Υπουργός Πάνος Καμμένος μπορεί αν θέλει να στηρίξει την εθνική υπόθεση αφού δηλώνει πιστός στην «εθνική γραμμή» της σύσκεψης των αρχηγών υπό τον αείμνηστο Κων. Καραμανλή το 1992 να ρίξει την κυβέρνηση και η χώρα να πάει σε εκλογές! Ανάλογη στάση κατά την γνώμη μας –τόνισαν τα μέλη της επιτροπής – θεωρούμε ότι οφείλει και πρέπει να τηρήσει και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τότε ήταν εκ των στενών συνεργατών του Κων. Κραμανλή. Να μην υπογράψει οτιδήποτε θα παραχωρεί το όνομα Μακεδονία στο γειτονικό κράτος!»
Τα μέλη της επιτροπής κάλεσαν για ακόμα μια φορά την Εκκλησία Ελλάδος και Κρήτης όπως και τους κληρικούς της, καθώς και κάθε άλλο νόμιμο φορέα που απηχεί τις απόψεις Ελλήνων Πολιτών, να δώσουν δυναμικό παρών σε όλες τις εθνικές λαοσυνάξεις και εθνοσυνελεύσεις όπου και όποτε παραστεί ανάγκη ώστε να δυναμώσει η φωνή του Ελληνικού Λαού αφού η εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση φέρεται ωσάν να πάσχει από τύφλωση και κώφωση...
Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη που έγινε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, από τον παριστάμενο υποναύαρχο ε.α. Αντώνιο Ναξάκη (γνωστό για τους αγώνες του για τον Αμπτουλάχ Οτζαλάν) και μέλος των ΑΝΕΛ, όταν αντιδρώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου και τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον κ. Μιχάλη Πατσίκα, δήλωσε ότι ο αρχηγός του κόμματος τους Πάνος Καμμένος σε σύσκεψη που έγινε προ καιρού τους αποκάλυψε την πρόσθεση του να ρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που φθάσει στην Βουλή συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων που θα περιλαμβάνει την λέξη Μακεδονία.
Τέλος, τα μέλη της επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και του συντονιστικού για τα συλλαλητήρια επανέλαβαν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ και μήνες και προαναγγέλθηκαν επανειλημμένα και με έμφαση
-στις 21 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη,
-την 1η Φεβρουαρίου σε μεγάλη κεντρική συνέντευξη Τύπου όλων των φορέων, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Πλατεία συντάγματος στις 4 Φεβρουαρίου παρουσία δεκάδων Αρχιερέων και εκπροσώπων της Ελλαδικής Εκκλησίας,
-στις 9 Μαρτίου στην ειδική έκτακτη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο «Θερμαϊκός ώρα μηδέν», με τους καθηγητές κ. Ιωάννη Μάζη, Γιώργο Φίλη και Κώστα Γρίβα παρουσία διπλωματών, ακαδημαϊκών, πανεπιστημιακών, απόστρατων όπως και πολύ περιορισμένου, αυστηρά επιλεγμένου κοινού,
-στην συγκέντρωση έξω από το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη παρουσία εκατοντάδων ομογενών και του Αρχ. Αμερικής κ. Δημητρίου και Ιεραρχών της Επαρχιακής Εκκλησίας των ΗΠΑ στις 18 Μαρτίου, όπως αντίστοιχα και
-στις συγκεντρώσεις ομογενών σε Αυστραλία, Λονδίνο και Καναδά.
Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα εκτός από την αναγγελία των κινητοποιήσεων της 6ης Ιουνίου 2018 κάλεσαν τον Ελληνικό λαό σε ετοιμότητα, αυτή την φορά για ένα μεγάλο, πανεθνικό συλλαλητήριο στην Αθήνα όταν και όποτε έρθει προς ψήφιση ή τυχόν επικύρωση οποιαδήποτε «συμφωνία», ερήμην του Ελληνικού Λαού, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Τέλος, ζήτησαν την αποφυγή κάθε πράξης που δεν συνάδει με το πνεύμα και το ύφος της «Εθνικής επιτροπής συλλαλητηρίων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».
Τα επόμενα ραντεβού στις Πλατείες ανά την Ελλάδα και στην Πλατεία Συντάγματος!

Φωτογραφίες: Γ. Λεκάκη.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Μακεδονια, Μακεδονικο, Σκοπια, Σκοπιανο, ΠΓΔΜ, Fyrom, Πελλα, Καβαλα, Δραμα, Σερρες, Κιλκις, Πολυκαστρο, Λαγκαδας, Νεα Μουδανια, Εδεσσα, Φλωρινα, Καστορια, Πτολεμαιδα, Κατερινη, Επιτροπη Αγωνα για την Ελληνικοτητα της Μακεδονιας, Κουμακης, Πατουλης, Αθανασιαδης, Πατσικας, Καβαλλα, συλλαλητηριο, δημοψηφισμα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ