ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - του Κων. Κωνσταντινίδη


ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ
ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Του υποστράτηγου ε.α., Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη (*)


Οι ανιστόρητοι των Αθηνών με το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου στα Σκόπια, αδυνατούν να δουν το αυτονόητον. Η Ελληνική Μακεδονία γίνεται εκ των πραγμάτων εν δυνάμει επαρχία του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων . Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις όλου του κόσμου έχουν κινητοποιηθεί να αποτρέψουν την χορήγηση του ονόματος «Μακεδονία» κάτω από οποιαδήποτε επιθετικό προσδιορισμό στα Σκόπια, τα οποία ποτέ - ακόμη και τώρα - δεν έπαψαν να προβάλουν τον «μακεδονισμό» τους παντού
Δυστυχώς το κράτος των Αθηνών στάθηκε ανίκανο να αντιληφθεί ότι είναι πελώριο το διακύβευμα που παίζεται κάτω από την οργάνωση αυτού του δήθεν άσημου κρατιδίου
Δεν θα ασχοληθώ εδώ με την σύγκρουση των γεωπολιτικών συμφερόντων μεταξύ των υπερδυνάμεων ΗΠΑ και Ρωσίας ούτε και των οικονομικών συμφερόντων που συγκλίνουν στην περιοχή μεταξύ της Ευρώπης και της Κίνας αλλά και του ισλαμικού τόξου της Τουρκίας , γνωστά άλλωστε στους πάντες.
Θα εξετάσω το θέμα από καθαρά Ελληνικής σκοπιάς: Με την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα δύο λύσεις ανοίγονται για την Μακεδονία μας και την Θράκη:

1/ Η πρώτη λύση:
Μελλοντική αφομοίωση της από τα Σκοπιά

Θα αναμένει κάποια ημέρα την εκδήλωση των απολυτρωτικών βλέψεων της αποκαλούμενης «Βόρειας Μακεδονίας» προκειμένου να ενωθεί με την νότια Ελληνική επαρχία της Μακεδονίας. Αυτό δεν θα αργήσει να γίνει, διότι η διεθνής πίεση μιας κρατικής οντότητας είναι πολλαπλάσια από αυτή μιας επαρχίας .
Ως τότε η Ελληνική επαρχία της Μακεδονίας θα τελεί σε κατάσταση προσωρινότητας και θα υφίσταται αποσταθεροποίηση εκ μέρους της «Βόρειας Μακεδονίας» και μαζί της και η Ελληνική Θράκη, η οποία κι’ αυτή ξεκομμένη από το Αθηναϊκό κράτος υπακούει πιο πολύ στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Θεωρώ εγκληματικό να τεθεί ο μέγας σε ποιότητα και έκταση Αλεξανδρινός Πολιτισμός κάτω από το κράτος των Σκοπίων που θα γίνει μόνο και μόνο με το όνομα της Μακεδονίας. . Αυτό ποτέ δεν θα το δεχθούν η Παγκόσμια Μακεδονική Συνομοσπονδία και ο λαός της Μακεδονίας μας που είναι βαθιά πληγωμένος και εξοργισμένος.

2/ Η Δευτέρα λύση:
Αυτονόμηση της Μακεδονίας

Εφ’ όσον θα συνεχιστεί η παρούσα εμμονή της Κυβέρνησης των Αθηνών στην επικύρωση της λεόντειας υπέρ των Σκοπίων Συμφωνίας των Πρεσπών η μοναδική λύση επιβίωσης που απομένει στην Ελληνική Μακεδονία είναι η αυτονόμηση της από το κράτος των Αθηνών και η δημιουργία αυυτόνομης κρατικής οντότητας. Μόνον έτσι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απολυτρωτικές πιέσεις των Σκοπίων. Αντίθετα, με την δημιουργία κρατικής οντότητας θα τους αφομοιώσει στο νέο Κράτος της Μακεδονίας. Τούτο θα εκτείνεται ως την Θράκη και μπορεί να διεκδικήσει και την Βόρειο Ήπειρο.
Το «Κράτος της Μακεδονίας» θα αναβιώσει τον Αλεξανδρινό Πολιτισμό και θα συνδεθεί με την Κεντρική Ευρώπη - σαν πύλη εισόδου των αγαθών από την Κίνα - θα αποκτήσει δεσμούς με την ομόδοξη Ρωσία μέσω του Άθω και του αρχαίου αλεξανδρινού πολιτισμού στις νότιες επαρχίες της Ρωσίας. Αλλά η ακτινοβολία του θα φθάσει ως την Κίνα, δεδομένου ότι ο Αλεξανδρινός Πολιτισμός εκτείνεται ως τις δυτικές επαρχίες της Κίνας (δείτε Μελέτες καθ. Ποτίτσας Γρηγοράκου και ξένων ειδικών στο «ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ»)
Η Ελλάδα ενώ δεν μπόρεσε να ενωθεί κάτω από το εχθρικό κράτος των Αθηνών, ίσως προοδεύσει σαν τρικέφαλος αετός με τα κράτη: των Αθηνών-Κρήτης-Αιγαίου, της Μακεδονίας (μετά της Θράκης) και της Κύπρου, ξεχύνοντας το Ελληνικό Πνεύμα και τον Πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης.
Επομένως, η Κυβέρνηση και τα άφρονα κόμματα και κομματίδια των Αθηνών ας σταματήσουν κάθε διαδικασία ανακηρύξεως του κράτους των Σκοπίων σαν «Βόρεια Μακεδονία» πριν μελετήσουν εις βάθος τις γεωπολιτικές, πολιτικές και πολιτιστικές εξελίξεις που θα προκύψουν από την ανθελληνική συμφωνία των Πρεσπών. Μήπως αυτά επιταχύνουν την απόσχιση και αυτονόμηση της Ελληνικής Μακεδονίας σαν πράξη επιβίωσης της από τον εναγκαλισμό των σλαβο-αλβανών των Σκοπίων;

18.1.2019

(*) ή Αμφικτύων, συγγραφεύς, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, ΣΚΟΠΙΑ, ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΠΓΔΜ, FYROM, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, κωνσταντινιδης, Γρηγορακου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ