Η «Πινακίδα του Δισπηλιού» της Καστοριάς Μακεδονίας είναι έμμετρη γραφή 7.500 χρόνων! - Της Αν. Κωνσταντινίδου


Η «Πινακίδα του Δισπηλιού»
της Καστοριάς Μακεδονίας
είναι έμμετρη γραφή
7.500 χρόνων!

Της Αναστασίας Κωνσταντινίδου (*)

Έμμετρη γραφή[1] είναι και η «Πινακίδα του Δισπηλιού», την οποία ο κ. Ι. Θ. Χαμιζίδης μελοποίησε χωρίς να έχει μουσικές, γνώσεις αλλά έχοντας γνώση του μέτρου των ελληνικών γραμμάτων.


Στα βιβλία του «Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ» και «ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» εμπεριέχεται και η ερμηνεία της Πινακίδας του Δισπηλιού.

Κείμενο με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» συνέταξαν και συνυπογράφουν μετά από πρόταση μελών του IHA για το θέμα της Μακεδονίας, οι κ. Ιωάννης Θ. Χαμιζίδης και Χαράλαμπος Χρ. Αλεξιάδης, ερευνητές του προγονικού λόγου και της Ιστορίας των Ελλήνων, μέλη της Μ.Κ.Ο. «Σάρισσα».

Όσο για το DNA των Ελλήνων ελπίζουμε με τα μέλη του Εργαστηρίου «Πολιτισμός και Περιβάλλον» του Τομέα Περιβαλλοντικής Οικονομίας του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου «Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας» του Τμ. Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στο οποίο είμαι Υπεύθυνη, να λάβει το Θ. Εργαστήριο τη σχετική χρηματοδότηση για την διερεύνηση των στοιχείων που είμαστε βέβαιοι με τον κ. Ι. Θ. Χαμιζίδη, ότι κωδικοποιούνται στον Δίσκο της Φαιστού, καταγράφοντας την μετάβαση σε επίπεδο συνειδητότητας τέτοιο, ώστε να κατανοείται η σχέση διατροφής και μουσικής, η τεχνολογία τροφίμων, η ικανότητα συλλογισμού (πινακίδα Δισπηλιού) και άλλες πολλές πτυχές της ελληνικής σκέψης, που πολύ σοφά καταγράφηκαν και διασώθηκαν, για να αποκαλυφθούν τώρα, σε εποχές που η Χώρα χρειάζεται τις αξίες αυτές «για να αναγεννηθεί από τις στάχτες της».

(*) Προϊσταμένη Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τηλ. 24610-68248 & 24610-37725, e-mail.


Για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.


ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:

[1] Έμμετρη γραφή έχουν επίσης και τα τρία κεραμικά του 750 π.Χ. από την Πιερία.


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Πινακιδα Δισπηλιου, Δισπηλιο, Καστορια, Χαμιζιδης, μουσικη, μετρο, γραμμα, ΔΙΣΚΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ, ΦΑΙΣΤΟΣ, Κρητη, Ποντος, Ποντιακα, ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, Πινακιδα, Κοζανη, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, IHA, Αλεξιαδης, Λογος, ΜΚΟ Σαρισσα, DNA, συνειδητοτητα, διατροφη, μουσικη, τεχνολογια τροφιμων, τροφιμο, τροφιμα, συλλογισμος, σκεψη, Κωνσταντινιδου, ΤΕΙ Δυτικης Μακεδονιας, εμμετρη γραφη , γραφη, κεραμικα, Πιερια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ