Η Αθηναϊκή Αγορά: Οδηγός Μουσείου


Η Αθηναϊκή Αγορά:
Οδηγός Μουσείου

The Athenian Agora: Museum Guide

Της Laura Gawlinski (*),
με φωτογραφίες του Craig A. Mauzy

Ανάγλυφη εικόνα του Ήλιου (του 2ου αιώνα).
ΠΗΓΗ: Οδηγός του Μουσείου Αγοράς Αθηνών (S 2355).

Ο Οδηγός Μουσείου Αθηναϊκής Αγοράς γράφτηκε για τον επισκέπτη. Είναι συνέχεια της έκδοσης του 2010 του Οδηγού Χωροταξίας της Αθηναϊκής Αγοράς. Οδηγεί τον αναγνώστη σε όλους τους χώρους έκθεσης μέσα στην Στοά του Αττάλου στην Αθηναϊκή Αγορά - στον εξώστη, στην κιονοστοιχία, στο δάπεδο…
Ο οδηγός εξετάζει επίσης κάθε περίπτωση από την συλλογή του μουσείου χρονολογικά, ξεκινώντας από την «προϊστορική» και συνεχίζοντας με τις γεωμετρικές, αρχαϊκές, κλασσικές, ελληνιστικές, ρωμαϊκές και βυζαντινές περιόδους. Εκατοντάδες αντικείμενα, από κοινά κεραμικά έως αριστοκρατικά κοσμήματα, που 81 από αυτά περιγράφονται και απεικονίζονται για πρώτη φορά.
Οι αναγνώστες μπορούν να μάθουν για την εργασία στο μάρμαρο, τις πρώτες ταφικές πρακτικές, την παραγωγή αγγειοπλαστικής, τα όστρακα, την οικιακή ζωή και τα πηγάδια, που υπήρχαν την αρχαία περιοχή. Ένα χρονοδιάγραμμα, χάρτες και σχέδια συνοδεύουν το κείμενο.

(*) Η Laura Gawlinski είναι αναπληρωτής καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγου.Το βιβλίο έχει 200 σελ.
ISBN: 978-0-87661-658-1

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΑΘΗΝΑ, ΘΗΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑΙ, ΗΛΙΟΣ, Στοα Ατταλου, κοσμημαShare on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ