Μπουλντόζα κατέστρεψε ακόμα ένα ψαράδικο καΐκι! Αυτήν την φορά στην Πάχη!


Μπουλντόζα κατέστρεψε
ακόμα ένα ψαράδικο καΐκι!

Αυτήν την φορά στην Πάχη!

Την περασμένη εβδομάδα στην παραλία της Πάχης Μεγάρων η μπουλντόζα κατέστρεψε ακόμα ένα ψαράδικο καΐκι!..

Η γενοκτονία των ψαροκάικων,
συνεπάγεται γενοκτονία των Ελλήνων...

Ήταν ο «Κωνσταντίνος», φτιαγμένο από τους καλύτερους καραβομαραγκούς, τον Μανώλη Ψαρρό και τον Μανώλη Τσίκη.
Μοναδικό τρεχαντήρι (του 1982), μήκους 10 μέτρων, από ιρόκο και σαμιώτικο πεύκο. Εξαιρετικής κατασκευής, συντήρησης και ομορφιάς.
Ο Δήμος Νέας Περάμου προσπάθησε να το σώσει από το σπάσιμο, αλλά οι αρμόδιοι ζήτησαν να ελαττωθεί η επιδότηση προκειμένου να μην καταστραφεί και να σωθεί από τον Δήμο.

Η νόμιμη και εν ψυχρώ δολοφονία του "Κωνσταντίνου"...

Όπως είναι αυτονόητο για άλλη μια φορά τα ψέματα και η προσπάθεια παραπλάνησης του κόσμου κερδίζουν έδαφος. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε υποσχεθεί ότι θα διέσωζαν 39 παραδοσιακά ξύλινα αλιευτικά σκάφη, αλλά χωρίς να ρωτήσουν τους ειδικούς, επέλεξαν ορισμένα, με κριτήριο την παλαιότητα και όχι την ποιότητα κατασκευής, γραμμής και αντιπροσωπευτικότητας.
Το «Κωνσταντίνος» ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα παραδοσιακής ναυπηγικής και άξιζε να διασωθεί, θα μπορούσε να είχε γίνει τουριστικό και να συνέχιζε να ομορφαίνει την θάλασσά μας.

Ο "Κωνσταντίνος" όταν ακόμη ζούσε,
πριν τον δολοφονήσουν...

Το υπουργείο για την αιτούμενη διάσωσή του, απαίτησε την ελάττωση της επιδότησης, επιβάλλοντας μείωση της αποζημίωσης του ψαρά, επικαλούμενο την ύπαρξη ευρωπαϊκής νομοθετικής διάταξης, που προβλέπει ότι για να πάρει ο ψαράς το 100% της επιδότησης το σκάφος του πρέπει να καταστραφεί ολοσχερώς.
Οι Έλληνες δεν πρέπει να αποδεχτούν και άλλον βιασμό της ιστορίας και της παράδοσής τους και την συνέχεια αυτού του παράλογου εγκλήματος.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Παχη, μπουλντοζα, ψαραδικο καικι, ψαροκαικο, Κωνσταντινος, καραβομαραγκος, Ψαρρος, Τσικης, τρεχαντηρι, 1982, ιροκο, σαμιωτικο πευκο, Σαμος, Δημος Νεας Περαμου, Νεα Περαμος, Μεγαρα, υπουργειο Αγροτικης Αναπτυξης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ