Αρχαιολογία και Τρωικός πόλεμος, του Eric H. Cline - βίντεο

Αρχαιολογία και Τρωικός Πόλεμος
  
Σε αυτήν την σειρά 14 διαλέξεων του Eric H. Cline, μπαίνει κανείς βαθιά στον Τρωικό Πόλεμο μεταξύ των Τρώων και των Αχαιών, ενώ χωρίζει το γεγονός από την μυθοπλασία.
Ο Τρωικός πόλεμος, αιχμαλωτισμένος για πάντα στο επικό ποίημα του Ομήρου την «Ιλιάδα», αντηχεί μέχρι σήμερα στην λαϊκή φαντασία και αυτή η θαυμάσια αντιπαράθεση συνεχίζει να ασκεί τεράστια επιρροή στο σύγχρονο κοινό.
Αλλά η Τροία πράγματι υπήρχε; Και αν ναι, πού βρίσκεται;
Ήταν ο Τρωικός Πόλεμος στην πραγματικότητα πόλεμος; Αν ήταν, συνέβη μέσα σε 10 χρόνια, όπως έγραψε ο Όμηρος, ή ήταν μια μακρύτερη σειρά μαχών;
Και γιατί έγινε ο πόλεμος; Θα μπορούσε το πρόσωπο της Ελένης να οδηγήσει πραγματικά χιλιάδες πλοία σε πόλεμο;
Ο καθηγητής Eric H. Cline εξετάζει την πραγματική ιστορία της Τροίας και ανακαλύπτει τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις (οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα) που βοηθούν στην απάντηση των παραπάνω ερωτήσεων. Μέσα από μια επίμονη ανάλυση των γνωστών δεδομένων, ο καθηγητής Cline παρέχει μια πληρέστερη, πλουσιότερη κατανόηση αυτής της ιστορικής σύγκρουσης.

ΔΕΙΤΕ Cline "The Trojan War: Hittite Literary Evidence For Troy":


2η διάλεξη: Οι Μυκηναίοι.















ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Κλαιν, Τρωικος Πολεμος, Τρωες, Αχαιοι, μυθοπλασια, Τροια, πολεμος, επος, ποιημα, Ομηρος, Ιλιαδα, Ελενη, Μυκηνες, Μυκηναιοι, Χιτιτες, Χεταιοι, Σλημαν, Μπλεγκεν, Κοφμαν, Δαιρπφελντ, Troy, Homer
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ