Χάρτης της Ελλάδας με τα κυριότερα στρατόπεδα εκτοπισμένων και φυλακές πολιτικών κρατουμένων!


Χάρτης της Ελλάδας
με τα κυριότερα
στρατόπεδα εκτοπισμένων
και
φυλακές πολιτικών κρατουμένων!



Αυτός ο θλιβερός χάρτης της Ελλάδος (αν και ελλιπής – δεν αναφέρει την Γαύδο, τον Καστελλόριζο, τα Διαπόντια, κ.ά. νησιά!!!), είναι αναρτημένος στο Μουσείο Δημοκρατίας, στον Άη Στράτη.
Έχει σημειωμένα τα κυριότερα στρατόπεδα εκτοπισμένων (Ικαρία, Άη-Στράτης και Αντικύθηρα για άνδρες, Χίος και Τρίκερι για γυναίκες), που λειτούργησαν πριν την μαζική μεταφορά όλων των κρατουμένων στην Μακρόνησο και την Γυάρο, καθώς και τις κυριότερες φυλακές (5 τουλάχιστον κτήρια στην Αθήνα και τον Πειραιά, το Γεντί Κουλέ στην Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Αργοστόλι έως τον σεισμό, Αλικαρνασσός Ηρακλείου, Ιτζεδίν Χανίων, Λάρισα, Πάτρα, Τρίπολη, κλπ.).

Για να θυμόμαστε τα λάθη μας, και να μην τα ξανακάνουμε ποτέ…


ΠΗΓΗ: Μουσείο Δημοκρατίας, στον Άη Στράτη.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: χαρτης, Ελλαδα, Γαυδος, Καστελλοριζο, Διαποντια, Μουσειο Δημοκρατιας, Αη Στρατης, στρατοπεδο εκτοπισμενων, Ικαρια, Αη-Στρατης, Αντικυθηρα, Αγιος Ευστρατιος, Χιος, Τρικερι, Μακρονησος, Γυαρος, φυλακη, Αθηνα, Πειραιας, Γεντι Κουλε, Θεσσαλονικη, Κερκυρα, Αργοστολι, Κεφαλονια, Κεφαλλονια, Αλικαρνασσος Ηρακλειου, νομος Ηρακλειου, Ηρακλειο, Κρητη, Ιτζεδιν, Χανια, Λαρισα, Πατρα, Τριπολη, Βεγγος, Αγγελοπουλος, εμφυλιος, εξορια, Τρικκερι, Μαγνησια, Πειραιευς, νομος Χανιων, Καστελοριζο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ