Ένα μακρόστενο φωτεινό μετέωρο, επάνω από την Ανατολική Αυστραλία… - βίντεο

Ένα μακρόστενο φωτεινό μετέωρο, επάνω από την Ανατολική Αυστραλία…

Ένα μακρόστενο φωτεινό μετέωρο, εφάνη επάνω από την ανατολική Αυστραλία… Το γεγονός αυτό διήρκεσε περισσότερο από 8 δευτερόλεπτα και καταγράφηκε από εκατοντάδες ανθρώπους. Οι αστρονόμοι δήλωσαν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να ήταν μεταξύ του μεγέθους μιας μπάλλας μπάσκετ και ενός ψυγείου!
Πρώιμη ανάλυση υποδηλώνει ότι μετεωρίτες ενδέχεται να έχουν πέσει γύρω από το Κούμα / Cooma, κοντά στα χιονισμένα βουνά νότια της Καμπέρα.
«Κρίνοντας από την φωτεινότητα του μετεώρου, ήταν πιθανότατα ένα μεγάλο θραύσμα, μήκους 30-70 εκατ.», εδήλωσε ο αστροφυσικός Br. E. Tucker του Mt. Stromlo Observatory του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας. "Φαίνεται να κινείται πιο αργά από έναν κανονικό μετεωρίτη", είπε.
Ήταν μια πολύ φωτεινή λάμψη που έσκαψε τον νυκτερινό ουρανό, επάνω από την Νέα Νότια Ουαλία και την Βικτώρια της Αυστραλίας στις 8:30 μ.μ. (18:30 τοπική ώρα) στις 4 Αυγούστου 2018. Η εκδήλωση καταγράφηκε από εκατοντάδες ανθρώπους, που ανέφεραν ότι είδαν τον μετεωρίτη, εδήλωσε ο κ. D. Finlay της Australian Meteor Reports. Οι μάρτυρες περιγράφουν μια θεαματική, φωτεινή πορτοκαλί ή κόκκινη προς πράσινη και μπλε φλόγα!
«Εταξείδευε ανατολικά προς δυτικά με υπερβολική ταχύτητα, είχε μια όμορφη μακρά φωτεινή μπλε ουρά, χωρίστηκε στα δύο και στην συνέχεια εξαφανίσθηκε… Έχω περάσει την τελευταία ώρα ψάχνοντας το μετέωρο και τώρα είμαι εντελώς καθηλωμένη», γράφει η κ. Javs στην σελίδα του AMR.
Ο κ. Finlay εδήλωσε ότι έως και 700 άτομα είχαν συμμετάσχει στην σελίδα του Facebook του AMR από τότε που το είδαν!
«Είμαι πολύ σίγουρος ότι αυτός ο μετεωρίτης ήταν αρκετά μεγάλος», είπε.

Λίγες ώρες πριν, ανάλογο φαινόμενο καταγράφηκε στην Σιβηρία...

ΠΗΓΕΣ: 7 News, TW, 5 Αυγούστου 2018 και ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο:




ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΕΤΕΩΡΟ, ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ, ΒΟΛΙΔΑ, ΚΟΜΗΤΗΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΣΙΒΗΡΙΑ, Κουμα, Καμπερα, Ουαλια, Βικτωρια 
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ