Νεοελληνισμός και φιλελληνισμός στο Πανεπιστήμιο - Ημερίδα του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες - βίντεο

Νεοελληνισμός και φιλελληνισμός
στο Πανεπιστήμιο

Ημερίδα του Πανεπιστημίου
του Μπουένος Άιρες

Ημερίδα με θέμα «Νεοελληνισμός και φιλελληνισμός στο Πανεπιστήμιο», οργάνωσε η Ελεύθερη Έδρα Ελληνικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες (UBA) την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018.

Συμμετείχε η πρεσβεία της Ελλάδος στην Αργεντινή, ο Αργεντίνικος Σύλλογος Ελληνικού Πολιτισμού «Καρυάτις», το Μεσαιωνικό Τμήμα του Ινστιτούτου Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, το Λεκτοράτο Νεοελληνικής Γλώσσας του Εθνικού Πανεπιστημίου του Νότου UNS, το Τμήμα Νεοελληνικών του Πανεπιστημίου του Οχάιο (ΗΠΑ), και η Ελεύθερη Έδρα Ελληνικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες.

Στο συμπόσιο είχε και θέαμα ποιημάτων στα ελληνικά: «Ο Μπόρχες, ο Καβάφης και οι άλλοι: ελληνική ποίηση στην σκηνή» με 20 φοιτητές των Μαθημάτων Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Μεσαιωνικού Τμήματος του Ινστιτούτου Κλασσικής Φιλολογίας και σκηνοθεσία του Τζέρι Μπρινιόνε.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο:



ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Νεοελληνισμος, φιλελληνισμος Πανεπιστημιο, Ελληνικες Σπουδες, Βυζαντινες Σπουδες, Νεοελληνικες Σπουδες, Μπουενος Αιρες, 2018, Αργεντινη, Καρυατις, Φιλολογια, Νεοελληνικη Γλωσσα, Οχαιο, ΗΠΑ, Μπορχες, Καβάφης, Γλωσσα, Μπρινιονε, Brignone
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ