Γραμματόσημο για τα 125 χρόνια της Διώρυγος της Κορίνθου


Γραμματόσημο για τα 125 χρόνια
της Διώρυγος της Κορίνθου 


Το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 εκυκλοφόρησε από τα ΕΛ.ΤΑ. ένα αναμνηστικό γραμματόσημο, για τα 125 χρόνια από την διάνοιξη της Διώρυγος της Κορίνθου.
Το γραμματόσημο είναι αυτοκόλλητο. Έχει εκδοθεί σε τευχίδια των 10 τεμαχίων αξίας 7,20 ευρώ. Η ονομαστική του αξία είναι 1ης κλάσεως εσωτερικού, σήμερα 0,72.
Εκυκλοφόρησε μόνο στον νομό Κορινθίας. Η αναμνηστική σφραγίδα της 1ης ημέρας κυκλοφορίας χρησιμοποιήθηκε στο κεντρικό ταχυδρομείο Κορίνθου στις 25.8.2018, από 10.00 - 13.00.
Τα ΕΛ.ΤΑ. διαθέτουν εικονογραφημένους φακέλλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας με επικολλημένο το γραμματόσημο και σφραγισμένους με την σφραγίδα και με ένθετο αναμνηστικό μετάλλιο, που κατασκευάσθηκε από το Ίδρυμα Εκτύπωσης της Τραπέζης της Ελλάδος. Διατίθενται από τα ΕΛ.ΤΑ. προς 8 ευρώ.
Τυπώθηκαν 5.000 τευχίδια (50.000 γραμματόσημα) από τα οποία 3.000 επικολλήθηκαν σε ισάριθμους φακέλλους, από τους οποίους οι 2.000 διατέθηκαν στην Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου.
Δεν κυκλοφόρησαν προσπέκτους παρά μόνο μία τρισέλιδος «ειδική εγκύκλιος» στην οποία δεν αναφέρεται ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε, ούτε ο εκτυπωτικός οίκος, ούτε η ποσότητα του γραμματοσήμου, ούτε τα χρονικά όρια διάθεσης.

Υπάρχουν όμως περισσότερες σκέψεις πίσω από αυτήν την έκδοση.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΕΛΤΑ, γραμματοσημο, Διώρυγα Κορίνθου, Κορινθος, νομος Κορινθιας, ταχυδρομειο, Κορινθου, Τραπεζα Ελλαδος, Διωρυγα Κορινθου, Κόρινθος, Corinth
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ