«ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ» - Παρουσίαση του βιβλίου του Θαλή Μυλωνά

«ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ»,

του Θαλή Μυλωνά


Παρουσίαση του βιβλίου
 Στις 11 Ιουνίου 2018, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, 6ος όροφος), οι εκδόσεις «ΡΗΣΟΣ» και ο Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας πραγματοποίησαν την παρουσίαση του βιβλίου

"ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στα ΕΘΝΙΚΑ MAΣ ΘΕΜΑΤΑ"

του προέδρου του Ινστιτούτου Διαβαλκανικῶν Σχέσεων κ. Θαλή Μυλωνα.

Σημειωτέον ότι, η παρουσίαση του βιβλίου έγινε τρεις ημέρες πριν ο κ. Τσίπρας ανακοινώσει την συμφωνία που έκανε με τον κ. Ζάεφ, για το θέμα της Μακεδονίας.

Στην παρουσίαση του βιβλίου συμμετείχαν οι:
-Βύρων Πολύδωρας, τ. πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, τ. υπουργός, βουλευτής.
-Στέλιος Παπαθεμελής, πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Αναγέννησης, τ. υπουργός, βουλευτής.
- Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας
 στο Πανεπιστήμιον Αθηνών.
- Γεωργιος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής συνταγματολόγος, πολιτειολόγος,
- Ο συγγραφέας του βιβλίου, Θαλής Μυλωνάς, πρόεδρος του Ινστιτούτου
 Διαβαλκανικών Σχέσεων.

Ο συγγραφέας Θαλής Μυλωνάς.

-Ο συντονιστής της συζήτησης, πολίτης Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Βύρων Πολύδωρας , ο οποίος εκτιμά ότι το υπό παρουσίαση βιβλίο είναι χρηστικό, από τους Φοιτητές Πανεπιστημίου, τους Διεθνολόγους, τους Διπλωμάτες, και χρηστικό ως corpus γνώσεων , αλλά ταυτόχρονα και σαν εργαλείο στις μάχες που αναμειγνύονται αυτού του είδους οι επιστήμονες και οι πολιτικοί, φυσικά. Αρχίζει με τις «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» του Καβάφη, διότι και ο ίδιος ο συγγραφέας διά βίου, φυλάει Θερμοπύλες των ορίων και συνόρων της Πατρίδος μας, ακαδημαϊκών, πολιτικών, ιστορικών και γεωγραφικών. Μιλάει ότι ζούμε στην εποχή του ¨Παροπλισμένου Δικαίου¨ και της εκβιαστικά λησμονημένης Ιστορίας , με παρητημένους τους πρόθυμους δήθεν κοσμοπολίτες, αλλά κατ’ ουσίαν εθνομηδενιστές. Η πρόκληση που δεχόμαστε είναι ότι δεν υπάρχει ¨Αναγκαστικό Διεθνές Δίκαιο¨. Το ισχύον Διεθνές Δίκαιο ΔΕΝ υπάρχει για την Κύπρο μας και, τα Βόρεια Σύνορά μας, που είναι ακρωτηριασμένα (Βόρειος Ήπειρος, Ανατολική Ρωμυλία, Αγχίαλος). Το ίδιο γίνεται και με τον εξ Ανατολών γείτονά μας, που μας προκάλεσε διαχρονικά τόσα δεινά και εξακολουθεί να μας απειλεί. Και οι πάντες από την Διεθνή Κοινότητα παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους, ακόμη και για τα δύο αιχμάλωτα παιδιά μας, μας λένε «Βρέστε τα!». Καλό πράγμα είναι και οι συμμαχίες, αλλά το μοναδικό δόγμα που μπορεί να μας σώσει είναι «Η Αποτροπή δια της Ισχύος» . κυρίως της στρατιωτικής και οικονομικής. Για αυτό φρόντισαν κάποια κέντρα να μας έχουν οικονομικά έκθετους, αδύνατους και υποταγμένους. Το βιβλίο αυτό είναι ένα εργαλείο για όλους όσους δίνουν την μάχη για εθνική ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και υπερηφάνεια.

 Επόμενος ομιλητής ήταν ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος είπε ότι το βιβλίο είναι μία καταγραφή αγωνίας Ελληνισμού που διακατέχει τον συγγραφέα από τις πρώτες ως τις τελευταίες λέξεις του, η οποία αναμεταδίδεται ακέραιη στον αναγνώστη, τον συγκλονίζει και τον κάνει να συμμετάσχει στον αγώνα υπεράσπισης του Ελληνισμού , της ακεραιότητάς του, της αξιοπρέπειάς του και, σε κάθε περίπτωση, του Ελληνισμού της Ιστορίας. Τα κείμενά του εκτείνονται σε ένα ευρύτατο φάσμα εθνικών θεμάτων.
 Στο θέμα της σύνθετης ονομασίας του κράτους τν Σκοπίων, δεν υπάρχει «συνθετικό», με το «Μακεδονία» μπροστά ή πίσω. Οποιοδήποτε συνθετικό με το ¨Μακεδονία¨ είναι μίας χρήσεως της στιγμής της υπογραφής. Την επόμενη στιγμή θα έχει αποβληθεί με ένα φύσημα του αέρος. Το όνομα είναι το κλειδί σε όλη αυτήν την υπόθεση : το λέει ο συγγραφέας με έμφαση σε πολλά από τα κείμενά του. Έχει επεξεργασθεί με γνώση και επίγνωση επιστημονική το όλο θέμα και στην νομική του και στην πολιτική του και στην ιστορική του διάσταση.
 Ο Τίτο, καθοδηγούμενος από τον Στάλιν, το 1944, ονομάτισε «Μακεδονία» την περιοχή της Νότιας Γιουγκοσλαβίας, η οποία τότε εκαλείτο Βαρντάρσκα, διότι ο Στάλιν έβλεπε σε αυτήν την ψευδωνυμία μία γέφυρα καθόδου της χώρας του στα ζεστά νερά του Αιγαίου . Ο Τίτο άρχισε να διαθέτει ιλιγγιώδη ποσά σε μία διεθνή προπαγάνδα ¨Μακεδονισμού¨ , την οποίαν εμείς δεν αντιληφθήκαμε στην Ελλάδα και η τότε πολιτική τάξη μας αποκοίμιζε λέγοντας: «Δεν συζητάμε το ανύπαρκτο λεγόμενο «Μακεδονικό¨». Σήμερα το ¨Μακεδονικό¨ δεν είναι ούτε ¨ανύπαρκτο¨, ούτε ¨ λεγόμενο¨.

 Τρίτος, κατά σειράν, ομιλητής ήταν ο κ. Ιωάννης Μάζης, ο οποίος είπε ότι, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) έσπευσε να καλύψει το κενό ισχύος που δημιουργήθηκε από αυτή την πτώση και να θελήσει να αποκλείσει την κάθοδο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και νυν Ρωσικής Ομοσπονδίας στα ¨θερμά ύδατα¨ της Μεσογείου.
Όμως τα Βαλκάνια και η Ελλάδα εμπόδιζαν αυτόν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την Μεσόγειο , γιατί της έδιναν την δυνατότητα καθόδου και λόγω της γεωστρατηγικής τους θέσης αλλά και λόγω της κοινής Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας. Και για να μην γίνει αυτό, οι μεγάλοι θεωρητικοί της Γεωπολιτικής έκριναν πως, για να κοπεί αυτή η δυνητική κάθοδος της Σλαβο-Ορθόδοξης Αυτοκρατορίας (όπως το ονόμαζαν ανέκαθεν), έπρεπε τα Βαλκάνια να ομογενοποιηθούν σε διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο από την ίδια, δηλαδή το ΙΣΛΑΜ !!! Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα προτιμούνται να υπάρχουν οι Μουσουλμάνοι, εις βάρος των Χριστιανών, στα Βαλκάνια.
 Οι Βρετανοί επίσης, σαμποτάρουν την ιδέα της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα και προσπαθούν να περάσουν, μέσω των σημερινών Κυπρίων ηγετών, το ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι, απλώς, δύο γειτονικά κράτη, χωρίς ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ τους. Και αυτό, γιατί φοβούνται ότι οι Βάσεις τους στην Κύπρο θα εγένοντο ΝΑΤΟικές και έτσι η Ελλάδα και η Κύπρος θα αποκτούσαν δικαιώματα πάνω σε αυτές.
 Στο όνομα ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨, δεν έχουν πρόβλημα οι Αμερικανοί , απλά, θέλουν να λυθεί το θέμα του ονόματος, ώστε τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ πρώτα και αργότερα στην ΕΕ, ούτως ώστε να κλείσει ο δρόμος της Ρωσίας προς την Μεσόγειο. Αυτή που επιμένει να δοθεί το όνομα ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨ στα Σκόπια είναι η Γερμανία, για να δημιουργήσει ΑΟΖ, με βάση το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εννοείται για τα δικά της συμφέροντα.

 Τέταρτος ομιλητής ήταν ο Γεώργιος Κασιμάτης., ο oποίος είπε ότι αυτοί που φύλαγαν τις Θερμοπύλες ήταν μόνο 300, για αυτό και πέρασαν οι Μήδοι. Και μπορεί να πέρασαν οι Μήδοι, αλλά η Ελλάδα έμεινε, οι Θερμοπύλες μείνανε. Εμείς οι Έλληνες, εδώ και δέκα χρόνια, ζούμε με έναν μόνιμο εφιάλτη και ένα διαρκές έγκλημα από αυτούς που παρέδωσαν ολόκληρη την Ελλάδα, υπογράφοντας τις κατάπτυστες δανειακές συμφωνίες , ότι (δήθεν) παραιτούμεθα από όλες τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου, ακόμα και από αυτής της εθνικής κυριαρχίας οριστικώς, αμετακλήτως κα άνευ όρων», πράγμα που ουδέποτε είχε συμβεί παλαιότερα, ούτε καν επί Γερμανικής Κατοχής. Σήμερα, οι πατριώτες Έλληνες εξακολουθούν να είναι 300 κι οι άλλοι να είναι του «΄Ασε να δούμε», όπως μας διαμόρφωσαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
 Όπως αναφέραμε παρά πάνω, το ¨Μακεδονικό¨ το δημιούργησε η Μόσχα, αλλά το ανέδειξε ο Τίτο, όταν διαχώρισε την θέση του από την Μόσχα, με την σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ. Οι κυβερνήσεις μας το γνώριζαν, αλλά δεν τόλμησαν να κάνουν κάτι επειδή δεν άφηναν ο Αμερικανοί, λόγω του ότι ο Τίτο ήταν το μεγάλο όπλο κατά της Μόσχας. Σήμερα, οι δανειστές μας έχουν ένα μεγάλο μερίδιο στην προδοσία, γιατί απαγορεύεται από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών να τίθεται θέμα νομιμότητας των ειλημμένων αποφάσεων, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο . Μέσα στην ελληνική Βουλή υπάρχει πλήρης παραίτηση από την εθνική κυριαρχία και την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, και παράλληλα υπάρχει κατάργηση του Συντάγματος. Ό,τι αποφασίζεται εκεί είναι παράνομο και ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να το πολεμήσει, γιατί , αν δεν το κάνει, αυτό θα μείνει.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας, κ. Θαλής Μυλωνάς, ο οποίος είπε ότι το βιβλίο του δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς που βρίσκονται εκτός των Τειχών και επιβουλεύονται των Εθνικών μας Δικαίων, όπως έλεγε ο Ρήγας Φεραίος, αλλά κυρίως απευθύνεται και προειδοποιεί τους εφιάλτες , τους ριψάσπιδες και τους μειοδότες που βρίσκονται εντός των Τειχών, οι οποίοι είναι και οι πλέον επικίνδυνοι. Επίσης, απευθύνεται σε εκείνους που, με ελαφρά τη καρδία και με ειδεχθή μεθοδολογία, ετοιμάζονται να προσφέρουν σε δίσκο στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας, όπως το κεφάλι του Αγίου Ιωάννη στην Σαλώμη, χωρίς ντροπή, τσίπα και φόβο.
 Η χώρα μας έχει εμπλακεί στα πλοκάμια μιας διεθνούς συνομωσίας , η οποία, λόγω διεθνών συγκυριών, έφερε στην επιφάνεια τα προαιώνια όνειρα των Σλάβων, να φθάσουν στα ζεστά νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, στο Αιγαίο και γενικότερα, στην Μεσόγειο, με την προφανή συναίνεση των «Συμμάχων» μας, αφού πρώτα οδήγησαν την χώρα μας σε οικονομική εξαθλίωση. Η Κυβέρνηση «Πρώτη Φορά Αριστερά» , φαίνεται ότι επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία των ιδεολογικών της προγόνων, οι οποίοι, από το 1923, στη Μόσχα, στο Συνέδριο των Κομμουνιστών ψήφισαν για Αυτόνομη και Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη. Έκτοτε έκαναν κάθε λίγο και λιγάκι ενέργειες για την δήθεν «απελευθέρωση» της Ελληνικής Μακεδονίας και την ένταξή της στην «Ενιαία Λαϊκή και Σοσιαλιστική Δημοκρατία των Βαλκανίων» υπό τον Τίτο, αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί ηττήθηκαν κατά κράτος στο Βίτσι και στον Γράμμο και τους διώξαμε πέραν των συνόρων μας.
 Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας , αποφασίστηκε παράνομα από την Επιτροπή Μπαντιντέρ η ίδρυση της κρατικής οντότητας των Σκοπιανών, την οποίαν επιβεβαίωσαν διάφορες Ευρωπαϊκές Συνδιασκέψεις που ακολούθησαν, καθώς και ο ΟΗΕ. Οι Σκοπιανοί ενέτειναν την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδος, παρενέβη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Χόλμπρουκ, και μας ενέπλεξε με τον Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος ήταν απροκάλυπτα υπέρ των Σκοπιανών. Οι Σκοπιανοί έχουν γεμίσει τις διεθνείς βιβλιοθήκες με τόνους πλαστογραφημένης Ιστορίας της Μακεδονίας μας και ζητούν θρασύτατα τα πάντα από την Ελλάδα. Στις 14 Μαρτίου 2018, στην Γενεύη, μία Σκοπιανή ΜΚΟ έκανε καταγγελία στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι στην Ελλάδα απειλούνται με γενοκτονία 15 εκατ. Μακεδόνες (!) και του ζήτησε να επέμβει. Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι οι Σκοπιανοί οι οποίοι καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα στην χώρα τους.
 Τι πρέπει να κάνουμε εμείς, αφ’ ενός για να αντιμετωπίσουμε την νέα Διεθνή Συνομωσία Επιβουλής κατά της Εθνικής μας Κυριαρχίας, Εδαφικής μας Ακεραιότητος και Πολιτικής μας Ανεξαρτησίας , και αφ’ετέρου για να απαλλαγούμε από τους προδότες, τους εφιάλτες και τους ριψάσπιδες:
1) Εν όψει αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας μας, θα πρέπει να προστεθεί άρθρο που να προβλέπει, ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι οποιαδήποτε παραχώρηση ή εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς αποτελεί έγκλημα εσχάτης προδοσίας και τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών. Η εγκατάλειψη ή απουσία των κόκκινων γραμμών που έχουν τεθεί για την προστασία και επιβίωση της κρατικής μας οντότητος , αποτελεί εσχάτη προδοσία και τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών.
2) Καταγγελία και αποκάλυψη της απάτης και της πλαστογραφίας της Ελληνικής Ιστορίας από τους Σκοπιανούς, σε όλα τα διεθνή φόρα του κόσμου, με αίτημα την διακοπή των σχέσεών τους με τα Σκόπια, μέχρι της αποκατάστασης της επιστημονικής αληθείας .
3) Να συγκροτηθεί Επιτροπή Μελέτης και Προβολής των Εθνικών Θεμάτων στο ΥΠ.ΕΞ. , με σοβαρούς επιστήμονες, οι οποίοι να αναλάβουν το πρόγραμμα ενημέρωσης της Παγκόσμιας Κοινότητας.
4) Να καταγγελθεί διεθνώς η δήθεν ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, αφού η FYROM ήδη συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ, στο πρόγραμμα «Συνεργασία για την Ειρήνη» , το οποίο της παρέχει άμυνα και ασφάλεια, εξοπλισμό, προμήθειες κλπ, πέραν του ότι έχει παράσχει στρατιωτικές βάσεις στους Αμερικανούς. Στα σύνορα FYROM και Κοσσόβου υπάρχει η μεγαλύτερη παγκοσμίως αμερικανική βάση που ονομάζεται Στρατόπεδο Μπόντστιλ «Camp Bondsteel» και απέχει μόλις 150 χλμ. από τα ελληνικά σύνορα, υπερκαλύπτοντας όλη την Ν.Δ. Ευρώπη. Αυτό που επιδιώκουν οι Σκοπιανοί είναι να πείσουν την Ελλάδα να τους παραχωρήσει το όνομά της Μακεδονίας, για να μπορούν στο μέλλον να διεκδικήσουν ολόκληρη την Μακεδονία.
5) Η Ελλάδα έχει υπογράψει την συμφωνία της UNESCO το 1970, που προβλέπει ότι η Ιστορία, ο Πολιτισμός, οι Ηγετικές Προσωπικότητες κλπ, κάθε χώρας αποτελούν πολιτιστικά αγαθά και προστατεύονται από τις Διεθνείς Συνθήκες. Αυτή την συμφωνία της UNESCO την υπογράψαμε το 1970 αλλά έκτοτε δεν την έχουμε υλοποιήσει και αφήσαμε την χώρα μας έρμαιο των ξένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Ανδρέας Φ. Ζαΐμης, βουλευτής, υφυπουργός και υπουργός, με το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. ο κ. Αντ. Φούσας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό των Ιωαννίνων, κ.ά.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΓΔΜ, FYROM, Τσιπρας, Ζεεφ, Πολυδωρας, Παπαθεμελης, ΜαζηςΚασιματηςΜυλωνας, Ινστιτουτο Διαβαλκανικων Σχεσεων, Παπαγαρυφαλλου, Επιτροπη Ενημερωσεως επι των Εθνικων Θεματων
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ