ΛΑΚΩΝΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2019 - 22 ΧΡΟΝΙΑ, από τις εκδόσεις Ιδιομορφή!


ΛΑΚΩΝΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2019

22 ΧΡΟΝΙΑ,
από τις εκδόσεις Ιδιομορφή!

Το Λακωνικό Ημερολόγιο του 2019 είναι αφιερωμένο στον Άγγελο Δεληβορριά, τον μεγάλο φίλο της Σπάρτης και του Λακωνικού Ημερολογίου, που δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.
Στο εφετινό Ημερολόγιο οι εκλεκτοί συνεργάτες του έγραψαν κείμενα γύρω από δυο μεγάλα και εξαιρετικώς ενδιαφέροντα θέματα για την Σπάρτη και την Λακωνία γενικότερα.


Το πρώτο σχετίζεται με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων από την λήξη του. Περιλαμβάνει χρονικό, αναλυτικό κατάλογο πεσόντων από την Λακωνία, ιστορίες στρατιωτών, τραγούδια και μοιρολόγια, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Το δεύτερο μεγάλο θέμα του Ημερολογίου, έχει το γενικό τίτλο Ιστορικά Μυθολογήματα και Μυθολογικά Ιστορήματα και εφέτος περιλαμβάνει κείμενα σχετικά με το αξιόμαχο των αρχαίων Σπαρτιατών, τον Καιάδα, την Ορθία Αρτέμιδα και την διαμαστίγωση των νέων, τον σύγχρονο σπαρτιατικό μύθο στα κόμικς και τον κινηματογράφο, μια περίπτωση δρακοκτονίας στην Επίδαυρο Λιμηρά, θρύλους από το Γεράκι, το Γεωργίτσι, ιστορίες από το 1821...
Επί πλέον, στους αναγνώστες του Ημερολογίου προσφέρεται το εξαιρετικά σπάνιο πρώτο τεύχος του «Σπαρτιατικού Ημερολογίου» του 1900. Το έντυπο αυτό (που οι εκδόσεις θεωρούν πρόγονο και εμπνευστή τους!) εκυκλοφόρησε στην Σπάρτη στις αρχές του 20ού αιώνα από μια ομάδα λογοτεχνών της εποχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
Εκδόσεις «ΙΔΙΟΜΟΡΦή», Ορέστη 7, 23100 Σπάρτη, τηλ. 27310-82203, e-mail.
KAI Αδούλωτη Μάνη, στην Αρεόπολη, τηλ. 27330 53670, e-mail.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Λακωνικο Ημερολογιο, Δεληβορριας, Σπαρτη, Ημερολογιο, Λακωνια, Παγκοσμιος Πολεμος, πεσοντες, ηρωες, ηρωας, στρατιωτης, τραγουδι, μοιρολοι, Μυθος, Μυθολογια, Σπαρτιατες, Καιαδας, Ορθια Αρτεμις, Αρτεμη, διαμαστιγωση, μαστιγωμα, μαστιγιο, κομικ, κινηματογραφο, δρακοκτονια, δρακος, Επιδαυρος Λιμηρα, θρυλος, Γερακι, Γεωργιτσι, 1821, Σπαρτιατικο Ημερολογιο, 1900, λογοτεχνια, ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ, Αδουλωτη Μανη, Δεληβοριας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ