Την κατάργηση του Πεδίου Βολής στο Πετροκάραβο Σαρωνικού εζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Π. Χατζηπέρος

Την κατάργηση του Πεδίου Βολής
στο Πετροκάραβο Σαρωνικού
εζήτησε από τον
υπουργό Εθνικής Αμύνης,
ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων,
Π. Χατζηπέρος

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ζητά την κατάργηση του Πεδίου Βολής στο Πετροκάραβο του Σαρωνικού.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όσοι έχουν επισκεφθεί τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν μπορεί να μην έχουν προσέξει απέναντι από τα Μέθανα, ένα από τα πετροκάραβα της Ελλάδας: το Πετροκάραβο του Σαρωνικού, μια συστάδα βράχων σε σχήμα υποβρυχίου εν αναδύσει, μοναδικό και πανέμορφο, που δεσπόζει στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πόρου.
Το Πετροκάραβο αυτό είναι ένα σύμπλεγμα από πολύ μικρές νησίδες μήκους περί 300 μ., 22 μίλια μακριά από την Αγ. Μαρίνα, ανατολικά των Μεθάνων και νότια της Αίγινας, αντίκρυ στον κάβο-Μπίστη του Πόρου και στον Καβαλάρη της Αίγινας.
Ο βυθός παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού ανάμεσα στις νησίδες υπάρχει ένα μικρό φαράγγι καθώς και μεγάλο βάθος περιμετρικά.
Το μυθικό πετροκάραβο του Σαρωνικού αποτελεί μνημείο της Φύσης, μοναδικής ομορφιάς. Το νησί των θρύλων, με εικόνες γεμάτες κίνηση, ήχους και αλμύρα, συνιστά σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς διαμέσου των αιώνων.
Σήμερα, όμως, δυστυχώς, ο θρύλος αυτός της θάλασσας μας εξακολουθεί να είναι καθορισμένο πεδίο βολής, όπου το Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα επιχειρούν εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρά. Με το πέρασμα των χρόνων και των βολών έχει παραμορφωθεί και τείνει να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Οφείλουμε, επίσης, να θέσουμε σοβαρά υπ’ όψιν σας ότι στην περιοχή υπάρχει μεγάλη θαλάσσια κίνηση οπότε τίθεται και σοβαρό θέμα ασφαλείας, γιατί βρίσκεται σχεδόν πάνω στην ρότα των πλοίων με προορισμό προς/από τον Πόρο και την Ύδρα, αλλά και ιστιοπλοϊκών και αλιευτικών σκαφών.
Κύριε Υπουργέ, καλείστε να γράψετε ιστορία παίρνοντας μια γενναία, δίκαιη και οικολογικά κι αισθητικά επιβεβλημένη απόφαση για την κατάργηση του πεδίου βολής Πετροκάραβου Σαρωνικού.
Γνωρίζοντας την οικολογική σας ευαισθησία και το φιλόκαλλο πνεύμα σας, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραπάνω πρόταση των κατοίκων, των επισκεπτών, των ναυτικών, των νησιών και της Τροιζηνίας, αλλά και όλων των Ελλήνων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μετά τιμής».

Πειραιάς, 5.11. 2018.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΣΑΡΩΝΙΚΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΚαμμενος, Χατζηπερος, Πεδιο Βολης, Πετροκαραβο, Σαρωνικος, Μεθανα, Αιγινα,  νησιδα, Αγια Μαρινα, καβο-Μπιστη, Μπιστης, Πορος, Καβαλαρης φαραγγι, μνημειο της Φυσης, Υδρα, Τροιζηνα, Τροιζηνια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ