Βρέθηκαν βάρη αργαλειού 6.000 χρόνων με προ-αλφαβητική γραφή των αρχαίων Θρακών!


Βρέθηκαν βάρη αργαλειού
6.000 χρόνων
με προ-αλφαβητική γραφή
των αρχαίων Θρακών!

Στο Gorna Oryahovitsa της Βουλγαρίας


Σας έχω ξαναγράψει πως οι αρχαίοι Θράκες, είχε γραφή πολύ πριν τους υπόλοιπους αρχαίους Έλληνες… Και γενικά πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν γραφή 4.000 χρόνια πριν από τους Σουμερίους
Μια νέα τώρα επίσημη ανακοίνωση έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα (άρα άρρωστα) νερά των επιστημόνων:
Ένα ανακαινισμένο μοντέλο «προϊστορικού» κάθετου αργαλειού, με αντίγραφα πραγματικών βαρών αργαλειού, 6.000 χρόνων, τα οποία είναι διακοσμημένα με προ-αλφαβητικά γραπτά κείμενα/σημάδια, παρουσιάσθηκε από το Μουσείο Ιστορίας της Gorna Oryahovitsa, η οποία ευρίσκεται κοντά στην πόλη Veliko Tarnovo, της Κεντρικής Βουλγαρίας – τότε Θράκης!

Αποτύπωση της γραφής σε βάρη αργαλειών 6.000 χρόνων.
ΠΗΓΗ: Μουσείο Ιστορίας της Gorna Oryahovitsa.

Το Μουσείο διαθέτει ένα 9 βάρη αργαλειών του 4.000 π.Χ., διακοσμημένα με προ-αλφαβητικά γραπτά σημάδια! Η πρώτη παρουσίαση έγινε τον Ιούνιο του 2018.
Η αρχαία Θράκη μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σειρά από «προϊστορικά αντικείμενα» (που όλα ευρέθησαν στο έδαφος που νυν κατέχει η Βουλγαρία), τα οποία παρουσιάζουν ενδείξεις της αρχαιότερης γραφής του κόσμου: Πιο πρόσφατα τέτοια ευρήματα είναι:

και,

- ένα κεραμικό 7.000 χρόνων από το Riben (βόρεια Βουλγαρία), κ.ά.

Ωστόσο, κανένα από αυτά τα «σημάδια» δεν έχει γίνει αποδεκτό επισήμως από την επιστημονική κοινότητα, έως τώρα, ως πραγματική γραφή!
«Ο αργαλειός παρουσιάσθηκε ως μέρος ενός δημιουργικού εργαστηρίου, που διοργάνωσε το εν λόγω Μουσείο Ιστορίας, από διάφορες απεικονίσεις αντικειμένων, που χρονολογούνται από την ίδια περίοδο», ανέφερε το Μουσείο. Μετά από την παρουσίαση του παναρχαίου αργαλειού, όλοι οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν να υφάνουν σε αυτόν με νήματα από κάνναβη. Αναστηλωτής του αργαλειού ήταν ο Yordan Karastoyanov.

Αντίγραφα των ενεπίγραφων βαρών αργαλειών 6.000 χρόνων.
ΠΗΓΗ: Μουσείο Ιστορίας Gorna Oryahovitsa.

Η πόλη Gorna Oryahovitsa έχει δώσει πολλά αρχαιολογικά νέα τα τελευταία χρόνια, κυρίως με τις ανακαλύψεις στο κοντινό Φρούριο Ραχοβίτσας / Rahovets.

ΠΗΓΕΣ: Μουσείο Ιστορίας Gorna Oryahovitsa, AIB, 12 Αυγούστου 2018.

Στα γραπτά σύμβολα των βαρών του αργαλειού της Gorna Oryahovitsa διακρίνονται επίσης τα σύμβολα σπείρα, σταυρός (σύμβολο των ιερέων του Διονύσου), κ.ά.

(*) Ετυμολογία: Ζαγορά = ελληνική λέξις, που σημαίνει τόπος με πλούσια (ζα) αγορά [ζα > ζάθεος, ζάπλουτος, κλπ.].ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Θρακες, γραφη, Σουμεριοι, αργαλειος, βαρος αργαλειου, προαλφαβητικη γραφη, Γκορνα Ορυαχοβιτσα, Βελικο Ταρνοβο, Οριαχοβιτσα, Βουλγαρια, Θρακη, 2018, Νοβα Ζαγορα, Νεα Ζαγορα, Ζαγορα, κεραμικο, Ριμπεν, υφαντικη, κανναβη, κανναβις, φρουριο, Ραχοβιτσας, Ραχωβιτσας, Ραχοβιτσα, Ραχωβιτσα, ετυμολογία, συμβολο, συμβολα, σπειρα, σταυρος, Διονυσος, Thrace, Thraki
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ