Έκθεση φωτογραφίας «Κοίτα τη δουλειά σου» - για τα Παιδικά Χωριά SOS


Έκθεση φωτογραφίας
«Κοίτα την δουλειά σου»

Ο Σπύρος, ο Κωνσταντίνος, η Μάρα και η Γιάννα μας έκαναν να δούμε τη φωτογραφία αλλιώς..... Είναι οι PhotoSapiens και με βάση τους την Κρήτη, οι 4 αυτοί δημιουργικοί τύποι, που τόσο αγαπούν τη φωτογραφία, τα πρόσωπα και τους ωραίους τόπους με χαρακτήρα, έρχονται να μας πάνε ταξίδι πίσω στο χρόνο.
Το Project τους ''Κοίτα τη δουλειά σου'' βάζει μπροστά από το φακό με μία διάθεση ρετρό, 19 επαγγελματίες από διάφορους τομείς. Το σκηνικό της φωτογράφισης στήθηκε στο εμβληματικό και εγκαταλελειμμένο πλέον ΜΟΤΕΛ ΞΕΝΙΑ, στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο σχεδιάστηκε στα τέλη του 50 από τον Άρη Κωνσταντινίδη.
Οι κενοί φθαρμένοι τοίχοι του του ΞΕΝΙΑ έγιναν το εναλλασσόμενο σκηνικό για μία σειρά από φωτογραφίσεις. Ο χώρος ζωντάνεψε εφήμερα. Έπιπλα και συλλεκτικά αντικείμενα βγήκαν στο φως μετά από πολλά χρόνια, για να αντικατασταθούν ξανά και ξανά πίσω από τα πρόσωπα που συμμετείχαν.


Το Project ''Κοίτα τη δουλειά σου'' γίνεται έκθεση και ταξιδεύει στην Αθήνα το Δεκέμβριο 21 - 26, στον χώρο τέχνης Βρυσάκι, στην Πλάκα. Μαζί του ταξιδεύουν και οι χαρακτήρες που αποτύπωσε ο φακός. 47 φίλοι, 19 επαγγελματίες, 426 μέρες προετοιμασίας, δουλειάς και δημιουργίας, μπαίνουν στη βαλίτσα και ταξιδεύον στην πρωτεύουσα τα Χριστούγεννα με ένα στόχο: Να στηρίξουν τα Παιδικά Χωριά SOS.
Μία δομή που οι PhotoSapiens αγαπούν και στηρίζουν από την πρώτη στιγμή της ''γέννησης'' τους ως ομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΞΕΝΙΑ, Ηρακλειο, Κρητη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ